duminică, 30 decembrie 2007

Viitorul e prezent

Si prezentul e atomic. Plin de Internet.

Am invatzat fetele sa intre pe messenger, sa fim totzi trei deodata (conference).

Si am inceput sa ne prostim, sa facem bataie cu zambiltchi.

Pe urma Flo si-a dat seama ca aia mica, Andra, e left alone. Taia mamaliga cu cutzitu in bucatarie. Saracutza: are doar doi ani shi ea nu are mess. Technically challenged.

Meanwhile, in timp ce Florentina se preocupa de soarta celei fara de messenger (inca), suna telefonul: Oni, fratele Florentinei de la Telega. Almost 50 years old. Care i se destainuie Florentinei, candid shi stingher, ca "a dat drumul la televizor, ca s-a saturat de Internet".

Repet. S-a saturat de Internet.

Auzi, ba cititorule, ba? Asta la Telega. Un om de 47 de ani. I-a lasat Bogdan, fii-su, leptocu, si-au bagat recent Clicknet, si Oni al nostru sta pe Internet. Auzi, ba programatorule de programe la televiziuni si account managerule si omule de publicitate? Om de 47 de ani, cu un deget taiat la gater, tamplar de meserie. Sta pe Internet, nu se mai uita la televizor. Auzi, ba? Atzi supt-o cu totzii. S-au dus dracului GeRePe-urile voastre. Slowly, but surely.

Si intre timp, Flo ii povesteste lui Oni pedant la telefon, in timp ce Marta e langa mine si eu o invatz cum sa faca flooding cu zambilitchi, cum sa caute pe AccuWeather vremea la Telega. Iar eu strig, auzing conversatzia: Spune-i sa-si puna messenger!

LOL. ROFL. State of wonder. Unfuckingbelievable. :blink: Stai sa ma ciupesc sa fiu sigur ca e adevarat.

A innebunit lupu. Ne-am sarmulizat cu totzii.

Acum zece ani inca bagam apa in Telega. Acum stam pe Internet si dam consultantza despre AccuWeather lu cumnati-meu, iar Marta, de 7 ani, ii da telefon lui Tudor sa-i explice de ce nu putem ajunge la timp. Tudor asculta Dupa Melci.

Intelegi, bre Belea de Zi, ca asta e sociologie? The shape of things to come. La fel de semnificativ si de serendipic ca si evolutzia GeDePe-ului in ultimii zece ani de zile.

Antropologie for fun. For wonder. For our children.

For you, mates...

Go figure. :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Oupsss! Ca veut dire que j’ai enter into a big temple, isn’t it?! I didin’t expect to...
[And here Belle de Jour a commencée de parler en...NORMAL ! pre lingua Romana-sans diacitice ca n-are „ea” chef…]
Deci, ma simt „onorata” de cocotarea pe prima pagina de blog. Se vede treaba ca ar trebui sa ma revalorizez (a te „re” plus „valoriza”-suna a „marfa”, n’est ce pas? Dar e in logica bogului, comme ça).
Ie-te (tetete!!!! Mai gandeste si alti...deh! asa ie unii...) subecte’ - ca le pusesi prin ultimele posturi:
1. Net-Internet…tztztztz...frumos scris in unele parti...(nu trageeeee!!! ca nu’s toate la fel de bune-etttteeee!!!)
2. Filme-tztztz...fain subect', pre corasonul stapanului de blog bag seama (Intr-un parcurs post-modernist – ceea ce nu inseamna ca abdica de la rigoarea clasicizanta a abordarii sale – nu putem trece cu vederea ca in acest caz autorul valorizeaza, intr-o modalitate pur subiectiva si extrem de personalizata, pe filiera lacaniana, dar uneori cu remanente barthiene, unele imagini-cheie din anii’ 50-‚90. In unele...bla, bla, bla...sa nu se ceara mai mult ca putem, sic!)
3. Literatura si muzica -ehhheeee!!!...frumos, frumos...dar...subectele nu-mi plac mie, na! Ghici ghicitoarea mea ce mi-o place mie???? Da, da...ia sa te vedem! Cum se zice...minge la fileu, mais oui! Just try it!
4. SEX; SEX; SEX ... bleah! It’s boring dans cet approche...Mdeah ! Predictibil ce va urma...pe partea asta, asa zic yo ! Mira-m-as!(ette! Io-te colea maica ce frumos suna a la lingua Romana: “Mira” plus “ma” pe “mine” “ma”)
Et pourtant je reste
Amicalement votre & Yours deeply obliged
[de cocotatu’ pe blog]
Belle de Jour, aka Séverine Serizy

Turambar spunea...

Ma belle, vous etiez plus belle et plus sexante, sexeuse et sexifere quand vous parliez en une francaise claire, elegante, sans rancune et reproche.

Tandi que maintenant, vous vous debaissez dans cette langue mitocaine des ciobani roumains.

Therefore, ti-am sters un post, ca era double post. Therefore, acum esthi cam isteric. Therefore, eshti barbat. Cu pula. Cel putzin questa sera. Domani e otro tu sera una bella dona di nuovo.

Hai somn usor! Hai noroc! Hai sictir! Inca nu mi-ai raspuns la intrebarea: Care crezi tu ca sunt temele importante pentru lume si viata care trebuie bloguite in lumea asta marlana si rea? Ce e de cules, ce e de pus des, ce e de regres?

Ai? Aud? Ai vreo ideologie, vreo retorica postatorie mai buna decat alaturarea aleatoriu-semnificativa de tzatze, grafice, durere, Blade Runner, copii, hi hi hi, sondaje shi alte ghidushii?

Tz tz tz. Debasing yourself, you debase the image of God.

:P

Anonim spunea...

“My mind is the only thing that I know exists.”
Bonne lecture pour cette periode: ISBN 0-553-34584-2.
Bye
Belle de Jour, aka Séverine Serizy

Turambar spunea...

Am Godel, Escher, Bach. Am incercat pe vremuri sa o citesc. Mi s-a parut prea convoluted and futile. Prefer sa ascult Bach.

"My mind is the nest of all illusions."
ISBN 978-0-8348-0079-3

The rest is unforced, natural silence. La multi ani!

Turambar de nuit AKA Dagnir Glaurunga :)