miercuri, 14 mai 2008

Rezultate sondaj alegeri locale Bucuresti

Gata. E oficial. E comunicat catre client, care la randul sau il va comunica in eter. Therefore il putem face si noi cunoscut, nu?

:)

Rezultatele sondajului de opinie realizat in Bucuresti, perioada 6 - 12 mai 2008, pe un volum de 1500 persoane, cu o marja corespunzatoare de eroare de 2.6%, la un nivel de probabilitate de 95%. Rezultatele sondajului sunt calculate din randul celor care intentioneaza sa participe cu siguranta la vot (56% din total populatie).

Gata? V-ati saturat de rumegush metodologic? Then get this. Eat that.

PRIMARIA GENERALA

Sorin OPRESCU, independent 42%
Vasile BLAGA, PD-L 21%
Cristian DIACONESCU, PSD 13%
Ludovic ORBAN, PNL 9%
Cozmin GUSĂ, PIN 6%
Daniel FUCIU, PNG 4%
Codrin STEFĂNESCU, PC 1%
Verginia VEDINAS, PRM 1%
Aurelian PAVELESCU, PNT-CD 1%
Altul 3%


CONSILIUL GENERAL

PD-L 34%
PSD 33%
PNL 13%
PNG 9%
PRM 5%
PC 2%
PIN 2%
PNT-CD 1%
UDMR 0%
Altul 1%


Concluzia? Oprescu va castiga primaria. PD-L-ul incepe sa aiba probleme. Maaari.

Hai, zicetzi. Sa va aud ciocu vostru mic si carcotash.

:) :p

13 comentarii:

Anonim spunea...

:) bravo pentru tine & felicitari ...in rest ...no comment
(mai e pana la 1 iunie, nu?!)
spor (mai ai nevoie)

Turambar spunea...

Mai este. Mai este. Si vor veni momente si mai grele.

Therefore tineti-mi pumnii :) Si mersi pt incurajari.

:)

Anonim spunea...

As mai aduga "Partidele incep sa aibe probleme. Maaari".
Iata ca sunt pe cale sa castig un pariu pus pe o lada de bere in 24 aprilie:
http://ipoblog.wordpress.com/2008/04/24/pronostic/
:)

bogdan spunea...

Si despre primariile de sector nimic?

Anonim spunea...

Hmm...cam mari, totusi/parca, sansele pentru Oprescu. Chiar asa sa fie? Eu una inca nu m-am decis cu cine votez la Capitala..la Sector e parca mai usor. Iar Pavelescu in coada sondajului...cu 1%. n-are sanse sa ia mai mult, nu?

Turambar spunea...

@ Diana: nope, Pavelescu nu are sanse mai mult de 1%. Cel putin in sondajul nostru. Iar Oprescu este pe un trend crescator. In sondajul nostru anterior era la 38%, inainte de episodul de victimizare dinaintea Pastelui (telenovela cu respingerea candidaturii sale, urmata de acceptarea la recurs).

@ Bogdan: am si pe sectoare, insa la niveluri de esantion mai mici. Nu pot sa dau cifre, din motive de marje de eroare mai mari. Pot insa sa spun ca 1 Chiliman (oops Murgeanu) :) 2 Ontan :) 3 Negoita :) 4 Piedone :) 5 ooops se joaca e posibil turul II, insa Vanghelie are prima sansa :) 6 ooops se joaca va fi sigur turul II iar rezultatele sunt neasteptate.

Mai mult nu pot caci ca sa spun, caci nu pot.

:)

Anonim spunea...

Multam de noile date... mintea mea nu le vedea cam asa, dar daca zici ca au fost facute dupa toate regulile artei...

Anonim spunea...

Hmm, s-au mai vazut sondaje, multe dintre ele urmate de surprize mari :). As baga mana in foc ca Pavelescu are mai mult. In Bucuresti PNTCD-ul are mai multi sustinatori decat s-ar crede.

Anonim spunea...

Daca indemnul este"spune, crede, nu cerceta", atunci fara sa cercetez veridicitatea sondajului, l-as clasa pe Pavelescu un pic mai sus. Pe aceeasi pozitie cu Verginia Vedinas? Macar Pavelescu are mai multa consistenta decat multi altii din cursa pentru Primaria Capitalei. Including online communication:)
http://www.aurelianpavelescu.ro/

Bogdan spunea...

Neah, eu sunt curios si vreau mai mult, aşa ca ... am întrebări :)

1. Face-to-face sau telefonic?

2. If face-to-tace, random route sau pe liste.

3. Oricum ar fi, ce rata de răspuns aţi scos (asta doar ca idee, avem si noi un sondaj academic in teren in Bucureşti si vreau sa compar... La noi rezultatele vor fi complet publice, aşa ca pot da orice fel de info la schimb :D)?

4. Intre cei care declara ca merg cu siguranţă la vot, câţi sunt indecişi si cu cine seamănă ca profil (evident întrebarea indirecta este legata de şansele ca Oprescu sa iasă direct din turul 1...)

Anonim spunea...

cam mult la PIN şi la berbecali:(
lucruri care mă oftică...

Turambar spunea...

@ ametitul: pin-ul nu are mult, gusa are mult. becali asta este. oricum e mai volatil.

@ various pavelescu admirers: mai imprastiat, baietzi, mai imprastiat :p

@ bogdan:

1. F2F 100%. fara pic de telefon in el
2. random route, nu liste
3. tr sa verific, acum nu am spss-ul in fata. btw: la ce rata de raspuns te referi: la refuzurile de raspuns la chestionar sau la ns/nr-urile specifice din intrebarile de vot?
4. din cei bine decisi sa mearga la vot, indecisi aprox 15% (spun din memorie, sunt la alt calc decat cel la care am baza de date). cand ajung la spss, ma uit si la profilul lor. in orice caz, most of them already have an voting option

@ forumistii lu pavelescu: ... a. nu. v-am mai spus o data. stiti cum zicea bart simpsons? ceva cu shorts.

:p :)

Bogdan spunea...

Rata de raspuns: ma refeream la adrese/persoane esantionate dar carora nu li s-a aplicat chestionar: nu erau disponibile, au refuzat sa raspunda etc.

Altfel, doar 15% indecisi e firesc in preajma alegerilor (asta duce aproape de 7% pe total esantion). Zice multe si despre cum ar putea fi influentati cei aproape jumatate care zic ca nu merg la vot, in eventualitatea - improbabila - in care ar merge la vot...

E posibil sa avem in conditiile astea prezenta sub 50% la urne. Mai e legea aia cu invalidatul daca nu vin juma'te plus unu' la vot, sau tin eu minte bine ca s-a scos?