miercuri, 5 octombrie 2011

Scrisoare deschisa catre Elena Udrea

Scrisoare deschisa
de Octavian Andronic

Stimata doamna ministru Elena Udrea,

Stiu ca n-am fost, intotdeauna, un admirator al proiectelor dvs., mai ales cand s-au numit „case la tara pentru specialisti”, „telecabina de la Valcan” sau „bazinul acoperit de la Campina”. De ce – e simplu de banuit. Dintr-un alt punct de vedere, insa, admir vigoarea cu care actionati pe scena publica si consecventa cu care incercati sa aduceti pe drumurile cele bune (cu co-finantari europene) turismul romanesc, chiar daca acesta se incapataneaza prea des sa ramana pe vechile sale pozitii.

Vreau sa va semnalez un lucru la care, daca veti purcede cu buna credinta, veti realiza ceva concret, palpabil. Despre ce este vorba?

Zilele trecute un post de televiziune a prezentat un reportaj in care era vorba despre un cetatean de prin Hunedoara – Rudolf Hanzelik pe nume – care face un lucru putin obisnuit, mai ales in Romania. Fiind el somer, din motive ce nu-i pot fi imputate nici lui, nici dvs., a inceput sa-si umple timpul cu o activitate ce vizeaza binele public. Fara ca cineva sa i-o ceara sau sa-l plateasca pentru asta, a inceput sa cartografieze, pentru Google Maps, zona Hunedoarei. Inarmat cu o bicicleta, un aparat de fotografiat si un carnet de notite, el a facut deja lumina intr-o zona a hartilor Google dominata pana acum de o pata verde, de genul celor pe care cartografii antichitatii scriau „hic sunt leones”. Traseele sale turistice, miile de fotografii facute, i-au ajutat pe realizatorii acestui impresionant proiect sa avanseze intr-o zona considerata fara speranta si lipsita de interes. Au fost atat de impresionati de lucrul bine facut de Rudolf incat i-au transmis o scrisoare oficiala de multumire, incurajandu-l sa persiste in actiunea lui. Ba l-au si invitat la Barcelona, sa-l cunoasca personal. Hanzelik ar accepta cu placere invitatia daca n-ar exista un impediment, minor, e drept: fiind somer, n-are bani. Iar cu bicicleta ii va lua cam mult timp sa ajunga acolo.

Ideea in care va scriu e urmatoarea: ajutati-l sa mearga la Barcelona. Veti gasi dvs. solutia. Ca merita. Mai mult: dati afara sapte amploaiati de la turism care freaca menta si angajati-l pe Rudolf. Faceti din el coordonatorul unei operatiuni nationale de cartografiere. Chestia asta ar avea valoarea a zece frunze promotionale si, cu siguranta ca poate aduce mai multi turisti decat proiectul fantezist al spaniolilor.

Si nici nu va costa cat au costat aia.

Aveti un prilej unic: folositi-va de el!

Cu stima,
Octavian Andronic

6 comentarii:

Logosfera.ro spunea...

La afacerea asta nu-i iese absolut nimic. Man, chiar nu stii nimic despre motivation&incentives :)

Anonim spunea...

cat de misto e toata povestea asta cu Rudolf. Bravo lui! sper din tot sufletul sa ajunga la Barcelona!

Eugen Radu spunea...

Am vaga impresiune ca deja pe obrazul distinsei si onorabilei Min istru.....se prelinge cartografic o lacrima....:)))

Andi Bob spunea...

Să trimită dumnealui o scrisoare de adeziune la PDL sau să îi cartografieze atent kilogramele mirificei și veșnic veselei ministrese curbulente. Apoi mai vorbim.

Dacă o cartografiază bine, zerourile vor fi direct proporționale cu zelul omagial.

Dragos spunea...

Imi place , ai talent si se pare ca prin aceasta ti-ai mai castigat un cititor! iti multumesc!

Dragos spunea...

Imi place , ai talent si se pare ca prin aceasta ti-ai mai castigat un cititor! iti multumesc!