vineri, 10 august 2012

Cine are puța mai lungă? Ungurii e de vină!

Sîntem patetici. Suferim de un continuu și de neoprit complex de inferioritate. Sîntem precum adolescentul nesigur pe el care își măsoară puța la veceu cu ceilalți urangutani ai liceului și peste care dă fandacsia cînd vede diferența dintre fantasmă și realitate.

Și la această Olimpiadă, ca și la celelalte, trăim o intensă jale mediatică națională privind cine am fost și în ce hal am ajuns, ce lei și parazmei am fost și ce javre sîntem acum, dar la handbal, dar la rugby, dar rapița, ai văzut rapița cum s-a uscat, dar cei de la scrimă, ah, Doamne, fac infarct, cei de la scrimă au mîncat bătaie de la coreeni, cei care s-au antrenat cu noi,

Doamne ce fraieri sîntem, ce popor de căcat, ce rateuri cosmice, ce papagali naționali, ah Doamne, unde este trecutul de aur, unde este Nadia, unde este echipa de rugby care i-a bătut pe francezi, auzi tu, i-am bătut pe francezi o dată, o singură dată și de atunci în asta stă toată mitologia noastră națională.

Of, Doamne, proști mai sîntem. Atîta patimă, atîta energie, atîta implicare emoțională care cauzează la ficat. În loc să admirăm seceta, fluturii, mașinile care trec pe roșu, munții văile emisiunile isterice de divertisment, cracii de femeie și rufele întinse la uscat între blocuri, în loc să ne preocupe orice altceva, noi trăim într-o continuă depresie auto-indusă, băgăm lemne pe focul supărării și resentimentului pentru niște pseudo-motive, pentru niște invenții.

Sîntem pe locul 23 în lume. Vai, dezastru. Vai catastrofă. Unde am pus lama, să mă tai încet pe burtă, să curgă sîngele, osînza, sîntem niște nemernici, niște cîini turbați, nu merităm să facem umbră pămîntului, de ce ne mai ții Doamne pe spinarea ta, omoară-ne Doamne cu mare fulger și cu aspră pedeapsă, ah mai repede Doamne, de ce ne mai ții pe lumea asta?

Sîntem pe locul 23 în lume în momentul de față în clasamentul pe medalii. Am luat doar doo medalii de aur. Ungurii, ah, ungurii, ține-mă Mițo că leșin, ungurii au luat opt. Opt! OPT! MOOOOR! Mă ia la lingurică. Mițo, nu ți-am zis fă să mă ții că cad? Unde am pus pușca? Flinta? Cureaua lată unde e? Să mergem în munți să omorîm unguri. Vreau sînge de ungur cald. Vreau sînge cald de ungur rece. Vreau sînge. Au luat ungurii opt medalii. Sînt înaintea noastră. Vreau crimă!

Sîntem pe locul 23 în lume la medalii la Olimpiadă. Poate că o să mai scădem. În același timp, Brazilia, ditamai semi-continentul de 200 milioane de locuitori, una din marile forțe ale naturii geostrategice pe Pămîntul ăsta de căcat – aaaaargh! doar doo medalii de aur! aaaargh! sînt ungurii înaintea noastră!! aaargh! leșin!!! – Brazilia e pe locul 26. Pe locul 26. Doar pe locul 26. Damn it. Doar pe locul 26.

În momentul de față, mari procesiuni de sinucidere colectivă se organizează pe infrastructura carnavalului de la Rio. Brazilienii își taie venele în ritm de samba. Ah, ce dureros! Uită-te la ei ce frumos dansează și se distrează și mor, ah ce brazilieni depresivi, uită-te la ei cum se scaldă în sîngele doar la doo medalii de aur. Auzi tu, 200 de milioane de carioca și doar doo medalii de aur.

Sîntem pe locul 23 în lume. În același timp, Polonia, continua noastră comparație în nașpa pentru noi, premianta clasei post-comuniste, aroganta de la nordul Europei care și-a permis să nu treacă prin criză, care și-a permis să intre în NATO înaintea noastră, care își permite nesimțirea să aibă mai multe autostrăzi decît noi, PIB pe cap de locuitor mai mare decît noi și oameni mai mulți și mai fericiți decît noi – ah, Mițo, ține-mă că leșin iarăși! – are tot doar, DOAR doo medalii de aur și e pe locul 28.

În acest moment, fics în acest moment, polonezii ies disperați în stradă smulgîndu-și cu metodă nemțească și cu patos slav părul din cap, șuviță de păr bălai după șuviță de păr bălai. Într-o mînă cu halba de bere, în cealaltă cu pistolul ruginit ascuns de bunicu de ruși, îngropat în fundul curții și dezgropat azi în scopul de sinucidere colectivă că sînt doar pe locul 28.

Ah, Mițo, stai nu mă omorî chiar acum, mai lasă-mă încă 3 minute, să admir cum mor polonezii înaintea noastră. Mama lor de unguri...

Sîntem pe locul 23 în lume. Sîntem varză și pentru asta ni se umflă ficatul și facem spume mediatice la gură și ne crește tensiunea și ni se acumulează colesterolul în creer și sinapsele ne iau foc.

În tot acest timp Elveția este pe locul 30 – ai dracu de unguri, cum fură ei toți banii la lume, în băncile lor masonice, huooo! muriți!,

Norvegia, țara cu cel mai ridicat nivel de trai din lume și care stă cu curul pe tone de petrol, e doar pe locul 35 – lasă că vin ele olimpiadele de iarnă, vor fi înaintea noastră ai dracu unguri, nu-i corect, nimic nu-i corect pe lumea asta.

Nu-i adevărat, sociologule! Ne faci din vorbe, ne păcălești cu cifre falșe, ne minți statistic, și Elveția și Norvegia au populație mult mai mică decît România, nu-i corect, noi trebuie să suferim că sîntem 22 de milioane, 23 de milioane și restul căpșuni.

În tot acest timp, Turcia, ah, Turcia, cu 75 de milioane de suflete intense și musulmane și dedicate propășirii jihadului pașnic, altă forță geostrategică semnificativă, cît trei patru Românii puse călare una peste alta, Turcia are doar DOAR DOAR o medalie de aur și e pe locul 38.

E clar: toți turcii acum se întorc cu fața la Mecca și își fac seppuku în mod organizat, ai dracu unguri, ai văzut ce ordonați se omoară ei acolo ca niște japonezi ordonați, nu ca rahații ăștia de români care se omoară în mod dezorganizat, inestetic, dezordonat,

Doamne ce balcanici sîntem, n-avem nici o șansă, Mițo ține-mă că mor. Ai dracu’ unguri! Ei e de vină pentru toate. Auzi tu: opt medalii. OPT medalii. Mițo, mooor!

Să continui? Mexic cu ale sale peste 100 de milioane de suflete pătimașe, Mexic, spaima Statelor Unite și chiar și a cucurbitaceelor, Mexic e pe locul 45. Nici o medalie de aur. NICI O MEDALIE DE AUR. Egiptul, alt pogon de suflete, e pe locul 47. Nici o medalie de aur. NICI O MEDALIE DE AUR.

Iar acum țineți-vă bine. Apocalipsa e mic copil pe lîngă ce vă voi spune în continuare. Senzațional. Demențial. Esclusiv! Doar la OTV și la Turambar mai aveți parte de asemenea dezvăluiri cutremurătoare. Epocal. Fenomenal. Paranormal. Patibular. India e pe locul 48. India nu are nici o medalie de aur. India este la 25 de locuri sub noi.

Să vă spun cine e India? Cîți oameni mici și mulți și proști și slabi și nemîncați are? Cîte portavioane are? Cîți zei are pe cap de locuitor? Să vă spun? Nu vă spun, dați-vă încolo de fraeri. Nimic nu știți. Ungurii e de vină.

Stai așa, că am mai găsit: Argentina pe locul 70, doar cu o medalie de bronz. Deci simplu: ungurii e de vină. Sînt pe locul 8 pe națiuni. Au 8 medalii de aur. Sînt peste noi. Nu mai pot. Simt că mă sufoc.

Fuck. Doamne, proști mai sîntem. Repede, unde am pus stricnina? Să murim cu toții, că sîntem proști. Sîntem pe locul 23 și asta ne ocupă tot timpul și toată energia și toată speranța. Sîntem proști. Sîntem proști! Sîntem proști!!!

Și evident că tot ungurii sînt de vină și pentru asta...





.

22 comentarii:

Jeack spunea...

dude, televizorul dauneaza grav sanatatii.
arunca-l, da-l dreq.
sau fa-ti abonament la sky si bbc. alta viata.

Ștefan A. spunea...

Lupta cu tanti din poza . Continu , neincetat, pina e de acord sa pe premieze cu o medalie . De aur , de lemn , vibranta , nu conteaza . Destul ca pentru ea esti pe podium . In rest , aiureli . :)

Elisa spunea...

Si in timpul asta, faptul ca un tanar roman a luat aur la olimpiada de matematica, trece neobservat. Pe cine intereseaza performantele intelectuale, ha? Muschii sa performeze, atat.Desi lumea a evoluat prin performantele creierului.

Anonim spunea...

Dom'ne, conform statisticilor, ungurii chiar o au mai lunga.

bogdan spunea...

Salut!

Si vorbele despre categoriile socio-demo in din care fac parte cei care au votat la referendum cand o sa le citim?

Anonim spunea...

Si Canada e in urma noastra! :))

Unknown spunea...

bine ca doar ungurii sunt de vina si nu unguroaicele...nu de lata dar ar fi pacat mare :)))

Remus spunea...

Sa vina Nea Nicu.....era mai bine!!!(si rad,si rad si rad...)

Starbuck spunea...

am batut de mai multe ori franta, nu doar o data

Anonim spunea...

Si unguroaicele..o fi ele secsi..da ie hoate! Ai dreacu de fomei

Anonim spunea...

Nu era vorba de numărat medalii, ci de faptul că pierdem nişte frumoase tradiţii (sportive) şi că am ajuns un fără-de-nume în domenii unde încă deţinem recordul olimpic. E vorba de blazon. Sincer, nu pricep de ce te oftică ofticaţii.

Probabil că foloseşti cuvântul "patetic" cu sensul din engleză, care în româna literară nu există.

Anonim spunea...

Depinde cum o spui...daca spui ca ungurii sunt inainte doar ca sa te jelesti fara speranta, da, face rau.
Daca o spui ca sa ambitionezi niste sportivi si sa trimiti copiii in salile de sport, eu zic ca-i de bine.

Copiii decat sa bata cluburile si discotecile, mai bine se ocupa cu sportul. E mult mai sanatos.

O traditie sportiva e una sanatoasa.

Anonim spunea...

http://www.buzzfeed.com/keenan/european-map-of-penis-size

:)

Unknown spunea...

deci pentru cand te linistesti :), a propos de india si medalii: http://www.haaretz.com/news/sports/india-takes-the-gold-in-relative-medal-futility-at-london-2012.premium-1.456973

rock60_70 spunea...

Ai uitat sa vorbesti de rau pe cineva important!Israel.Pina acum-nimic!

Anonim spunea...

cum unguri sunt de vina? De doua luni : Basescu e de vina!!! o fi ungur si el :)

fly-half spunea...

Nu sunt de acord cu argumentatia ta. Stii foarte bine ca in sport nu conteaza intotdeauna marimea suprafetei sau a populatiei unei tari, nici macar puterea economica. Conteaza destul de mult traditia, talentul, antrenorii, istoria.
In sport, Romania a fost intotdeauna intre primele 20 de natiuni la Olimpiade, de altfel in clasamentul total pe medalii la JO de vara suntem pe 15 (incluzand aici doua tari care intre timp s-au desfiintat : URSS si RDG). Sursa = http://en.wikipedia.org/wiki/All-time_Olympic_Games_medal_table
Deci cu asta trebuie sa comparam si atunci da, locul 23 (intre timp s-a facut de 27) este o contraperformanta, care nu trebuie bineinteles privita ca un dezastru, ci trebuie pusa in contextul neatractivitatii sporturilor olimpice pentru generatiile tinere, imputinarii bazelor sportive, si alte chestii de genul asta.

P.S. Altfel cu argumentatia ta, cum se face ca NZL e o forta a rugbyului mondial de zeci de ani, desi e o tara mica, cu o populatie de 50 de ori mai mica decat Brazilia? :-)

Turambar spunea...

Vehementa mea argumentativa era raspuns la alta vehementa: cea in care unii se dadeau de ceasul mortii ca vine sfirsitul lumii pt Romania, tinind cont de rezultatele slabe la Olimpiada. Sint unii carora nu le pasa de sport deloc, si pe urma fac ei o criza periodica, o data la patru ani, cind e Olimpiada, si-si aduc aminte brusc de dezastrul prin care trecem si dau ochii peste cap. Cind, de fapt, it's just business as usual.

fly-half spunea...

Ei, normal, doar stii ca exagerarea e placerea cea mai mare a romanilor :-)

P.S. Cand bagam un meci de 4 nations in pub? We asta sunt plecat, dar pe 8 sept ar merge un Wallabies-Springboks
;-)

Turambar spunea...

:) Daca sint in we in Buc, pt ca de regula pe caldurile astea plec la Telega, cu cea mai mare placere. Vorbim. PS: ce frumos suna: 4 nations. Ce se chinuie astia sa-i dea o denumire de tot rahatul de marketing "rugby championship", si cum lumea se asheaza mult mai simplu si de mai bun simt in denumiri simple, intuitive: 4 nations :)

Nautilus spunea...

Dintre neamurile europene, ungurii sunt pe loc fruntaş şi la mărimea penisului, având în medie 16,51 cm, în timp ce vitejii noştri daco-romani trebuie să se mulţumească doar cu ultimul lor şi o medie de 12,73 cm.

:D

cotos spunea...

Orice s-ar intampla in tara asta, de vina sunt ungurii..Ne amagim singuri acuzand mereu pe altii de incompententa noastra..