miercuri, 24 martie 2010

That's the spirit

Ascultati cat de bine e tinuta in friu emotia. Cum se imbina patima cu ritmul si cu controlul cel rece si cool. Ascultati ce inseamna be-bop. Acolo, la mijlocul de aur dintre prea matematic si prea zanatec.

Ascultati cum creste paroxismul. Cum se scurge energia, un pic cate un pic, cu varfuri de intensitate si cu vai de sincopa.

Doamnelor si domnilor, Art Blakey and the Jazz Messengers, intr-unul din momentele de glorie atemporala ale jazzului: Moanin'.

Groove it, baby...



PS: Unii spun ca in ultimul timp am dat-o pe arte: filme, postere si alte de-astea. Din doua motive: in primul rand, uneori poate e mai bine sa luam pauza cand se inmormanteaza unul tanar. Da? In al doilea rand, am fost ocupat. Stiti, uneori oamenii mai au si o viatza adevarata. Da?

PPS: Langa mine, dracu' de copil de patru ani si restu' luni, ascultand cum le zice nenea din trompeta, exclama "Asta e Lisa!". Waw! Andra a inceput sa recunoasca instrumentele. Chiar daca Lisa canta la saxofon. Tot jazz e, nu? Asta pentru ca tocmai am terminat de vizionat portia noastra cvasi-periodica de doo episoade de Simpson pe seara.

PPPS: Da, avem Politikon. Da, nu va spun nimic :) :p

6 comentarii:

Anonim spunea...

adevărată partea cu viața adevărată...:)

Turambar spunea...

:)

Camil Stoenescu spunea...

mda, m-am tâmpit, las comentarii anonime...

Turambar spunea...

:) :)

Adinel spunea...

Utilizatorii youtube mari amatori de jazz, soul, funk fusion sunt belea! un exemplu.
In plus nu cred ca am auzit un Dracula mai bun :) , insa cand muncesc prefer ceva mai saltaretz ca melodia asta.
Cum ii zice la conceptul ala care definesc oameni cu aceleasi cautari/preocupari... da, stiu, like-minded :D

ZaffCat spunea...

Asa, dar deci Moanin' e beton! Ca sa fiu on-topic ;-)
In alta ordine de idei, cautam un search box pe blogul tau si nu gaseam. Vroiam sa fiu in continuare on-topic si sa postez la subiect dar nu gaseam subiectul. Si atunci puneam aici :-)
http://www.youtube.com/watch?v=6dIOw2sffHI&feature=player_embedded#