duminică, 18 iulie 2010

Doua analize de manual

Nu, nu este vorba despre sociologie. Nici despre matematica, acel monstru de care fugiti pina si noaptea in somn. Nu, nu e vorba nici despre analiza tehnica a nasoilor de la bursa. Nici macar despre analizele de laborator la pipi sau la sin. Alta data, poate - mai ales la sin.

Este vorba despre doua analize privind evolutia All Blacks din 2009 incoace, de cind au trecut printr-o cumpana groasa de pricepere si de motivatie, mai ales in fata eternului rival. Springbockshii.

Cititi aici si mai ales aici doua exemple superbe de analiza sportiva bine intemeiata, limpezitoare, care face lumina in lanul cu porumb al creerului nostru / vostru de iubitori de rugby, si incercati sa cuprindetzi cu puterea creerului vostru / nostru romanesc doua lucruri:

a) cit de important este rugby-ul pentru cei din Noua Zeelanda, vital, cumplit de indispensabil, unicul si singurul motiv pentru care se traieste in Noua Zeelanda

dar mai ales

b) cit de important este ca si in cele mai efemere si giocoase si inutile si loaziriste momentele ale vietii sa-ti folosesti creerul din dotare, sa gindesti, sa iti pui probleme, sa analizezi, tzeapa sa iasa fain, sa nu se neglijeze problema de dizaign.

:)

Joke aside: uitati-va la ce niveluri de profesionalism, atit pe teren cit si in afara lui, pe cimpul salbatic al literelor raspindite in grupuri de cuvinte, au ajuns nemernicii astia de occidentali.

Analiza. Despicarea firului in patru cu metoda si cu finalitate. Identificarea diferentelor specifice. Puterea de observatie. Puterea de articulare, de transpunere a observatiei in idei si concepte, cu vorbe simple si clare, ca patru petale, nu cu aberatii lingvistice lemnos-cretine. Puterea apoi de a agrega cuvintele si ideile intr-o impletitura utila, lucrativa. Concluzii si recomandari, cum ar spune capitolul final al procesului verbal al sedintei oamenilor muncii. Puterea mintii si a intelectului si a vorbelor si ideilor.

Puterea. Nu, nu ziarul. Atributul. Puterea.

Hai, fiti puternici cu All Blacks si invatzatzi sa despicatzi firul in patru cu folos.

2 comentarii:

Anonim spunea...

respectiva parte a corpului se numeste creier, nu creer... use it wisely

Turambar spunea...

Neah. N-ai... pardon: nai intzeles nimic. Se intimpla ca pici intr-una... pardon: intruna... pardon, intru-na din urmatoarele categorii ontologice:

a) e prima data cind vii pe aici si nu esht obisnuit cu idiosincraziile de exprim... pardon: de ecsprimare grafica ale suptsemnatului. putzin probabil. prim vizitatorii de regula nu au asemenea apucaturi admonestatoriu-inchizitorialo-robespierrene. ipoteza de ignorat prin dilire.

b) esht lipsit, da' total lipsit de glanda umorului. probabilitate acceptabila. apasatz va rog butonul roshu de pedeapsa eterna. ipoteza de transmis spre analiza cabinetului de aplicare a pedepselor eterne, departamentu oblivion.

c) esht rauvoitor si rautacios si plin de resentiment si ai fierea marita. probabilitate semnificativa, cvasi-certitudine. tastatz va rog numarul de telefon al celui mai apropiat cabinet medical de tratat fierea prin scoatere cu bisturiu nesterilizat, apoi apasatz de trei ori pe butonul roshu de pedeapsa eterna pina soseshte dracul de servici.

deci creer, da? cu doi de eee la la noobs, da? deci rauvoitor si rautacios si resentimentar, da? deci probleme la fiere, da?

:/