miercuri, 14 octombrie 2009

Va trai si va fi liber

Va trai si va fi liber. Dar sarac. Noroc ca-i cald si ca-s banane multe prin preajma.

Quote of the day, cum ar veni.

Publicitatea e ca Norvegia: castigi mult si nu ramai cu nimic. E o iluzie creatoare de iluzii. Nimic pentru oameni. Nici pentru cei care o consuma, nici pentru cei care o fac. Suflet pierdut. Mult suflet pierdut.

[...] Singurul meu scop [...] e sa le arat romanilor ca distantele sunt o iluzie, ca e loc si rost si pentru noi pe lume. Ca e greu sa gasesti un loc mai ostil vietii decat cel in care ne-am nascut. Ca mandria de a fi roman, atata cata exista, ca identitatea noastra ca popor nu pot fi patrunse si capacitate fara contextualizare.


Bradut Florescu, omul care a plecat de tot la mare, cum a facut si Brel la un moment dat.

Ati auzit, da? Nimic pentru oameni. Nici pentru cei care o consuma, nici pentru cei care o fac. Suflet pierdut. Mult suflet pierdut.

Tz tz tz. Mintea romanului cea de pe urma. Intr-o lume profesionala plina de isterie si de minciuna frumos colorata, putreda si gaunoasa si stralucitoare si glamoroasa, mintea romanului cea de pe urma. Pasul de la entuziasmul tembel lucrativ al varstei de 20 si 30 de ani la cinismul deziluzionat si la reshaparea existentziala de la 30 la 40 de ani, prin care incetul cu incetul incep sa treaca toti stralucitorii astia isterici, televizishtii si jurnalistii si stirishtii si publicistii si marketishtii toti iluzionishtii, totzi nasoii care ne conduc si ne polueaza creerele cele degraba dornice de poluare si de manipulare.

Ati auzit, da? Ca e greu sa gasesti un loc mai ostil vietii decat cel in care ne-am nascut.

Tz tz tz. Paranoicilor. Railor la suflet. Meschinilor. Cainilor. Turbatilor. Politicienilor. Bicisnicilor. Publicitarilor. Sociologilor. Jurnalistilor. Oamenilor de afaceri. Functionarilor. Robotilor. Hamesitilor. Railor. Nemernicilor. Cainilor. Cainilor. Cainilor. Cainilor ce suntem.

Ne trece viatza concentrandu-ne pe laturi, degustandu-le, studiindu-le proprietatile fizice si chimice, otravindu-ne sufletul, tradandu-ne idealurile, facand compromisuri jegoase, epuizandu-ne hoiturile, admirand ticalosia, glorificand preacurvia cea de succes, stralucirea cea fara de substanta, OTVul cel din late fringe, consilierul cel degraba varsator de cont, minciuna cea aducatoare de ceas scump la mana si de SUV in cotetz, visand la Melanezia si Polinezia si strainezia si avand de fapt palmierul acasa, in curte, in cap, in vis, in copii, in Obor, in dormitor.

Tz tz tz. Mare curatenie prin grajdurile sufletului nostru trebuie sa mai faca Hercule psihologul cel cu bita si cu blana de leu pe umeri. Ani de zile, generatii la rand. Sa rineasca mocirla, sa ne scoata din minte cu lopata cacatul cel putred si sa ne dea la rindea podeaua creierului. Sa curete Romania sa asaneze bicisnicia sa ne deratizeze nemernicia si mandria si prostia si trufia.

Sau, daca nu aveti incredere in psiholog, atunci sa speram ca va trece cu timpul. Timpul, marele tamaduitor. Da, da... Cum sa nu. Desiguuur. Si marmota invelea baliga in staniol, sa o gustam in timpul calupului publicitar si sa-i laudam virtutile organoleptice.

Pana la moarte mai e departe sperantze desharte batranetze oase sparte...

Via Petreanu, carele il simt ca il pashte si pe el zaticnire chatartica de tip schimbare de paradigma existentziala si umorala si umana.

:/

3 comentarii:

rock60_70 spunea...

Prostii.

http://www.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc

vera spunea...

Eu am intzeles ca a zis 1-2 ani si p'orma vedem. Poate revine, poate nu. Oricum, io stau aici, in Floreasca, pe covor si chapeaul e in emisfera sudica.
Desi, eu nu prea fac compromisuri, doar maruntzishuri, dar n-as avea coraju'. De dta, cu masina, fetele cu balete si arbalete si excursiile la munte si la mare, in orice-mprejurare, ce sa mai vorbim care ar fi shansa sa te retragi intr-o coliba?
Vai da capu nost'!
(Petreanu, da. Da semne cam dese si acutizate, ceea ce e de asteptat cind esti unde e el.)

zvoner spunea...

:clap: :clap: :clap: :D

Zicea cineva ca 'acasa' e o stare de spirit. Poate ca zicea bine, si poate ca a-ti izola acest 'acasa' de toti nepoftitii care ii invadeaza spatiul in fiecare zi pe aceste meleaguri e mai bine decat a ramane si a lupta.

A lupta pentru ce, si pentru cine? Ha? :)