marți, 6 iulie 2010

Un popor prost

Nu dati vina (doar) pe guvernanti. V-ati invatzat sa intindetzi mina si sa ceretz sa vi se dea. Educatie gratis. Sanatate gratis. Case gratis. Locuri de munca gratis. Mariri de salarii. Mariri de pensii.

Sa vi se dea.

Uitati-va la Khris, la structura cheltuielilor populatiei.

Bauturi si tutun = aprox. 7% din total cheltuieli

Hoteluri, restaurante = 1.4% din total cheltuieli

Educatie = aprox. 1% din total cheltuieli.

Deci pe crishma si pe tiutiun romanii nostri cei plavani si bicisnici cheltuie de aprox. 8 ori mai mult decit pe educatie. Si pe urma, in loc sa se limpezeasca si zideasca si lumineze la creer, sa produca plus-valoare, stau si beau tiutiun si vodca Saniutza si intind mina sa li se dea mai mult.

Ca dobitocii din Galati care stau la terase sa se hlizeasca la jandarmii si la voluntarii care le construiesc digul, sa nu le intre apa in case. (Un fotoreportaj instructiv-educativ despre situatia din Galati la TurnOffTheGlory, galatzean de fire, de origine si de shucar).

Deci nu va mai suparati pe lume, pe Guvern, pe soarta, pe Basescu si pe viatza. Va meritatzi soarta.

Cu asupra de masura va meritatzi soarta, atita timp cit va purtatzi asha...

:(

19 comentarii:

joness spunea...

Ce faci domnule, te dai cu negativistii? :P

Anonim spunea...

@ Metr Turmabar,
it dau partial dreptate penca gresesc si autoritatile locale. Nimeni din administratie nu face voluntariat la noi. Nu vin nici cetatenii sa ajute militarii dar cu siguranta ca nici personalul din primartie si prefectura nu da din greu exemple de mobilizare. Daca lor nu le pasa, cetateanului nici atat.
Eu cred ca exemple constante de mobilizare voluntara din partea personalului din adm. locala aplicate in timp si constant ar putea mobiliza. Oricum ar fi un mecanism de influentare sociala mai bun decat campaniile de voluntariat venite de la centru cu caravana tv si vedetele de rigoare.
Situatia asta este de pe vremea in care colectivizarea se facea cu muncitori adusi cu camioanele din marile orase. Iar in orase situatia se gestiona cu ostasi adusi din alte judete.
Cand in agricultura mergeam noi cei din scoli, licee si cazarmi, 2 luni de practica agricola pe an si nu vedeam taran pe camp, toti erau pe bancutza, la sosea, in frunte cu primarul. Tarlaua era mai cunoscuta de activistul de la judeteana ;) decat de inginerul agronom, care prefera sa se ocupe de ferma de partid sau de IAS.

Turambar spunea...

@ Joness: sint un negativist pozitivist, un pozitiv bine temperat. Stai sa vezi postul viitor :wink:

@ Anonim: invatzam si voluntariatul. Greu, dar o sa-l invatzam.

matusalem spunea...

Ia nu te lua tu de tutunul meu. Ca-i singurul pacat care mi-a mai ramas. Ca a pus vrabiutza shaua pe mine. Destul cu impilarea. Shi n-am participat la sondajul ala, shi toata viatza am muncit, inclusiv sambata, de cand ma shtiu. Asa ca, lasa-ma in pace, ca nu toata lumea e la fel. Huo, jos acciza de pe mahoarca. :)

Bogdan Voicu spunea...

Structura cheltuielilor populaţiei este tipică pentru societăţile slab dezvoltate, fiind în bună corespondenţă cu GDP/capita de la noi :(. Schimbări de câte 0.3 puncte porcentuale sunt şi ele interesante, dar nu prea spun nimic despre tendinţe. Structura cheltuielilor în 2008 era practic aceeaşi, tipică subdezvoltării.


Voluntariatul redus e de asemenea tipic societăţilor subdezvoltate.


Prin urmare, când zici că iei atitudine împotriva subdezvoltări cronice a României? :D

Anonim spunea...

Acu vreo 2 ani, fostul primar din Dorohoi, a obligat toti cei cu somaj si ajutor de somaj sa efectueze un nr de ore in folosul comunitatii. (banui ca 10 ore pe luna).
Prima consecinta: juma din cei cu ajutor de somaj nu au mai primit ajutorul..
A 2a consecinta: a curatat canalizarile, scurgerile, orasul, varuit borduri, curatat de crengi si gunoaie albiile raurilor din Dorohoi.

S-a schimbat primarul. Nu s-a mai facut aceeasi 'munca patriotica'. Viitura a facut praf orasul...

Anonim spunea...

offtopic, PSD maxima preocupare pentru cetatean:
""În 16 octombrie, vreau un Consiliu Naţional care să se transforme într-un Congres Extraordinar al PSD, să fie un lucru serios şi să punem totul într-un Statut al PSD. Vreau să dăm, tot atunci, semnale pentru 2011, mă refer la ce vom face şi ce proiecte vom iniţia", a declarat, la Zalău, preşedintele PSD, Victor Ponta."

molie spunea...

2008: sateni la bautura vs. jandarmi la constructie baraj, furt din casele parasite, vanzarea materialelor de constructii pe bautura etc.
2010: copy-paste 2008

vera spunea...

Nu mi se pare ca sa spui lucrurilor pe nume (si cu probe statistice, nu ca ai visat azi noapte si acum vrei sa luminezi si pe altzii) e negativism, ci REALISM. Si, mai ales, BUN SIMTZ.

Combinatzia dintre coruptzie (furtul banilor alocatzi lucrarilor publice, mita pentru a da avize de constructzie ilegale, etc.)si etosul poporului roman (vezi tabel mai sus) e clar letala.
La asta se adaoga presa, care, (aproape?) fara gresh, prefera sa faca reportaje cu ROMANIA SUB APE si BASESCU JIGNESHTE POPORUL ROMAN, decit sa prezinte adevarul si sa explice, metodic si calm, ce se intimpla si care sint motivele, si deci, solutziile.

Ca sa nu mai spun cit m-ar interesa citzi bani dau ROMANII pentru constructzia de biserici (fara numar, in sate care au deja SASE - vazut cu ochiul propriu) si iaca, bate la usha turnarea fundatziei la CN, care, ni s-a tocmai spus, va fi MAI INALTA decit Palatul Parlamentului si se va zari DIN ORICE PUNCT din Bucureshti. UF! Mi s-a luat o piatra de pe inima, faceam sevraj la gindul ca va fi de dimensiuni mai modeste.

molie spunea...

2008-inundatii: sateni la bautura vs. jandarmi la baraj, furt din casele parasite, vanzarea materialelor de constructii pe bautura.
2010-inundatii: copy-paste 2008?

pdlsenat.ro spunea...

a se remarca totusi ca la Galati cel mai de vina este primarul PSD care de doua mandate nu face nimic. Asta e si motivul pentru care multi tineri ca mine au parasit Galatiul rosu...

Dan Selaru spunea...

N-ati priceput nimic, Turambarul pervers vrea de fapt sa adanceasca deficitul bugetar, pai fara accizele pe tuica si tiutiun se duce dracu totul.Vrea sa dea jos Guvernul si pe Base. Huo! :-)


Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Dan Selaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
molie spunea...

Nene, am gresit?

Anca spunea...

Concluzia e ca daca statul ii ajuta pe sinistrati cu locuinte si alimente -- luam cazul asta, ca astia-s ramasi fara nimic -- urmatoarele necesitati arzatoare vor fi alcoolul si tutunul, nicidecum imbracamintea/incaltamintea sau asistenta medicala. Da, este un popor de cretini, fara-ndoiala. Saracia nu vine de nicaieri.

parvan spunea...

graficul tau nu contine taxe, punerea taxelor separat sau chiar defalcarea acestora pe categorii si urmarirea splitului cheltuiala directa - cheltuiala indirecta ar pune lucrurile in alta lumina.

PS: prostie e faptul ca desi nu poti sa livrezi un serviciu insisti sa spui ca-l asiguri tu si nu-i incurajezi pe oameni sa-si rezolve directe nevoile de educatie, sanatate etc... mizand pe redistribuirea finantarii unor servicii nefunctionale.

Dragos Bora spunea...

Barosane,

Azi mi-a zis cineva cum a dat 200 de lei la Manastirea Cernica pentru ca timp de 7 ani, saptamanal, sa fie pomenit numele nu mai stiu cui la nu mai stiu ce slujba.

Bag seama ca e precum publicitatea din mass-media. Bagi banu' pentru ca sa-ti apara spotul, numele, ma rog, in timpul emisiunii, slujbei, ma rog.

:-) :-(

Anonim spunea...

fain!vazut in magazin, nene cu fetita de 5 ani, ca o cumparat un bidon de 2 litrii de bere, si ceva tigari, si fata cand o zis ca nu ii cumpara si ei ceva, tatal responsabil a raspuns: nu ca nu mai avem bani!

Belle de Jour spunea...

In its most recent survey, issued in February, restructuring firm Alix Partners found that overall China was more expensive than Mexico, India, Vietnam, Russia and Romania.
http://finance.yahoo.com/news/Companies-brace-for-end-of-apf-2437567795.html?x=0
ma mir ca nu a zis nimeni azi de raportul asta si de stirea asta via AP.
asta a propos de comentarii la abordari estetice si "zen" ale vietii.
:)