luni, 12 octombrie 2009

Tlon Uqbar Marge

Stiti voi, dragii mosului atomic, acea povestire a lui Borges, Tlon, Uqbar, Orbis Tertius, in care lumea imaginara se fofileaza insidios in lumea noastra, a astora plictisitori si reali?

Sunt sigur ca o stiti, pentru ca altminterea nu atz avea ce sa cautatz pe un asemenea blog suptversiv de larga coloratura statistica, erotica, politica, rugbystica, montagnarda, muzicala, patibulara si patafizicala.

Ei, atunci pentru ca stiti deja despre ce este vorba in subiectul propozitiei, o sa intru direct in carne, in miez, in durere.

Aflati, dragii mosului atomic, ca lucratura initiata de iluminatul cel orb care era staroste peste piata de gaini din Buenos Aires isi face treaba in continuare, cu forte spornice si proaspete. Mintile oculte de rit masonic islandez si uruguayan isi duc munca sulfurica in fiecare colt al acestei lumi asediate de imaginar.

Cea mai recenta agresiune in acest sens o reprezinta excluderea unei bunaciuni romance cu tate mari de pe coperta prestigioasei publicatii culturale si culinare Playboy. Au scos-o pe Alina din fatza ochilor nostri insetatzi de vizual rotund, oameni buni! Pe Alina, pe romancutza noastra cea plina de huri nuri si curi.

Dar nu asta ar fi adevarata ofensa, ca a dat romanca la o parte pentru vreo alta cu tzatzele mai mari sau mai occidentale. Nu, stimati tovarasi. Adevarata ofensa, durerea cea mare o reprezinta faptul ca a fost inlocuita de Marge.

Da, da. Marge. Marge Simpsons.

Vedeti? V-am spus eu? Iata dujmanul cum se strecoara in sufletele noastre. Iata cum ne mananca colt cu coltz din textura realitatii. Iata cum tzatzele de carne si de oase si de mostly silicon sunt inlocuite de facatura din varf de carioca a acestui posedat intr-ale postmodernitatii inutile, Matt Groenig, acest adevarat Goebels si Goering al televiziunii de rit iluzionist.

Sa facem totu tovarasi sa o punem pe Marge la coltzul imaginatiei si sa ne recapatam fantasmele reale, in carne si oase, femeile noastre romance cu tzatze tari de piatra. Sa spunem un nu hotarat asupririi imaginarului capitalist asupra simtzurilor noastre flamande de carne romaneasca, de silicon autohton!

Asha nu se mai poate.

Mai ales ca daca citesti comentariile, iti dai seama la ce perversiuni tlonisto-uqbariene s-a ajuns. I'auzi aici:

Marge why ? (Duminică, 11 octombrie 2009, 22:09)
vasile [anonim]
Ea are cheltuieli destul de mari , Homer e somer , Bart vrea la facultate ..(sper ca nu spiru), Lisa vrea saxofon nou s.a.m.d.. (Vezi ce face lumea pentru bani..)

E criza. (Vineri, 9 octombrie 2009, 16:25)
AlinN [anonim]
Nu mai au bani nici macar sa tenteze o femeie adevarata sa se dezbrace. Probabil numarul urmator va fi cu o papusa gonflabila in pozitii insinuante.

hm (Sâmbătă, 10 octombrie 2009, 14:36)
cred ca e mai scump sa o pui pe marge sa "se dezbrace"

eh (Sâmbătă, 10 octombrie 2009, 19:48)
omrrrau [anonim]
mai Aline, nici nu esti informat si nici nu pricepi despre ce e vorba. Pai Simpsons sunt fenomen in state si nu numai [au zeci de milioane de fani si'n europa], iar un numar de orice magazin [erotic sau politic, nu conteaza] ar avea un tiraj fantastic daca s'ar stii dinainte ca urmeaza un pictorial cu marge/homer sau chiar si un interviu cu bart/lisa. Orice simpson e mult mai pretios si se vinde mult mai scump decat o oarecare fatuca cu bust apetisant, in mod normal playboy nu si'ar fi permis o asemenea parghie de vanzari, dar se intampla ca matt, creatoru' simpsonilor sa fie predispus la astfel de farse, gaguri, giumbuslucuri care sa amestece realitatea cu animatia.


Vedetz? V'am spus eu? Doar unul s-a prins de lucratura. Ceilantzi pun botu la iluzie. Imaginaru invadeaza realu. Marge o inlocuieste pe Alina, pe scumpa noastra Alina. Copiii nostri stau toata ziua in fata calculatorului, in loc sa viseze sa pipaie realitatea, in toate formele sale de supt bluza. Iar noi belim ochii la televizor calculator monitor in loc sa sarim pe metereze si pe fofeze.

Asa nu se mai poate. Sa oprim acest asediu. Sa facem totu pentru recapatarea tzatzelor noastre naturale reale si siliconale. Sa ne recapatam realitatea si sa respingem cu toate fortzele tovarasi aceasta cupa amara si iluzorie de la buzele noastre insetate de tzat... De viatza.

Aaaaaargh!

Ba nu. Pardon: D'oh!

:rofl:



11 comentarii:

Sergiu spunea...

http://rahoveanu.files.wordpress.com/2009/10/csop-rezultate-sondaj-opinie-publica-091012.pdf

Foarte interesant: sondajul CSOP, detaliat urban-rural, zone istorice, perioada 17 septembrie-7octombrie.

Sergiu spunea...

Mie imi suna credibila partea cu pnl si cresterea psd+pc si pdl. Se polarizeaza optiunile in jurul celor doua blocuri politice. Acopera partial retragerea psd si intrarea base si opre in cursa.
Pare sa se inscrie in "logica" detasarii celor 2 candidati: base si geoana, cu o lupta stransa in turul 2.
Imi confirma ceea ce stiu din teritoiu privind pnl: hemoragia masiva de alesi ai acestui partid catre pdl (vezi scor crin si pnl). Dar, cine stie, sa vedem si alte sondaje, sa le comparam...
Asteptam cifrele CCSB...

Belle de Jour spunea...

:))
:))
sorry
:))
am zis ca paduri tropicale de vor fi...
:))
S&B!

Turambar spunea...

Mda. No comment.

Hint: mai uita-te inca o data pe cifrele de la Bucuresti si spune-mi daca ti se par plauzibile.

:/

Anonim spunea...

Maestre,

mi-e dor de tine

cu sau fără diacritice

probabil că uneori te mai gândeşti şi tu - când auzi, când vezi :))

of!

Turambar spunea...

:) E clar: trebuie sa bem cafea

:)

Belle de Jour spunea...

:)
ianuarie
S&B!

Sergiu spunea...

Am vazut si sondajul CURS. Cred ca e un pic zgarcit cu base (lucreaza cu echipa de campanie psd; iti amintesti si acel 26% pentru pdl in aprilie !!!), adica 1-2 procente, si poate un pic generos cu geoana (1 procent). Una peste alta, cred ca base e pe la 35 (nici 37, nici 32), iar geoana la 23-24%. Caderea libera a lui Crin confirma hemoragia din teritoriu de alesilor pnl.
De remarcat ca nici un sondaj nu e realizat exclusiv dupa anuntarea candidaturilor lui base si opre. De aceea sondajul ccsb va fi interesant....e cel mai recent.
Referitor la Bucuresti, cred ca base e la 34-35, nu la 39, dar si in vest (timis, arad, caras - dominate de primari pdl), cred ca base e la 40, nu la 37, deci se compenseaza. In rest scorurile pe regiuni mi se par ok, cu o usoara rezerva pentru zona nord-vest (40% base, usor cam ridicat).
Cand veti finaliza cercetarea ? Sunteti inca pe teren ?

P.S. De crezi ca Jurnalul National nu a prezentat si votul pentru scenariile din turul II ? Oare de ce ?

Turambar spunea...

Am terminat cercetarea inca de ieri. Clientul nu vrea sa o comunice. Deci nu. Nasol. Totusi este trist in lume.

Jurnalul? Ha. Ma faci sa rad. De ce ma intrebi pe mine? De ce nu ii intrebi pe cei de la CURS? Sau, si mai bine, de ce nu ii intrebi pe cei de la JN cum de fac sondaje cu CURS-ul, daca noi tot suntem nemernicii vanduti la motan?

Tz tz tz.

:/

Sergiu spunea...

Ok, nu vrea sa il comunice, dar cel putin spune-ne in ce perioada a fost realizat...

Incercand sa fac un pic pe detectivul, observ ca ai trimis un mesaj cu rezerve fata de CSOP pe 13. Or, daca voi l-ati finalizat pe 12, inseamna ca datele tale nu se potrivesc cu CSOP -ul, caci altfel nu ai avea rezerve.

Pe ansamblu, te simti mai apropiat de cifrele CURS sau ale CSOP.
Vezi si tu o cursa in doi, inca de pe acum sau se mai joaca intrarea in turul 2 ?

Cate lucruri am fi inteles, daca am fi stiut comanditarul...Are legatura cu posturile TV, cumva ? Da evident nu spunem care.....

Turambar spunea...

Sambata duminica 10 - 11 oct. Deci foarte proaspat.

Nu pot sa dezvalui nici comanditarul, nici rezultatele. Nu, nu este pt posturi TV.

Cursa in doi? Se mai joaca? Hmmm. Vrei cam mult pentru o consultatie gratuita pe Internet de tip "tragere de limba".

:) :p