duminică, 19 februarie 2012

SocioPol: 2012 02















Rezultatele complete ale sondajului le gasiti aici.

.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Si nu vrei sa ne spui cat au separat PSD si PNL ? :)

Turambar spunea...

Nope :) Nu spun. Doar las de banuit... :) De folosinta interna, de data asta. Am masurat. Pastram pentru noi si pt clientii nostri :) :p

Cum ar zice consultantul lui Stefan cel Mare: cam trei la cam doi, maria ta :)

Anonim spunea...

:)

jeack spunea...

oh, my! ..., da multi!

nedormitul spunea...

sov la politicieni? și jacuzzi-ul pe ce loc e?

Anonim spunea...

cateva observatii rapide.
* jandarmeria creste 11% (pulanele pe spinarea demonstrantilor au fost apreciate? :))
* Politia si Justitia cresc cu 8-9%. o fi efectul "detinut Nastase Adrian"? :D
* Avocatul Poporului creste si el 10%. cum dracu mah??? asta chiar exista, in primul rand?
* MRU are un start excelent. la 28% in nici 2 saptamani, e ceva. cu o masinarie de partid in spate si fara geonisme, are sanse la presedentie.
* Isarescu rules! daca devine ceva mai vocal si incepe sa o faca pe tatucul dpdv economic (DOAR dpdv economic), iese din primul tur.

Dracu

ipo spunea...

PP-DD nu mai rateaza parlamentul, mai ales ca are probabil mai mult decat apare in sondaj, dar mai e spirala tacerii, sau a rusinii.
UNPR nu se mai vede deloc, i-a ramas procentul mic.

finish spunea...

Au ajuns mogulii mai populari decat Basescu? Clar: de-mi-si-a ! :))

Sergiu spunea...

Cum a evoluat pdl din decembrie pana in februarie pe masuratorile CCSB ? E interesant de vazut daca efectul "protestelor" se "resoarbe" sau nu. As putea paria ca PPDD nu intra in parlament, dar la locale va avea 6-7 %, in special datorita votului din orasele mai mari, unde conteaza si votul politic. De asemenea, cred ca pdl va lua 28-30% la locale, unpr - 5-6%, udmr - 6%. Usl cred ca va lua la locale in jur de 40%. La generale, cred ca usl pleaca cu un mare avantaj, iar pdl va putea sconta pe 24-27%, unpr ar putea rata parlamentul, iar udmr va lua 6%. Vom vedea cum se vor aseza lucrurile.

polihimnio spunea...

turambar, cum se poate ca intr-o singura luna PDL sa scada cu 6 procente si sa creasca cu 6 procente?
mie mi se pare ori SF, ori ca electoratul nu e intreg la psihic.

a aparut CSOP cu un sondaj facut pe 700 de persoane. se practica asemenea esantioane?

Manwe spunea...

mai da ce intrebari sugubete :)

adrian spunea...

o observație legată de metodologie: (metoda “cea mai tânără persoană din gospodărie”): nu e o greșeală aici? (de formulare, bănuiesc)

Turambar spunea...

@ polihimnio: daca sint evenimente semnificative, pot aparea asemenea variatii (mai ales daca tii cont si de caracterul aproximativ al masurarii, dat de esantionare si de marja aferenta de eroare). Esantion de 700 de persoane? Da, se poate practica, daca esti disperat sa vii cu ceva sa contracarezi un sondaj deja existent. Serviciile astea... :)

@ Adrian: Nu, nu e o greseala. E o masura de contracarare a structurii demografice imbatrinite, pentru a mai reduce din valorile coeficientilor de ponderare aplicati ulterior in balansarea esantionului

Rational Idealist spunea...

Pe slide-ul 15 (cu increderea in politicieni), nu prea inteleg rostul transformarii procentelor in fractii (pentru ce client e asta?) - mai ales ca e si o greseala (40% = doua patrimi??)