miercuri, 7 iulie 2010

Au facut si film dupa ea acum

Doamnelor si domnilor, stimati barbari moderni si recenti, o voi mari iubitori de inutilitatzi si de politica (sau de inutilitati politice, sau de politica pur si simplu, ca stiu ca in capul vostru inconstient tot aia este)

Demult, pe vremuri, odinioara, unii au facut prima banda desenata, ilustrind un eveniment mult-iubit de oameni: cucerirea, invazia, macelul, hacuirea, singele degraba varsat, osul sfarimat, sabia prin matze, sageata in ochi.

Se numeste tapizzeria de la Bayeux si o puteti vedea in toata gloria sa cea insingerata in culori naturale din frunza de nuc aici.

(Dat fiind ca e vorba de un eveniment franco-englez, era evident ca cel mai bine prezentata va fi pe un site german. Logic, nu? Deutchland Deutchland uber alles, d-aia vor cistiga campeonatul ca sunt temeinici intru toate, inclusiv in reproducerea tapizzeriilor strainilor :) ).

Ei bine, ce le-a trecut prin cap recentzilor, artistilor, filmishtilor? Sa o animeze. Sa o mishte. Sa o insufletzeasca si sa o youtubizeasca.

Drept pentru care, gratie sprijinului neprecupetzit oferit de catre Belle de Jour, aceasta frumoasa decadenta a acestor vremuri tulburi, dar lejere si bicisnice si neserioase si spumoase, putem sa o vedem si sa o apreciem si sa o admiram si sa o...

Comme on. Vorba lunga, moartea blogului. Uitati-va intii la varianta originala, aia de acum 1000 de ani, ca sa intzelegetzi despre ce e vorba in propozitzie, daca nu shtiatzi deja, si pe urma uitati-va la film.

Nu e lung: patru minute din viatza voastra sa vedetzi cum curge singele cel vechi. Admirati ideea, montajul, muzica, sunetele puse pe linga, cit se poate de in concordantza cu actiunea. Admiratzi cum se face din tapitzerie film.

Si mai ales si mai ales, bucurati-va ca traiti in 2010, cind sabia e rece si sageata prin ochi nu mai trece.

:wink:



PS: Corect se scrie tapizzerie, ca vikingilor le placea pizza inca de pe atunci.

:rofl:

11 comentarii:

matusalem spunea...

Nishte amatori. Lipseshte scena budoarului. Sau a fost cenzurata cu foarfeca? :)

Turnofftheglory spunea...

Misto realizare. Flash si after effects si munca ca la balamuc.
Istoric as zice ca Will a avut bafta cu norvegienii.

Belle de Jour spunea...

:))
asta pentru filmulet si pentru aprecieri [macar nu mai primesc ciocane in cap, desi era funny, aveai pe acolo sare si piper :))]
si felicitari ca faci reclama la "popularizarea stiintei" ... te poti gandi la business pe tema asta, asta fara rautate, ca tot freamata lumea intelectuala acum de o carte nou lansata: generalisti vs.experti in domenii.
o saptamana buna si vacanta de vara

Turambar spunea...

@ Matusalem: :) Numai la sex tzi-e gindu. S-a dorit a fi un film cu razboinici, despre razboinici, pentru razboinici. Asha, ca George Becali :)

@ TOTG: Yup. Au muncit ceva la ea. Si yup, ai dreptate: daca nu veneau norvegienii pe partea ailanta, ii zvirlea Harald in mare mai ceva ca la Dunkirk.

@ Belle de Jour: Placerea e de partea mea, doamna. Si iti dai seama ca voi fi intotdeauna de partea superficialilor generalisti renascentisti. Shallow, but fun. Going deep is boring, except some blisfull moments that Matusalem can tell us in-depth about them.

:)

matusalem spunea...

Defect profesional taica, defect profesional. Aia cu privitul in amanunt. Nu de alta, dar iar ma acuzi degeaba. :) :) :)

Anonim spunea...

tapiterie e aia de la canapea sau de la masina, astea "tesute artistic" sunt tapiserii, cu s de la "scuzati, poate corectati"

Turambar spunea...

Scuzam, poate corectam.

Auzi tu, dar ce te face sa crezi ca nu aveau si ei tapitzerii la drakkarele alea cu care au trecut Canalul? Nehste tapitzerii asortate la culoarea Mercedesurilor de secol 12, nu? Cu neshte canapele cu Rapirea din Serai, pardon, cu Rapirea din Drakkar, cu neshte tigri si cerbi si caprioare adapindu-se linga leshul in putrefactzie al regelui Harald?

Pai nu? Pai vezi la ce e buna imaginatzia? Sa corecteze greshalile noastre de ecsprimare.

:wink: :)

matusalem spunea...

Pe drakkarele alea aveau scena cenzurata cu foarfeca.
Tapiseria era de fapt in budoare, sa ofteze de dor printzesele, mangaindu-si melancolic centura de castitate.
Ailalti pe drakkare, in afara de antrenamentul zilnic nu stiu la ce le mai statea gandul.
Taica, e cazul sa ma opresc aici cu imaginatia, nu de alta dar mai am mult de lucru, in amanunt, si deja am lacrimi in ochi. De ras. :) :) :)

mihai spunea...

... adica noi stringeam dovezi ca ne luptam cu turcii si astia se tineau de amenajari interioare!

Anonim spunea...

Ai de-au trecut canalul n-aveau sigur tapit/s/zzerii ca n-aveau ei vreme de happening-uri la locu' de munca. Cu asortatul si mai putin probabil, ca nu stiau ei de fîgnşui si nici regina Victoria nu le zisese sa-si puie pe ei haine in maximum 4 culori. Da' aveau sigur o gramad' de treaba - aicea-i zicem cu imaginatia inainte

Kilroy spunea...

Excelenta tapiseria, da' full HD nu aveti? Acum, let aside the joke, chiar mi-a placut, si in special coloana sonora dom'le. His master's voice, ce sa mai. Doar cu faptul ca sabia e rece (in 2010, ca sa iasa rima) eu as fi de acord, poate supravietuitorii razboaielor din Balcani (spre exemplu) sa aiba ceva de comentat.