vineri, 30 mai 2008

Si graficele e o arta

Unii fac arta din bube, mucegaiuri si puroiuri. Eu, mai Excelizat, fac din VLookupuri, din crossuri si din alte noroiuri.

Enjoy! Distributia marimii sectiilor de votare, pe sectoare.

Nu ca'i faina? Are asa, o avantare non-figurativa specifica maestrilor flamanzi in PowerPoint.

Asa arata flamurile pe campul de lupta, cand bate vantul, dimineatza devreme.

:)

11 comentarii:

Amona spunea...

Turambar,

Ar fi fost buna si o explicatie, caci tu prezinti "codificat" anumite informatii, iar noi, neprofesionistii (ca mine, de exemplu) ne uitam ca matza-n calendar la ele...te gandesti si la noi astia mai prosti?

Turambar spunea...

Nope. Nimic ascuns sau codificat. Nu are de-a face cu datele din sondaje. Sunt pur si simplu sectiile de votare, sector cu sector, ordonate dupa marimea numarului de votanti. Am avut nevoie de chestia asta cand am construit esantionul de Exit Poll si acum, ca m-am mai limpezit un pic la cap, m-am gandit sa il postez. Pe principiul marelui intelept si prieten al lui Kelly, Oddball, care spunea dand din umeri si rostogoling ochii peste cap: "They make... //instert rolled eyes here // nice shapes".

Vedetzi Kelly's Heroes. Mare film. Mare cunoastere ermetica asupra sensului vietii. Esenta de masonerie, as putea spune.
:)

Anonim spunea...

Short question, ce marime ai pe axa OX?

thanks!

xOy

Turambar spunea...

None. Nu e nici o unitate de masura. Repet: sunt ordonate ierarhic: de la cea mai mica sectie la cea mai mare sectie din sectorul respectiv.

Pe axa Oy unitatea de masura e "omuletzi". "Votentzi". "Cetatentzi".

:)

Anonim spunea...

Adica sectorul 3 are cei mai putini votanti? Nasol.

Anonim spunea...

ok, insa ne-ai dus in eroare cu alura continua a graficului, ar fi trebuit sa fie discreta. iar pe axa oX sunt reprezante totusi sectiile de votare. cu asta nu eram lamurit.

apropos de functii, stii bancu'cu e la x? well, there is this party of mathematical functions, si toata lumea se distra, alde cos, sin, tg, polinomiala si tot restu' , numa esponentiala o ardea dubios, singurea, intr-un colt. surorile functii vin asadar si o intreaba "pai ce faci, nu te integrezi si tu?" la care, e la x spune "mi-e indiferent!"

:)))

XoY

Turambar spunea...

Nope. Din contra: Sectorul 3 are cei mai multi votanti. Doar ca dintre toate valorile maxime, Sectorul 3 o are pe cea mai mica :) (mama lor cu matematica asta, ne innebunesc la cap. r'atzi ai dracu cu sondajele voastre cu care manipulatzi poporu, ca numai sa mintzitzi stiti cu minciunile voastre.)

ai intzeles? Fiecare sector are, inevitabil, o sectie care are cei mai multi votanti. Rezulta sase valori. Ei bine, din astea sase valori maxime, cea mai mica se afla in sectorul 3. Adica o variatie mai redusa. Pe de alta parte, Sectorul 3 are de departe cele mai multe sectii de votare. De aceea graficul sau se intinde cel mai la dreapta.

@ banc: Mda. Mai shtiu si eu unul cu clapa clapa cos de alpha, dar nu il pot spune aici

Anonim spunea...

Turambar, ai dat date din sondajele tale altora?Te "toarna cineva". Ia citeste ce am gasit pe blogul lui mihnea

veracimpeanu Spune:
May 30th, 2008 at 7:40 pm
Votez cu Blaga si PD-L, dar dupa sondajul lui turambar, Oprescu e mult inaintea lui Blaga (cu viralul lui nenorocit cu tot). Pai nu aveau dreptate Base si Stolo cind au facut Alianta DA? Ia vedeti cit au impreuna Blaga si Orban; consequently, cit ar avea candidatul unic, daca ar fi mers impreuna. Ca sa nu va zic ca nu am primar de sector (=candidat). La 2, cica iese Ontzanu, magarul, din prima, iar de baietul de la PD-L nu a auzit nimeni. Ma intreb daca pot refuza buletinul de vot pt. primaria de sector, sau ii confuzez total pe membrii comisiei, care dau formularele numarate si eu ii scot din format."

Ha?

Turambar spunea...

Nope. Nu am dat la nimeni. Nu aveam cum sa dau. Most probably se bazeaza pe ce am dat la sfarsitul saptamanii trecute. Old news are better than no news at all :)

Amona spunea...

Turambar,
Multumesc de explicatii, sper ca n-ai facut un efort prea mare..M-am dumirit si eu cat de cat...

Dar filmul unde-l gasesc? Ca-mi plac "masonii"!!!!

Turambar spunea...

Glumeam, doamna. E o comedie de razboi de la inceputul anilor '70, cu Clint Eastwood, cu Telly Savalas, cu Donald Sutherland. Haioasa si subversiva.

http://www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=1:27065~T1


Daca stiti torrentuiala, atunci o gasiti prin isohuntare.

http://isohunt.com/torrent_details/29853998/kelly+heroes?tab=summary

:)