joi, 18 martie 2010

Tracii, acesti huni de scitzi



Din Kazanlik, de la prietenii nostri Bulgari, de pe Volga, cum intri in Asia Centrala pe dreapta, la picioarele Muntilor Balcani, din sanctuarul din interiorul Muntilor Bucegi unde sunt ascunse vechile invatzaturi ale lui Zoroastru care dupa cum stim a fost sclavul lui Montezuma.

Cum care Montezuma? Ala micu, nepotu' de-al doilea al lui Timur Lenk.

:) :p

7 comentarii:

mar spunea...

Montezuma al II-lea (circa 1466 – 1520), cunoscut şi ca Motecuhzoma Xocoyotzin, doar Moctezuma sau Moctezuma al II-lea, a fost ultimul conducător independent al Imperiului aztec, ultimul Hueyi Tlatoani, lider al Triplei Alianţe între 1502 - 1520. A condus în perioada imediat premergătoare cuceririi spaniole a Mexicului de astăzi, un imperiu format dintr-o triplă alinţă a trei puternice oraşe-stat (Tenochtitlan, Texcoco şi Tlacopan) guvernând un imperiu de oraşe-state şi state vasale, care erau localizate în centrul Mexicului.

Radu M spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/Antarctic_Place-names_Commission

Baga un ochi, o sa te amuze tare.

Theophyle spunea...

hai ca m-ai inebunit, ce vrei sa spui frate? imi sparg capul de o ora!

Turambar spunea...

:) E ca v-am bagat in ceatza pe totz?

It was just a ramblin', mates. Just a ramblin' around a nice picture

:)

vera spunea...

Aceshti baietzi nu te cunoashte.
Si nici nu are organul ludic destul de desvoltat. Mie mi s-a parut, sa mor detz mintz, un foarte bun si potrivit si caracteristic post pentru citit vineri dimineatza, pe vreme cu soare...

(Cu voce tare si sacadat)
...care sa dureze
tot asha,
eu ash vrea,
pina la
alta fa-
za si sa
vina va-
ra curind.

eu, deci moi

Turambar spunea...

:) Vezi? Cine shtie, cunoashte. Cine nu, invatza shi dezvolta muschiu ludic prin flotari cu cuvinte grele in spate.

Ceea ce imi doresc si tie: o primavara robusta, serioasa, previzibila, ca bursa la New York in vremurili sale de glorie decadenta, cu cresteri spectaculoase in intensitatea gamei vizibile a radiatiilor solare.

:rofl:

Richard spunea...

Turambare, ai ajuns un clasic in viata.Stii,cind eram pustiulica, treceam zilnic pe linga tumulul din Mangalia, unde, zice-se ca este ingropat un scit d"asta prototuranic, care vorbea tolteca arhaica si facea comert cu trogloditii din Campus Getae, apud "Rome Total War", editia apocrifa.
Ideea este ca p"aci, prin Bucale, pe vremurile alea proto, lumina nu prea se vedea si nu sint de acord cu teoria ca in Primaverii se plamadeau numa juni robusti, mai violeti pe spate,nitel mai jos, la baza coloanei vertebrale.