luni, 17 octombrie 2011

Și ce dacǎ vin?



PS: Da, am vazut Melancholia. Da, e mare filmul. Da, chiar e capodopera. Nu doar un film de-ala "cel mai bun al anului X", ce totusi ramine mediocru, cel mai bun film mediocru al anului acela. Melancholia chiar e mare. Chiar e capodopera. E acolo sus, in stratosfera cinematografica, linga 2001: A Space Oddisey si linga Persona si linga Andrei Rubliov.

Mama lui de genial... :)

PPS: Da, prima jumatate e de fapt Festen redivivus. So what? Totusi, sa nu uitam cine e von Trier: Dogma pina in praselele aparatului de filmat.

3 comentarii:

k spunea...

faptul ca toata lumea - dar absolut toata lumea - care il vede e de acord ca este un film huge, mi se pare chiar mai imbucurator decat faptul ca este un film huge. exista inca speranta pt specia umana, so to speak. chestiile mari inca ne ating, chiar si atunci cand contrazic tot rahatul infantil cu care suntem indoctrinati in mod curent. celelalte filme pe care le mentionezi au reusit sa o faca pt alta generatie, mai buna: n-as fi crezut ca lucrul e inca posibil astazi.

btw, ai vazut ce zice si gorzo:

http://agenda.liternet.ro/articol/14018/Andrei-Gorzo/Plenitudinea-luminoasa-a-revelatiei-nihiliste-Melancholia.html

Turambar spunea...

Da, la cronica lui ma gindeam cind faceam referire la Festen. De fapt, cronica lui m-a convins sa ma uit la el. Cit despre film, se infige al naibii de bine in minte :(

Aaa, PS: on second thought are si ceva de Greeenaway in el, cu toate ralentiurile alea si cu felul in care puncteaza cu muzica. Pictura miscatoare, stii tu cum spunea Greenaway (pina acum oamenii nu au facut decit niste povesti in fotografii, nu film cu adevarat)

k spunea...

uite, greenaway e un tip pe care l-am sarit, la vremea respectiva [vreau sa zic, pe vremea cand descoperisem pirateria virtuala si bifam sistematic toata cinematografia "greilor"]. am vazut doar vreo 2 chestii care nu m-au convins. va trebui sa-l reiau ca lumea.