vineri, 24 februarie 2012

Sondaj pre-electoral: București Sectorul 6

Tocmai am terminat un sondaj în Sectorul 6.

Sǎ spicuim din rezultate...




Evaluarea administrației locale



Estimarea participǎrii la vot



Vot politic, varianta USL


Dacǎ vreți sǎ aflați și alte rezultate: vot pentru partide separat, diverse scenarii de vot pentru alegerile la primǎrie, faceți clic în continuare


Vot politic, varianta separat



Vot primar, varianta toți



Vot primar, varianta Florescu USL



Vot primar, varianta Mǎnescu USL



Vot primar, varianta Andronescu USL



Metodologie


* * *




* * *

Concluzii?

- Poteraș stǎ foarte prost, cariera sa de primar e ca și terminatǎ.

- Florescu stǎ foarte bine, cariera sa de primar e ca și începutǎ.

- Spre deosebire de alte sectoare ale Bucureștiului, unde în general PNL stǎ mai bine decît PSD, în sectorul 6 lucrurile stau pe dos: PSD deasupra PNL-ului.

- PDL nu se lasǎ omorît chiar așa cu una cu douǎ, semn al unei organizații puternice.

- PP-DD crește odatǎ cu țara.

Vine vine primǎvara...


.

20 comentarii:

ADRIAN spunea...

Exceptional! Abia astept sa scap de Poteras. PNL sta prost in S6, probabil, pentru ca ne-a tepuit cu Poteras in urma cu 8 ani.

Sabin spunea...

Si, totusi, cine e Florescu?!

Ovidiu spunea...

Hai dă-o naibii de treabă! Bine că nu l-ai scos preşedinte pe Florescu ăla :))

Poţi să te juri pe ce au ateii mai sfânt, eu nu o să cred că scoţi din pălărie un necunoscut şi-l faci primar din două cifre de sondaj. Înainte de simpatie trebuie să vină notorietatea.

Turambar spunea...

:). Da, ma jur pe tot ce au ateii mai sfint: respectul de sine si credibilitatea. Florescu matura strazile sectorului 6 de 2 ani de zile metodic. Acum un an avea notorietate 20 si incredere 10. Acum are notorietate 61 si incredere 26. Ce se intimpla cu el acum in S6 este exact ce s-a intimplat cu Piedone acum 4 ani de zile in S4. Si tot ca si atunci, n-ati crezut, ati zis ca sintem noi serpilieni si rauvoitori si ca le cintam in cifre. Si s-a dovedit ca totusi sondajele au avut dreptate. Daca Florescu cistiga alegerile en fanfare, dai o sticla de vin drept penitenta? :)

ADRIAN spunea...

Florescu a stat cu niste corturi la Piata Crangasi sa stranga semnaturi impotriva ridicarilor abuzive de autoturisme. Inteleg ca sustine financiar un azil de batrani sau ceva mese calde la saraci. E cu intentie de crestere in notorietate de mult, cu tinta S6. Si daca nu ma insel este un exponent PC ...
Iarasi va fi campanie d'aia cu cine-i mai frumos si mai darnic si nu cu ala care-i mai inscaunat la cap sa faca administratia sa mearga

Ovidiu spunea...

Nu, nu, nu mă păcăleşti aşa uşor. Dacă Florescu va câştiga va fi pentru că va fi candidatul USL. Acolo poţi să-l pui şi pe Turambar, că tot câştigă :P

Întrebarea e cum va ajunge Florescu candidat, că asta e miza sondajului, nu?

Comparaţia cu Piedone nu ţine, că actualul primar a fost mai întâi vedetă TV şi justiţiar popular, a intrat în competiţie tocmai pentru că avea notorietate. S-a întâlnit fericit cu banii lui Felix şi non-combatul adversarilor, prietenii ştiu de ce.

Da' Florescu?! Dacă-l caut pe Google, în afară de un site prost (aoleu ce faţă are!) găsesc doar trimiteri la băiatul ăla care jongla cu mingea la Românii au talent!

Dacă-l întreb pe socră-miu, locuitor în sectorul 6, votant PSD de la origini şi până în prezent, participant la discuţii publice în faţa blocului, implicat în chestii administrative în asociaţie, deci exemplarul tipic de cetăţean activ, că atât putem şi noi, îl întreb acum cine e Florescu, ce crezi că îmi va răspunde? Pariul ăsta îl ţii?

Turambar spunea...

Da, tin si pariul acela. Florescu va candida. Singura intrebare este din partea carui partid :). Da, nu are o prezenta publica ATL / mass-media stralucita. De-aia are si notorietatea destul de scazuta pt o persoana cu potential de vot atit de ridicat. Pentru ca a sapat de jos in sus, de la grassroots. Acum mai ramine sa completeze si cu ATL.

Daca va fi din partea USL, da, ai dreptate: il poti pune si pe Turambar. Partea proasta pentru altii este ca va cistiga chiar si daca nu va fi pus din partea USL :)

Ovidiu spunea...

Adică Turambar de la USL vs Florescu de la PC sau altundeva? Şterge Turambar cu Florescu pe jos!

Esenţa discuţiei telefonice cu socră-miu:

- Nu, n-am auzit, cine e?
- Candidează la primărie la 6. Nu ştiţi de el?
- Nu, n-am auzit.
- Dar de ce candidaţi aţi auzit?
- Păi, nu ştiu, banditul ăsta de Poteraş, de la PSD nu ştiu cine e...
- Florescu e de la PC, ar putea să fie de la USL
- A, e bun atunci, îl votez.
- Dar dacă va fi independent? Sau doar de la PC?
- Adică de la PSD altcineva?
- Da, altul de la PSD. Îl votaţi pe Florescu?
- Păi nu cred...

Vox populi :P

Turambar spunea...

Nope. X de la USL, oricine ar fi el, nu sterge cu Florescu pe jos. Asta este problema. Socrul tau probabil face parte din acea treime (sau doua cincimi, ca sa fiu mai exact) care n-au auzit de Florescu. Sint si de-astia, nu spun nu. Insa tu faci greseala altora, de a extrapola cunoasterea ta anecdotica, de esantion de o persoana :), la nivelul intregii populatii, cu diversitatea sa de opinii, de surse de cunoastere, de experiente de viata :)

Sergiu spunea...

Cat are pdl in 3 ? Eu stau in 3.....si cat crezi ca are acum pdl la nivel de Bucuresti ? Dar prigoana ? Incep lucruri interesante....

Cristian spunea...

Locuiesc in sectorul 6 de vreo 8 ani si nu am auzit de acest om. Probabil ca mi-au cazut ochii pana acum pe numele lui pe undeva, dar atata timp cat nu am cu ce sa-l asociez, imaginea ajunge in recycle bin. Nu trece testul memoriei de scurta durata. Inteleg totusi care este rostul articolului, dar omul nu cred ca are sanse reale, cu toate ca Poteras sigur nu mai castiga.

traian spunea...

Vandutule care te-ai vandut !!! Da' pe Luzaroiu l-ai consultat ? Da' Miscarea Po-pula-ra ? Da' pe Noua Cresa...errr...Republica ? Huo comunistule !!!

Turambar spunea...

@ Sergiu: :) @ Cristian: nu stii tu, asta nu inseamna ca nu stiu altii. Faci greseala elementara de respingere a sondajelor pe baze anecdotice, pe baza unui esantion de o persoana, mai esantionule cu marja mare de eroare, mai :) @ Traian: Huooooo! Rusineee! Sa postezi la 05:20! Matinalule! Comunistule! Huooo! :)

Ciprian spunea...

Mosule, inainte de a comenta cine este acest om politic neidentificat, Stefan Florescu, trebuie precizat ca,in fiecare an electoral, desi este mereu in alianta cu cineva, formatiunea lui Dan Voiculescu incearca sa-si maximizeze sansele.

Ce inseamna asta? Adica sa-si faca oamenii apropiati castigatori in alegeri in pofida celor din partidele aliate. Asa s-a intamplat si in 2004, si in 2008. Din nefericire pentru PC, castigatorii nu prea raman alaturi de partid si dezerteaza, dar asta-i alta discutie. La sectorul 6, fiind unul dintre cele mai prost administrate,USL are prima sansa indiferent cum se numeste candidatul sau. Acest sondaj fix acest lucru vine sa rezolve, in loc sa candideze Abramburica, asa cum se preconizeaza, Voiculescu incearca sa-l impinga in fata pe acest Stefan Florescu, camasa fiind mai aproape de trup. Cam asta-i planul, in care nici dom' profesor nu prea crede, dar incearca...

Cu stima, maestre Turambar!

Anonim spunea...

Asa ar fi elegant in USL, sa existe macar un candidat dat de PC si sustinut de Uniune. Daca insa se vor bate in sondaje diferite de la partid la partid va pierde tot USL.

Strajnik spunea...

Domnu' Turambar, recunosc ca aveti haz. Desi locuiesc in Dr. Taberei din vremuri imemoriale(cand acest sat cu blocuri avea max 100 de bucati), cu mare greutate mi-am adus aminte de acest dom' Florescu.De existenta acestui domn am luat la cunostinta dintr-o foaie, cu aspect de jurnal gratuit, in Piata Craingasi.
Acu', nu fiti suparat pe iubitii cetitori.
Institutii de sondare mult mai celebre (Gallup, Rasmussen Reports, Franklin&Marshall, etc) au dat chixuri rasunatoare, greu de imaginat. Chicxuri e putin spus, mai potrivit ar fi gherle.
Si nu acu 20 de ani sau mai mult ci cat se poate de recent.
Ia sa vezi patanie din tara tutulor posibilitatilor(SUA, pentru cunoscatori):

Pe doi ianuarie curent, unul din candidatii la pesedentie,Rick Santorum pre numele sau, face urmatoarea afirmatie;

Rick Santorum: “I don’t want to make black peoples lives better”
http://www.youtube.com/watch?v=MdfZmcuomcE

Santorum’s Racist Welfare Rant: ‘I Don’t Want To Make Black People’s Lives Better’ With Taxpayer Money
By Marie Diamond on Jan 3, 2012 at 1:10 pm
http://thinkprogress.org/economy/2012/01/03/396428/santorums-racist-welfare-rant/?mobile=nc

Ce crede domnia ta ca s-o intimplat? In tara ciocului mare a urmat un mare “ciocu’ mic”
Un mucles desavirsit. (asta daca nu vei sesiza domniile voastre prestigioasele giuranle si reviste cum ar hi: WSJ, NYT Newaweek, Time, USA Today(daca mai traieste).
Am o vaga banuiala ca nu vei fi stiind cauza “ciocului mic”.
Ei bine, acest domn, Santorum, era creditat ,la sfirsit decembrie 2011,cu 5% sanse de a fi nominalizat de GOP. La dua zile dupa scandaloasa/infamanta declaratiune a castigat alegerile primare din statul IOWA(e drept, cu o mana de voturi(15-20_ dintr-un total de 120000..Adeptii corectitudinii politice nai trag nadejde ca alesul inimii lor, Mitt RMoney, sa castige. Daca ar racoli acest kakao al “incorectitudinii politice s-ar alege praful de sansle favoritului lor ramanind sa-si “taie favoritii” personali in cele din urma…
In concluzie, nimeni n-a sarit la beregatile marilor sondatori di opinie din "tara soarelui apune" ca l-au creditat pi catindatul Santorum cu 5% si mai putin cand 'mnealui o castigat.
Aceste intitute sondatoare nu vor pierde inca un prilej sa se faca de kakau acush, marti pi 28 cand au loc alegeri primare in MIchigan. L-au dat casigator pe Mitt RMoney cu cateva procente peste Santorum in conditiile in care acesta va pierde glorios.
Capul sus domnule Palada...
http://www.realclearpolitics.com/epolls/2012/president/us/republican_presidential_nomination-1452.html
PS: Mai stiu io un catindat bun. Coriolan Draganescu il cheama/

Strajnik spunea...

Ai taiat-o p'aia cu gherlele sodatorilor de opinie din tara soarelui apune...

Turambar spunea...

Nu l-am sters, a intrat singur la Spam (probabil datorita multor linkuri). Nu sint de acord cu ce spui, dar atit timp cit pastrezi un limbaj decent, nu vad care ar fi problema. Spre deosebire de altii (ca voi, de ex.), accept si puncte de vedere diferite, daca sint formulate omeneste, nu ciineste.

Strajnik spunea...

Domnule Palada...
Ma bucur ca ati revenit la sentimente mai bune. In fond, interactiunea cu cetitorii tine un blog in viata.
Va asigur ca am cele mai bune sentimente pentru sociologi dupa ce am primit o lectie de neuitat prin aprilie 1990 de la niste meseriasi in materie. Spre stupoarea subsemnatului fiecare vorba(si predictie) a 'mnealor s-a implinit 100% o luna mai tirziu(mai 1990).
Intimplarea pe care am invocat-o cu candidatul Rick Santorum si alegerile preliminare ale Partidului Repubican vor intra in manualele de specialitate. Daca un candidat "se balaceste" in "marja de eroare" la 18 dec.2011( 4% la ultima masuratoare din'nainte de sarmale) si la 15 zile dupe( 3 ian 2012) il invinge pe favoritul Romney( cotat cu 25-30% de aceleasi institute de sondare) inseamna ca s-au produs unele "neatentii" ca sa fiu delicat.Intr-o tusa groasa, esecul(diferenta de 1/6 dintre masuratoarea predictie de 4% si rezultatul numarat de 25% al candidatului Santorum) poate fi catalogat ca fiind "gherla".Daca stau sa ma gandesc calificativul e prea bland.

Turambar spunea...

N-a fost nevoie sa revin, pentru ca n-am fost niciodata plecat in cartierul sentimentelor proaste. V-am explicat deja: comentariul Dvs. intrase la Spam. Pur si simplu l-am validat.

Sentimentele cu adevarat bune le pastrez pentru prieteni. Pentru restul, sint sentimente neutre, de neutralitate binevoitoare, cum ne invatza la fisa postului de sociolog cu un picior in psihologia umanista. :wink: