marți, 18 mai 2010

Nu sint cele mai faine, ci cele mai la indemina

Alex Mazilu ne provoaca la o leapsa. Sa punem fotografiile cele mai faine ale noastre.

Din pacate, Alex, fotografiile mele pe care le consider a fi cele mai faine sint, deocamdata, doar in format hirtie si / sau negativ, facute pe vremea cind am fost in America. Sint pline de zgirie nori si de unghiuri ciudate si unele din ele il au chiar si pe Woody Allen in cadru (da, l-am vazut in carne si oase pe Woody Allen cintind dixie; alta data, pentru alta postare shi alte sughitzuri de nostalgie blegoasa).

Si atunci ma reped la fotografiile recente pe care le am la indemina (mi-e lene sa bag hardul extern sa incep sa scurm prin el - am tone de poze pe-acolo) si aleg si eu ce mi se pare mai fain din fotografiile pe care le-am facut recent.

In consecinta, ele sint pline de zapada. Si de Telega, inevitabil.

Deci, Alex, te las sa alegi tu din astea trei care tin se pare cea mai buna.

Voi ce zicetzi? Care va place cel mai mult din astea trei?

PS: Da, ala este chiar vestitul bambus de la Telega. In dreapta lui, in afara cadrului, se afla vestitul platan de la Telega. Curtea lui Turambar si mintea lui Turambar sint pline de copaci. Ecologistu naibii, numa' la legume se gindeste...

01. Telega. Bambus si zapada


02. Telega. Padure iarna (drumul spre Bosilcesti)


03. Paring (Transalpina). La firu' ierbii


:p

LATER EDIT: On second thought, mi-am adus aminte de excursia pe Brana Aeriana de care va povesteam aici (si aici, cind v-am umplut capul de flori si de copaci si de alte buruieni). Drept pentru care mai pun unele spre considerarea voastra. Mie cel mai mult imi place aia cu mine, evident... :)

04. Bucegi. Valea Costilei. Capra neagra, zapada alba, crucea ruginita (Chiar deasupra Refugiului Costila)


05. Bucegi. Brina Aeriana.
Curat meshtesug de tinut respiratzia



06. Bucegi. Brina Aeriana.
Foarte verticala situatia



07. Bucegi. Brina Aeriana.
La portile de cer ale orasului
(Sus: Sorin. Jos: Azuga)


08. Bucegi. Brina Aeriana. Poetry in motion


LATER LATER EDIT:

Si ca tot vorbeam de munti, uite si din Piatra Craiului, de pe Padina lui Calinet (de care va povesteam aici).

09. Piatra Craiului. Padina lui Calinet. In toata splendoarea sa
(de deasupra Scarii de Fier)


11. Piatra Craiului. Padina lui Calinet. Zapada si soare.


10. Piatra Craiului. Padina lui Calinet. Zidul cerului.


12. Piatra Craiului. Vilcelul cu Fereastra. Apus de soare.

11 comentarii:

Itzic Baseanu spunea...

Turi, te invidiez pentru splendorile-astea.Mi se pare ca mi-ai furata tineretea!Nu-mi vine sa cred ca-n minunatia asta de tara, poate exista atita rautate si-atita indiferenta maligna!...Am sa postez si eu in curind citeva imagini ghicitoare de Retezat!...Pana atunci spune-mi, se mai bea in Piatra Craiului "Aghiasma de Curmatura", se mai gaseste refugiul Diana, sau cum mai arata brana Caprelor?...Nu mai pot , incep sa lacrimez de emotie(snachi, ma tin inca tare)!...Te pup Turi, sunt splendori atit de dragi mie!...Si nu numai!

John Galt spunea...

Opa, ce faci mosu'? Pe munti cu baietii?

Deci se poate, da?

:D

Turambar spunea...

:) Ma foarte bucur ca am reusit sa-ti stirnesc bucuria si nostalgia, Itzicule. Da, in Romania sint in continuare locuri frumoase, si oameni frumosi, si vor fi si de aici incolo, oricit de mult am casca noi ochii si gura la televizoarele cele otravitoare de suflet.

Aghiasma de Curmatura? Sa moara pisica daca stiu la ce te referi, desi am stat de ceva ori pe la cabana aia (inclusiv intr-o iarna in care mi-am platit cazarea prin munca patriotica de dat zapada afara din magazie :) ) Te referi la ceaiul in care se pune (si) rododendron? Sau la cine stie ce trascau abominabil? :D

Da, refugiul Diana exista. Dupa o lunga perioada in care din el mai ramasese un sopron pe jumatate darimat, acum l-au facut semisfera de-aia de poliuretan. Cam urit, daca ma intrebi pe mine, insa stim ca e clar mai trainic si mai ignifug.

Marea mea tristete este Spirlea. Si ala a ars, la scurt timp dupa ce a fost reparat din temelii, facusera o bijuterie din el. A ars de la soba prea incinsa :( Acum e si el (ca si Refugiul Sperantelor, din Briul de Mijloc, de linga Scara de Fier) facute tot din jumatati de mingi de-alea de plastic. Repet: cam piere farmecul, dar s-a cistigat in siguranta ca nu vor lua din nou foc.

Cum mai arata Brina Caprelor? Cam la fel. Nici prea prea, nici foarte foarte. La Gavan izvorul e in continuare acolo (desi cu debit redus). La Ulcior e la fel. Izvorul lui Orlowsky e si el tot acolo. Nu s-au schimbat prea multe lucruri, except some bloody plastic empty bottles. Dar alea le aduni frumos in ruscac si le cari la vale. Doar refugiile nu mai sint alea pe care le stii tu.

Turambar spunea...

@ John Galt: Sa fii tu sanatos, feciorule. Dintotdeauna am fost pe munte... I'm a man of many surprises, mate. Vezi daca nu citesti blogu mai din urma: vedeai ca merg pe munte.

:p

John Galt spunea...

Pai haide sa haidem ca e nevoie de haiduci din aia autentici, cu pusca lunga, cureaua lata ce chiar au tras in luna, nu de "carpe" (socialiste) cum sunt astia de la BUG.

Acum e momentul adevarului.

Dodecaedrul ala roz e urat rau, intradevar.

Turambar spunea...

Da, stiu. Toate sint urite. Dar probabil ca, fiind usor de dus acolo cu elicopteru, asta a contat cel mai mult. In loc sa cari cu circa si cu catirii si caii tot soiul de materiale de constructie, le-a venit mai usor sa-l ia de motz, sa-l care prin cer si sa-l lase jos, intr-o bucata, drept la locul faptei.

Vrei pe munte? Pe bune pe bune pe munte pe munte? Hmmmm. Lemme think. Nu spune de doo ori, ca s-ar putea sa zic "da"

:rofl: :wink:

PS: Mai la vara. Dupa ce ma intorc din Tara Galilor, de la rugby (9-15 iunie). Pina atunci sint prins pina peste cap.

:/

matusalem spunea...

Brana Aeriana?
Chapeau!
Mai ramane sa-mi arati niste poze in care esti cu rucsacul pe cap, in ramonaj, pe Rapa Mortii, a cote de Morar, pe dreapta cum te uiti la ei si m-ai linistit.
Din cauza asta nu-ti critic pozele. O s-o faca Alex Mazilu.
Pentru un amator sunt grozave.
Mai baga. M-ai zgandarit sa-mi scot si eu diapozitivele din dulap.

ipo spunea...

Poza 5, cu siguranta. Dar e doar parerea mea, care sunt amator de piatra si rapa. :)

Anca spunea...

Imi plac mult cele din Brina Aeriana

deaceea spunea...

mmmm
poza pe care o postashi acum ceva vreme de pe Transalpina, cu fetele în maşină, e de o mie de ori mai tare decât astea.
dar dorul de munte învinge :)
să se ducă zăpezile, să se vadă iar crestele, să ne putem strecura pe văi şi pe vâlcele...

alex mazilu spunea...

cele cu situatiile verticale sunt exceptionale ;)