Univers: Populatia adulta neinstitutionalizata din Bucuresti
Volum: 1,010 cazuri
Marja: +/- 3.1% (la 95% certitudine)
Perioada: 20 - 24 ianuarie 2011
Beneficiar: Asociatia "Pro Democratia"
Tema: Bucuresti, ce complex esti...
Grafice, doar daca faceti click in continuare .
Raportul complet pe site-ul Asociatiei Pro Democratia.
Anul Nou care n-a fost
Acum o oră
25 comentarii:
Mie cel mai tare imi place ca oamenii stiu cum sta treaba: cel mai bine gestioneaza banii primaria generala, da' de rezolvat problemele, cel mai bine le rezolva primaria de sector. Ah, gestiune, faptura abstracta ce-mi esti! =))
Da, exact despre asta se discuta acum la conferinta publica. Un primar general, trei primari de sector, un fost primar de sector, restul consilieri, functionarime, presa.
"Nimeni n-a vorbit despre desfiintarea sectoarelor, ci despre apropierea deciziei de cetateni"
Incepe sa se infierbinte discutia :)
Deci ma bucur ca ma confirmi :D
In ce sens confirmare, o tu stralucitorule?
:blink:
Sectorul 4, unde cu onoare si placere vietuiesc, bate tot.
Cei care vor sa plece vazand cu ochii sau mancand pamantul sa treaca prin sectorul 4, poate se razgandesc. :)))))
Restu este politica plina de improvizatii.
Referndumul se fac epe sectoare sau la gramada? penca e clar ca 2-3 sectoare vor decide pentru restu'.
4 is the new 3 :) :wink:
Ce bine ca eu nu fac distinctia intre sectoarele de B. :))
(Chiar, este vreuna? =)) )
interesant Piedone asta, destept. a inteles ca spaga e mult mai profitabila daca si face ceva sau macar arata ceva. nu ca Poterasul meu ce ma surprinde deosebit cu acest procentaj de apreciere mult prea onorant. si eu care ma gandeam ca e pe la minus :))
Mi se pare foarte interesant insa ca cei mai mandri bucuresteni sunt aia din sectorul 4, sector care dupa parerea mea, dupa sectorul 6, are cele mai multe si mai dense blocuri din capitala si cele mai putine spatii publice reprezentative ... chiar daca cimitirul Bellu e in sectorul 4 la fel cu Palatul Pionierilor si Sala Polivalenta. ar fi interesant o aprofundare ca sa intelegem ce inteleg ei prin "mindrie" :)
Turi, dragule, poti sa ma iluminesti? Un sondaj care sa cuprinda urmatoarele afirmatii:
1. Sunt nascut in Bucuresti;
2. Pe cale de consecinta sunt/nu sunt mandru ca locuiesc in Bucuresti;
3. Sunt p'acilisa de cel putin 30 de ani.
poate exista sau nu?
Multam.
Ia, tulburari emotionale generate de sondajele turambaresti! =))
@Adrian,
doar cu titlu de gluma iti spun ca imi amintesc ca atunci cand am aterizat in cartier, adica in sectorul 4, un vecin, fost sef de echipa de santier chiar in zona in care stau si care inca isi pastra in parcare vechea baraca de unde coordona, bea, manca si isi platea oamenii din echipa mi-a urat bun venit in cartierul ȚȚM” . ȚȚM= țarani, țigani si moldoveni.
Cu alte cuvine, mai putin peiorative, sunt sectoare intregi din Buc. care sunt o mina de aur pentru cercetarile dedicate mobilitatii integenerationale verticale, orizontale cat si pe diagonala din spatiile urbane, rurale cat si rur-urbane, care este cat si aplicatii plictisitor-academice prvind satusurile percepute, actalizate si anticipate si stima de sine....:))))
pacat ca sunt multe greseli de scriere in acest studiu. banuiesc ca erau grabiti, tare oamenii cand l-au redactat.
altfel, lumea pare multumita de bucuresti. culmea! :)
Hai, anonimule necunoscut, lumineaza-ne si arata-ne gresalile noastre
:/
@semanticu: acum lucrurile au devenit mult mai clare pentru mine :))
Am filmat in urma cu vreo 4 ani de la fereastra soacrei din zona Luica o jupuire de oaie atarnata de batatorul de covoare. Cele cateva gaini de pe jos deja nu se mai zbateau iar copii care erau grupati intr-o formatiune de spectatori pareau foarte incantati de cele cateva picaturi de sange care se mai prelingeau din oaie.
Banuiesc ca jupuitorul ar fi raspuns ca e foarte mandru ca sta in Bucuresti si ca e foarte mandru ca respecta traditiile populare ... aceasta opinie oricum s-ar fi anulat cu a mea, care gandeam ca intotdeauna pe dos :))
ps: nu sunt convins ca era moldovean; poate era ungurean (?)
@semanticu: acum lucrurile au devenit mult mai clare pentru mine :))
Am filmat in urma cu vreo 4 ani de la fereastra soacrei din zona Luica o jupuire de oaie atarnata de batatorul de covoare. Cele cateva gaini de pe jos deja nu se mai zbateau iar copii care erau grupati intr-o formatiune de spectatori pareau foarte incantati de cele cateva picaturi de sange care se mai prelingeau din oaie.
Banuiesc ca jupuitorul ar fi raspuns ca e foarte mandru ca sta in Bucuresti si ca e foarte mandru ca respecta traditiile populare ... aceasta opinie oricum s-ar fi anulat cu a mea, care gandeam ca intotdeauna pe dos :))
ps: nu sunt convins ca era moldovean; poate era ungurean (?)
Scuzat-i-mi repetatia decat ca nu pleca mesaju si ia-m dat clic da mai multe ori dan butonu da maus ... (a fost bune greselile de scriere sper :))) !
:) :thumbsup:
Fiule, nu e bine sa pui intrebari cu raspuns sugerat in sondaje, ca rezultatul e confuzia personajelor. Normal ca pg. 15 pare a se contrazice cu pg. 14 - fiindca ai zis explicit despre "problemele din cartier".
Poate bucuresteanul crede ca da, normal, alea e cazul sa le rezolve primaria de sector, da' totusi primaria generala rupe gura targului cand vine vorba de rezolvat problemele generale ale Bucurestiului (e.g. imbunatatire trafic, extindere metrou/ transport in comun, alea-alea :P ).
Foarte buna propunerea lui Bujold, o sustin cu entuziasm.
Nu-s Anonimul dinainte, dar pot incerca o sugestie, in caz ca el nu se intoarce sa raspunda:
http://diacritica.wordpress.com/2010/10/28/service-servici-serviciu/
Ce să-ntâmplă atuncea când un partid sinistru/detestabil stă la 10% în sondaje şi susţâne un referendum în care ideea sa este acceptată dă 30% dântre oamenii direct interesaţi?
Aşa, la camăn sens, dar să ne lămurească venerabilii sociologi, ar cam putea să crească în sondaje un picuţ,pe fundul paharului.
Şâ şirul interogaţiilor ar putea continua:
1. Dacă băjeţii dân sectorul 5 află că s-ar putea face deszăpezire şi la ei pă ştradă cu banii de la dom' Oprescu? Pen că minunatul primare care este nu mai are - i-a risipit pă cercetători dă piaţă, la fel de stimabili ca venerabilii dă mai sus.
2. Dacă dom' primare de la 5 este sfătuit de ştim noi cine să susţină ideea la referendum? Şâ mai fac asta şâ alţi 3 primare de la alte sectoare.
3. Dacă dom' doctor nu cade la pace cu participantu' la olimpiade, într-o probă chiaburească(studiu dă caz pentru un nene primare) şâ o preferă pă stăpâna Nuţi?
La final, o optservaţie: întrebarea pe boletinul dă referendum nu va fi legată dă desfiinţarea sectoarelor, ci, probabilmente, va avea o tonalitate pozitivă (centralizarea deciziei), să prea poate ca rezultatul dă la sondajul onorabilor sociologi să nu fie la fel de unilateral unidirecţionat păntru prodemocraţia pretină cu liberalismul onest.
Da, in privinta formularii intrebarii de la referendum sint de acord cu tine. In sondajul urmator vom fraza in mai multe feluri, pe diversele declinari aparute intre timp. La momentul conceperii chestionarului, insa, cam asta era tema vehiculata in presa.
In rest, sa moara pisica electrocutata incet si trist daca te intzeleg :p Vanghelie nu mai are bani nu ca i-a dat pe cercetari de piata sau pe consilieri. Altele sint motivele, grasule.
Nu ştiu care e mai gras (probabil chiaburul), dar tă invit în vichend, care cum doreşte, care cum pofteşte, să verificăm. Am mai vorbit şi cu alţi derbedei şi pezevenghi de o asemenea posibilitate.
În altă ordine de idei, tot nu ai răspuns la întrebare: creşte sau nu creşte PDL-ul dacă merge până la capăt cu referendumul? Că, nesociologic gândind eu, cred că da. Şi încă binişor.
Ce sa mai creasca? Pentru ca tu pleci de la o premiza gresita: ca a scazut la 10.
In momentul de fata, in Bucuresti, PD are 16%. Iar elasticitatea votului legata de sustinerea unor asemenea teme este limitata. Cresterile si scaderile actuale ale partidelor sint mai putin legate de teme (desi si astea conteaza in ecuatia finala), cit de starea economica, de eroziunea guvernarii, de faptul ca lumea pur si simplu s-a saturat de astia si vor altii. Pot ei sa vehiculeze ce teme vor, ca tot degeaba.
Ca sa nu mai spun ca imbratisarea unor teme nepopulare nu-i ajuta deloc, chiar daca minoritatea este de 30%.
Ca să nu continuu inutil polemica, mai ales pe o tonalitate sibilinică, fac un ultim comentariu. Legea Capitalei şi referendumul au noimă (pentru PDL/Nuţi) din mai multe puncte de vedere:
Electoral
• Eu am văzut sondaje cu PDL şi la 10% în Bucureşti (de-ale lor). Din punctul meu de vedere, susţinerea unei idei care are o favorabilitate mai mare (în raport de cel puţin 2,5:1) decât intenţia de vot este o mişcare foarte bună.
• Comunicaţional, cel puţin, PDL Bucureşti se diferenţiază (are alte teme) de PDL-mamă.
o Poate fi începutul unui proces de rebranduire.
• Cred că, pe fondul unei campanii de comunicare articulate, scorul la referendum va fi mult mai strâns. Argumente:
o Oprescu îşi va asuma, probabil, Legea.
o 4 sectoare (2,3,5,6) vor susţine ideea. Vanghelie îmi pare obligat şi politic, şi administrativ (chiar are un Buget infim) să susţină Legea.
o Opozanţii au comunicat deja tot ceea ce puteau. Iar argumentele lor sunt slabe – Nuţi nu pune mâna pe bani, pentru simplul fapt că Legea se aplică după alegeri. Pe când argumentele susţinătorilor sunt ceva mai bune (chiar dacă invizibile deocamdată).
Politic
• Îl obligă pe Oprescu să se poziţioneze cumva. Susţine ideea fiindcă l-ar avantaja practic, încasează şi minusurile de imagine. În plus, PNL sigur nu-l susţine la Primărie anul viitor.
• Îl obligă pe Vanghelie să aleagă încă de acum – candidează sau nu. Dacă da, atunci intră în coliziune cu Ponta.
o Bucureştiul este zilele astea un subiect foarte aprins la negocierile PSD-PNL.
• Rezolvă nişte probleme interne în PDL Bucureşti, care ţin de ce se întâmplă la 6 şi, parţial, la 3.
o Ca fapt divers, mi se pare mie sau Negoiţă s-a erodat cel mai mult dintre toţi primarii de sector?
Administrativ
• Demersul efectiv pare a fi de bună credinţă şi util – şi când vine vorba de distribuţia resurselor, şi când vine vorba de dezvoltarea unitară a oraşului.
buna turambar, sondajul asta e facut prin telefon, nu?
sunt curioasa, folositi si CAWI la CCSB? (banuiesc ca lucrezi la ei din moment ce publici datele astea).
multumesc!
Trimiteți un comentariu