duminică, 18 iulie 2010

Zece ani de împliniri mărețe

Evoluția PIB-ului din 2000 încoace, pe categorii ale valorii adăugate brute (cf. calculul PIB-ului prin metoda de producție). Serii trimestriale ajustate sezonier, prețuri medii ale anului 2000. Sursa: INSSE.

Asta ca și pregătire pentru articolul mai lung de mîine privind discrepanța dintre realitate și percepție (plecînd de la un articol al lui Khris, care pleacă de la un sondaj al lui Dîncu).

More to come. Soon.

Pînă atunci, poate prind pe-aici vreun dobitoc nostalgic și resentimentaro-socialist care să plîngă de soarta acestei biete țărișoare aflată într-un continuu prag de catastrofă, că-i sparg fața. Cu rapiță cu tot.

:(

Fig. 1. Evoluție 2000 – 2010. Valori absolute (RON, prețuri 2000)


Fig. 2. Evoluție 2000 – 2010. Structură procentuală

6 comentarii:

Turambar spunea...

Unu peste fatza. "Bou" sa-i zici lu' ma-ta, stimabile.

:(

matusalem spunea...

De departe, asta de sus e cel mai tare comentariu de pana acum. :)
Pe mine m-ar fi interesat dunga aia neagra, industrie inclusiv energie, separata oarecum in industrie si energie. Cat despre agricultura ... tristete mare.

Turambar spunea...

A aparut un sinucigas care a incercat sa vada daca intr-adevar ma tzin de cuvint, sa i-o dau peste fatza, facindu-ma "bou". I-am dat-o. :(

Din pacate, linia aia nu apare in datele de la INSSE sparta in industrie si energie, fiecare separat. Asa sint datele agregate, cel putin in structurile pe care le pun la dispozitie pe site.

Anonim spunea...

Eh, o fi de la caldura.

vera spunea...

Eu nu as fi spurcat-o pe mama-sa, poate e o doamna cumsecade, dar o palma peste bot, desigur ca i-as fi aplicat.

Glaurunga draga, astept articolul pe care il promitzi, am citit la Khris (pe Dincu nu, merci, din rezonuri obiective si subiective) si acu astept un wrap up pe lungimea mea de unda mentala, asa ca treci, pune tzeruza pe hirtie!
Merci anticipat.

Turambar spunea...

Doamna, din pacate nu pot sa fiu politicos si elegant tot timpul, ca fac icter negru. E de la caldura, vorba anonimului de mai sus :)

Lucrez la el. Incetul cu incetul a devenit mai mare decit ma asteptam (imi place sa fac grafice, si din doua s-au facut trei, si din trei cinci, si dintr-o jumatate de pagina simt cum incet-incet devine ditamai animalul de articol).

E de bine: tara creste inainte, criza ne-a dat-o, dar nu atit de catastrofic pe cit se strofoaca istericii de servici sa demonstreze. Problema, ca de obicei, e la rotitze, la bubele structurale.

O sa vezi. Soon. Pina una-alta, am un esantion de facut si niste selectii de judete de concoctat :)