luni, 17 octombrie 2011

Cea mai importanta stire a acestui an

Presedintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berkdimuhamedov, a anuntat ca tara sa va livra gaze pentru gazoductul Nabucco, care va reduce masiv dependenta Europei de gazul rusesc si care va trece si prin Romania.

"Astazi ne apucam de bazele legale si contractuale pentru a furniza energie turkmena Europei", a spus presedintele turkmen la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit Reuters, citata de The Moscow Times.


[...] Implicarea aproape sigura a Turkmenistanului inseamna ca Nabucco va avea, cu siguranta, suficiente gaze sa aprovizioneze toate tarile pe care le va tranzita.


[...] Nabucco va insemna reducerea semnificativa a dependentei Europei de gazele rusesti, precum si mai multa securitate energetica, astfel incat sa nu se repete situatii in care tari europene sa ramana fara gaze, din cauza disputelor dintre Rusia si Ucraina.


Sursa: Ziare.com

Na, sa-ti crape fierea in tine de ciuda, Ivane... :(

6 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Nu te bucura prea repede. Poate nu sunt respectate drepturile omului ex-sovietic in Turkmenistan si hop o "revolutie rosie".

Ștefan A. spunea...

Da conducta unde este ? Si cine o va finanta ? Cumva tot Gazprom si italiana ENI care deja distribuiesc in comun gazul rusesc prin Europa ? :)

Turambar spunea...

@ Dan Selaru: macar isi dau arama pe fata de tot :)

@ Stefan A: nu, din cite stiu finantarea este una comuna, fiecare tara pe unde trece conducta contribuie proportional cu lungimea tzevii pe teritoriul tarii respective

kilroy spunea...

Bine ar fi, doar ca ma uit dupa conducta lu' Nabucco de mi-au iesit ochii la fel ca la melc. Nu mai cred pana nu vad.
In aceeasi ordine de idei, vestile bune pentru Europa (cea de vest) vin de la polonezi, unde au descoperit niscavai zacaminte de gaze. Putina presiune in stanga, putina la dreapta, poate isi mai revizuieste si Ivan pretul la gaze.

Anonim spunea...

Zic ca e bine pentru toata lumea.

matusalem spunea...

Dap! O sa vina si viitorul ala... parca se vede o licarire in tunelul gazelor... poate mai la senectutea mea... pana la ea mai va... :))

P.S. Ce-mi plac mie oamenii care viseaza frumos... =))
http://www.youtube.com/watch?v=PoG9IejxstQ