marți, 11 mai 2010

Despre genocid

Cei care declară că măsurile de austeritate anunţate echivalează cu un genocid social probabil că nu realizează ce spun. Genocidul social s-ar fi putut produce, doar dacă nu ar fi fost luate asemenea măsuri. Pentru că întregul sistem de pensii s-ar fi prăbuşit, iar statul nu ar mai fi avut bani să-şi plătească funcţionarii şi să-şi susţină serviciile publice, care, şi aşa, sunt într-o situaţie deplorabilă.

Gheorghe Cercelescu, Erorile guvernanţilor, scump plătite de către populaţie, Adevărul, 11 mai 2010

8 comentarii:

Anca spunea...

Ca_at, Cercelescu de unde ne scrie, din tara fecioarelor si a mantuitorilor? =)) Ca de-aici din paradisu' evaziunii fiscale si din leaganu' mortii sistemului privat nu asa se vad prioritatile, parca unora dintre noi ne-ar fi venit mai degraba sa-ncepem cu stimularea economiei si cu reducerea scurgerilor neaccidentale de banet, si abia apoi ne-ar fi dat prin cap sa ingustam talia aparatului bugetar -- nu de alta, da' tare mi-e ca aruncand bugetarii pe marginea santului nu tare mult au sa consume si deci nu tare mare productie va fi necesara pe felia consumului si prin urmare nu tare multe taxe s-or mai plati inspre buget dinspre privat. Nu mai zic ca inflatia de forta de munca va tine salariile din privat sub nivelul minimei decentze chiar si dupa ce economia isi va fi revenit (if ever), din simplul motiv ca se va licita cine accepta sa lucreze pe cei mai putini bani. Da' las' asa, ca nenea Cercelescu zice cum se potriveste in lumea lui, bine-i si asa.
Hai mai bine un cantec vesel sa cantam.

Orry spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=kVRbCQc8I5E&feature=player_embedded#!

Anonim spunea...

@anca- logica ta e defectuoasa- pe baza ei ar fi mai bine sa marim salariile si numarul bugetariilor ca sa fie mai bine?(pt ca daca le micsoram e mai rau pentru privati)Daca maximizam varianta -ideal ar fi sa fie toata lumea bugetara, si toti sa aiba salarii extrem de mari. (privatii sa tinda spre zero si atunci cine sa mai produca, sau sa plateasca impozite?) . Sau cealalta varianta posibila-toata lumea sa fie angajata doar la stat. Statul sa detina toata proprietatea si sa imparta resursele echitabil ? :)) (bin there done that!)

Anca spunea...

@Anonim
Orice extrema e o imbecilitate, orice taiere de salarii cu toporu' si in momente nefericit alese este inoportuna, faptul ca tu tragi de par o teorie din drag de conversatie ma face sa te las in conditii de monolog. Efectele masurilor cretine de acum le vom vedea in scurt timp, mie-mi pare bine, dintr-un sadism pe care mi l-a implantat minunata majoritate votanta din 2008 si 2009 in particular si din ultimii 20 de ani in general. (Nu simt nevoia sa ma justific acum.)

Toate bune si repet, incearca sa stai departe de extreme, ca vezi tu, nici hainele stramte de sa-ti puste pe grasimi n-arata bine, da' nici cu 4 marimi in plus nu-i indicat sa-ti alegi tzoalele. Keep them fit and that's the best you could possibly look. Pa.

Turambar spunea...

Din pacate, Anca, in momentul de fatza sintem fix intr-o asemenea situatie de extrem. Haine prea strimte (bani) pe un trup prea gras (corpul bugetarilor). Deci fie mai slabim, fie ne imprumutam de bani sa facem un set nou de haine mai mari, fie plesnesc hainele pe noi si ramanem in curul trupului gol.

:(

Anca spunea...

....saaaaaaaaaaaau:
FURAM DRACULUI MAI PUTIN macar o vreme! :))

Turambar spunea...

Deci sa-ntzeleg ca recunosti in scris cu martori, ca am multzi cititori pe blog, nenumarati, ca frunzele plopului darimat de furtuna, ca participi la furtul organizat al statului?

Domnilor procurori, ce mai asteptat? Luatzi aceasta fiara cu paru lung si duceti-o la beci. Ea ne darima tzarishoara noastra...

:rofl:

Anca spunea...

Of, nesfarsitule... =))