marți, 4 octombrie 2011

Turnurile Șukov

Turnurile Șukov. Artǎ și inginerie. Dacǎ nu-i suferim pe ruși, asta nu înseamnǎ cǎ nu trebuie sǎ-i respectǎm. Popor deștept la cap, mama lor de cotropitori și de sovietici :(



PS: De remarcat trista lor istorie recentǎ. La ei, ca și la noi, cînd s-a dǎrîmat sistemul, a început sǎ se aleagǎ praful. Niște bicisnici, bre, niște hoți de fier vechi :)

6 comentarii:

Dragos Bora spunea...

;) Mare scofala... Pai turnurile de racire (de la termocentrale) sint tot hip de rot. Rusii n-au mai avut beton sa-mbrace armatura metalica... :)

matusalem spunea...

Mai degraba seamana cu niste setci de pescuit, e drept ca sunt cam mari, dar stim foarte bine ca rusii au construit la scara mare... :))


http://englishrussia.com/2011/09/26/the-new-rig-northern-lights/

Turambar spunea...

@ Dragos Bora: da, dar nenea ala Shukhov a fost primul care le-a proiectat si facut, la 1890. El si Gaudi :) Sint goale ca sa minimizeze suprafata portanta, in care sa impinga vintul. Nu e de prostie putinatatea materialului, ci de lucru gindit :)

@ Matusalem: waw. ce mare e! mersi pt link

Dragos Bora spunea...

Sigur ca e asa cum spui. De aia am si pus 'zâmbilicii' aia la inceput & sfarsit. Ca era o gluma de l ainceput pana la sfarsit. Altfel, e o drama ca un neam asa talentat si la literatura si la cantat si la inginerie ne-a calarit si ne-a facut rau in cursul istoriei. MA rog, nu direct poporul, conducatorii lui, dar boboru a aprobat actiunile conducatorilor... :(

Turambar spunea...

Scuze, cred ca eram obosit si de-aia nu mi-am dat seama de gluma. Si, oricum, am fost si bolnav cind eram mic, deci sint scutit de orice responsabilitate.

Din pacate, insusirile si talentele sint fix si perfect perpendiculare cu caracterul. Destepti, sufletisti, creativi, dar nemernici. Mama lor de rusi :(

Dragos Bora spunea...

Ai Dracu rusi au fost românii...