miercuri, 5 octombrie 2011

Vin alegerile!

4 comentarii:

John Galt spunea...

Cred ca discutia ar trebui pornita de la principii solide, nu cu jumatati de masura. Ar trebui sa voteze numai cei care platesc taxe, nu cei care primesc subventii. Insa nu se doreste acest lucru, pentru ca tocmai in acest fel isi pastreaza puterea cei care se considera stapanii tuturor.

In plus, din punct de vedere tehnic exista deja posibilitatea de a trece in cu totul alta dimensiune. Balotul poate fi verificat in orice moment de catre ORICE VOTANT, transparent in orice etapa si in mod securizat, respectandu-se anonimitatea. Ar putea fi o schimbare de paradigma in tot ceea ce numi democratie.

Prezenta la vot ar putea fi incurajata prin reducerea impozitelor (sa zicem ca cei care voteaza platesc cu 25% mai putin - cam care ar fi participarea populatiei active?).

Insa mai nimeni nu doreste asa ceva.. Mentalitatea e inca la nivelul secolului trecut, cand se vota cu stampila. Nu e de mirare ca si problemele sunt la fel.

Incercati sa vedeti link-ul de mai jos. Va schimba multe:

http://people.scs.carleton.ca/~maheshwa/courses/4109/Seminar11/voting.pptx

Turambar spunea...

Foarte faina ideea. Cu siguranta prezinta dificultati de aplicare si predispune la abuzuri (erori de tip I si erori de tip II, na, ca sa vorbesc elevat), insa este asa de preposteroasa si against the current grain incit merita discutia. Interesant...

Mersi! :bow:

Dragos Bora spunea...

"Ar trebui sa voteze numai cei care platesc taxe, nu cei care primesc subventii."

Io-s mai socialist asa, de felul meu, dar asta e o idee fff misto. Cand am indraznit s-o pomenesc si eu mi-a sarit lumea in cap.

Mai mult, ar trebui ca platitorul de taxe sa aiba la dispozitie, sa exercite, un numar de voturi proportional cu contributia lui la bugetul statului.

John Galt spunea...

Geeks will rule the world.

Am zis!