luni, 26 mai 2008

Unda de linkuri

Cum a decurs rostogolirea, de la Turambar la restu lumii. Lectie de propagare de unda. Capitolul 3: din blog in blog, catre traficul final.

:)

Bloguri
Primul a fost Mihnea (Digital Lights). Cred ca de la el a plecat spre bloggerii HotNews. Intai ca si comentariu la un post de-al sau despre un sondaj CURS. Pe urma link in sectiunea "Pe surse"
Txs, Mihnea! :)

Tot timpuriu a publicat si MoROmete. Txs, MoROmete!

Pe urma, la Pavel Lucescu (Cotidianul). Cred ca de aici a inceput sa se rostogoleasca cu adevarat. Txs, Pavele! :)

De fapt, gresesc: inainte de Pavel a preluat-o Alex Mihaileanu aka Subiectiv (HotNews). El a fost primul care a postat tabelul. Txs, Alex! :)

Intre timp, o postare pe forumul Realitatea.net vine sa adauge la corola de minuni a linkurilor. Txs, mariadu & cristian_ro!

Pe alt blog al Cotidianului, la Cristian Patrasconiu, undeva in subsol la comentarii se face si acolo un link catre rezultatele CCSB, via Turambar. Txs, viq!

Pe urma lucrurile incep sa capete momentul. In scurt timp il preia Sutu. Txs, Cristi! :)

Luni dimineata il preia si Doc (tot Hotnews - are HotNews-ul asta niste bloggeri tare harnici. C'asha'i in comunicare, nu?). Txs, Doc! :)

Zoso, la una scurta si mica, zice si el pe repede inainte de rezultate, de la Sutu citire. Mama ta de nerecunoscator, zosolino: de la Turambar vine lumina! Txs, zoso! :)

Meanwhile, au mai preluat Blaga si Legea si Dateline: Bucuresti (most probably niste bloguri electorale; LATER EDIT: Nope, zice ca n-ar fi. OK. Nu e...), Sorin Tudor, Ahatos, Diana Dragomir (InPolitics), adi_ocs (Paralele Paralele), Andrei si Finix. Ba chiar si pe la Cluj, pe la Echipa de Imagine, se umbla cu Turambar la link. Grabnice multzamiri catra tatzi :)

Si last, but not the least, colegul meu de suferinta profesionala sociologica, Bogdan Voicu aka Bogdanicus, pune un link si face o analiza pertinenta pe baza datelor, asa cum ne-a invatat de obicei. Txs, Bogdane! :)


Editii online de ziar
Dupa ce Subiectiv si Pavel Lucescu au postat pe blogurile lor, HotNews o transforma in stire. Buna pentru trafic, insa totalmente varza din punct de vedere al continutului. Fratilor, mai treininguitzile si voi pe fatucile alea care scriu cu picioarele. Sau cu coapsele?... :) Txs, HotNews :)

Ziare.com preiau si ei stirea. Prilej excelent pentru forumijdii platiti la metru liniar de post sa inceapa sa faca spume partinice la gura. Cool... :) Txs, Ziare.com!

In editia de luni, Jurnalul National prezinta comparativ rapoartele CCSB si CURS. PDFuri de downloadat. Txs, Jurnalule! :)

Tot in editia de luni, Adevarul, prezentand un sondaj CSOP (care se cam abate din trendul celorlalte institute, dar ma rog, om trai si om vedea), preia si datele sondajului CCSB. Which is cool. Txs, Marius Vulpe si Oana Iurascu! Txs, Dinule! :)


=============

Gata. Daca mai sunt, o sa actualizez. Meanwhile, sa continuam cu ponderarea. Azi e luni si un nou val de Tracking Poll se pregateste in furnalele SPSS-ului. Mai intai la client, apoi, dupa un delay decent :), si la Dvs.

De fapt, you know what? Rezultatele sunt gata. Inclusiv grafice. Mai trebuie sa le mai pun in PDF si sa le trimit la client. Suprize suprize... :)

29 comentarii:

adi_ocs spunea...

Abia astept noile rezultate. Ai si de la mine link. Trust you:)

Turambar spunea...

Txs, mate!

Acum ma apuc sa actualizez textul.

:)

Unknown spunea...

cum e cu 1000 de vizite pe zi, mon cher? :)

Turambar spunea...

Alta viatza... :)

Anonim spunea...

My pleasure, mate. Btw, am trecut si eu prin sociologie putin, "decit" vreo cinci ani, dar am ramas pe polito.
Imi place ca esti profi. Colegi de-ai tai/nostri te/ne cam fac de ris. I mean, sociologi practicanti/comentatori/analisti.

Good job and jokes(sometimes)

Turambar spunea...

Txs, mate, for your help as well as fer yer kind words. :)

Cat despre sociologeala din zilele astea, e inevitabila. E un fapt "normal", cum ar zice raposatu Durkheim. Cine face sondaje, isi face meseria. Cine face manipuleala, isi face si ala meseria. Nu spun ca e morala, ci ca se intampla. La fel cum se intampla ca altzii sa dea in cap la lume pe strada.

Deci eshti si mata un pui de sociolog in adormire. Damn! Am impanzit lumea asta. O sa'i cucerim prin inconjurare :)

Therefore alegeri. Therefore Exit Poll. Therefore bere. Dupe... :)

franzen spunea...

omg, omg, I'm so anxious! am visat asta-noapte doua linii frante care se intalnesc la 30%:)

Anonim spunea...

Oricum, diseara inteleg ca primesti si primele rezultate neponderate...ale valului de duminica-luni...asa ca o sa fie si mai interesant...La sondajul CSOP singurele trenduri care surprind sunt cele de la L. Orban si C. Diaconescu...la Oprescu si Blaga e ok. Ma gandesc totusi ca Adevarul a preluat eronat unele cifre din sondajul CSOP. Blaga+Oprescu+Orban+ Diaconescu=34+30+17+14=95%. Celorlalti le-ar ramane doar 5%....Cred ca este si o greseala de preluaree a datelor (chiar ei au pus sub semnul intrebarii unele cifre - "neoficial", Darabont "32% pare halucinant).

Anonim spunea...

Pt franzen...nu se pot intalni inca la 30%...probabil un 34-35% pt. Oprescu la 29-30% pt. Blaga...Oricum Oprescu va lua cam cu 7-8% mai putin fata de ultima estimare care se va face joi-vineri, intrucat are in structura votantilor multi nehotarati care nu voteaza...iar Blaga va avea cam 4-5 % in plus fata de ultima estimare de joi-vineri...dixit

Anonim spunea...

Cica Realitatea tv are un nou sondaj. Sa-l credem?

Anonim spunea...

mail?
you need something

al meu, pavel.lucescu@cotidianul.ro

Anonim spunea...

Astia sint de incredere?


http://alegerilocale2008.ro/emain/articolul/805045/Sorin-Oprescu-in-avantaj-fata-de-Vasile-Blaga

Anonim spunea...

Stimabile, blogul meu nu e electoral. Pur si simplu, vreau ca PMB (pe care eu o stiu drept fief PD-L) sa respecte o hotarare judecatoreasca.

Uite aici un fel de 'mission statement'.
http://blagasilegea.blogspot.com/2008/05/blaga-si-legea-de-ce_15.html

Daca nu intelegi, da un semn si fac un grafic (:-))

Nici dateline nu e electoral, are un pic alt profil.

Numai bine,

Mihai

Anonim spunea...

Turambar, ne-ai dat sperante cu sondajele tale, dar vad ca ca pericolul oprescu ramine mare...

Anonim spunea...

Conform sondajului, Sorin Oprescu strânge 32% dintre voturile bucureştenilor. Este urmat la mică distanţă de candidatul PD-L Vasile Blaga, care are 29% dintre voturi. Pe locul 3 se află Ludovic Orban, candidatul PNL, cu 13 procente. Al patrulea este social-democratul Cristian Diaconescu, cu 10% dintre voturile bucureştenilor. Este urmat de candidatul PIN, Cozmin Guşă cu 6%, Aurelian Pavelescu de la PNŢCD, cu 3%, candidatul Partidului Conservator Codrin Ştefănescu, 1% şi Daniel Fuciu de la PNG-CD, care are tot 1% dintre voturi.

Potrivit INSOMAR, 46% dintre bucureşteni susţin că vor merge la vot, 13,8% nu sunt hotărâţi, 10,7% nu au răspuns întrebărilor din sondaj, iar 5% au spus că sunt decişi să nu voteze.

În privinţa votului pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PD-L conduce cu 34%, urmat de PSD cu 25%, de PNL cu 17% şi PIN cu 5%. Urmează PNG-CD cu 4 procente, PC şi PRM strâng câte 3% din voturi, iar PNŢCD are 2%. Şi în acest caz, 15,2 dintre bucureşteni nu sunt hotărâţi, 11,3% nu răspund, iar 7% dintre bucureşteni spun că nu vor vota pentru Consiliul General.

Sondajul a fost realizat de INSOMAR în perioada 23 - 25 mai, la comanda Realitatea TV, pe un eşantion de 4.640 de persoane. Marja de eroare 1%

Anonim spunea...

E posibil ca in 23-25 mai sa chestionezi peste 4000 de persoane si sa si prelucrezi datele?
E un record de viteza!

Turambar spunea...

Si eu am indoielile mele, insa plecam de la prezumptia de nevinovatie. Insa nu aceea este cea mai mare indoiala, ci felul in care, atunci cand aduni procentele la partide, iti raman 7% reziduale la altele. Care altele? UDMR sau UPSC?

Comme on... :) :wink:

Anonim spunea...

Cred ca au gresit la PDL 39 in loc de 34. Confuzie intre cifrele 9 si 4, care seamana, iar 2 probabil altii. Chiar nu se sesizeaza nimeni sa puna aceasta intrebare ?

Anonim spunea...

Asteptand ultimele sondaje...

99 bottles of beer on the wall, 99 bottles of beer.
Take one down and pass it around, 98 bottles of beer on the wall.

98 bottles of beer on the wall, 98 bottles of beer.
Take one down and pass it around, 97 bottles of beer on the wall.

....

franzen spunea...

com'on, man, o sa fac scurta la mana de la atatea F5-uri.
vrem sondaaaajuuuul!!!
:)

Anonim spunea...

53 bottles of beer on the wall, 53 bottles of beer.
Take one down and pass it around, 52 bottles of beer on the wall.

52 bottles of beer on the wall, 52 bottles of beer.
Take one down and pass it around, 51 bottles of beer on the wall.

...

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/sondajele_se_bat_cap_in_cap_in_meciul_oprescu_blaga-46897.html
nervi

Turambar spunea...

Sorry, mates. S-a modificat schimbarea. Din motive superioare acestui blog, nu mai acces la datele cele mai recente.

Later. Perhaps. Wait. :(

Anonim spunea...

Un alt sondaj la IPP:

http://www.ipp.ro/

Anonim spunea...

Turambar, adica? Raminem fara pina la alegeri?

Turambar spunea...

Yup. Din pacate. :( Nu mai am cum. A secat balta. Nu mai am bazele de date :(

Imi pare rau ca am apucat sa promit si nu pot sa ma tin de cuvant.

At least I've tried :)

Anonim spunea...

Dubios.Ceva presiuni?

Turambar spunea...

Sa'i spunem "schimbare de strategie editoriala"

:)

Amona spunea...

Mda, Turambar, se pare ca ai devenit "prea" interesant, iar unii s-ar putea sa te ia in serios...iar tu stii ca asta nu se poate...adica nu e voie de la "stapanire"..caci tugulanul trebuie prostit!
Iar tu vii aici cu date, explicatii si logica..tzzz..tzzz..nu ti s-a spus ca nu e permis? lol