vineri, 23 mai 2008

Locale Bucuresti - most recent evolutions

Cel mai recent sondaj: de duminica pana marti, 18 - 20 mai. Volum mare, multe chestionare, raspunsuri la soare, de la tineri si pensionare, de la berbeci si mioare, inclusiv pe sectoare, dar nu vi le spui, ca doare.

:p

Tabel - comparatie sondaje, inclusiv cel mai recent sondaj CCSB


Grafice - serpishori de trenduri de evolutii. Uitati-va la linii cum dau sa se intalneasca in preajma alegerilor :)

20 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cat de plicoasa e campania, pe atat de pasionant e jocul sondajelor!

Turambar spunea...

Si totusi, campania isi face efectul si asta se vede in sondaje. Optiunea politica se structureaza, se modifica lent, curge ca mierea, si se vede in sherpishori.

Pasionant, intr'adevar.

:)

Anonim spunea...

he he, keep us posted mate.
Totusi ma intdoiesc foarte tare ca prezenta la vot o sa fie atat de mare...

Turambar spunea...

Nu zice hop pana nu sarim urna. E posibil ca in contextul unei competitii stranse, lumea sa perceapa ca fiind cu miza votul lor si atunci creste participarea la vot.

Vedem peste o saptamana.

franzen spunea...

haide, spune-ne si la sectoare
te rugaaaam
la partide, la consiliul general, banuiesc ca nu s-au schimbat prea multe.
sunt curios ce efect va avea dezbaterea de la nasul de aseara. mi s-a parut cea mai reusita emisiune electorala de pana acum si au iesit foarte clar in evidenta caracterele celor doi

Turambar spunea...

:)

39. 34. 12
68. 17. 10
85. 7. 6
48. 22. 15
48. 33. 8
53. 20. 10

E bine asa, franzene?

:) :p

franzen spunea...

sarumana. mai am o intrebare: 39 e M. si 34 e C.? sau invers?

Turambar spunea...

Nope. Invers. Mai are M de sapat. Mai are. Cert este insa ca a crescut recent. Acum doua saptamani incepea cu 2 la bietul M :)

adi_ocs spunea...

La s2, 17 e DC sau RC? La s4, 48 e A.I sau P.? La 5, SB e pe 2 sau CB?
Ti-as fi recunoscator daca m-ai ilumina:)

Turambar spunea...

:). Mai mai mai :) Nerabdatori mici si rai la suflet.

La S2 nu este PNG-istul.
La S4 Piedone, urmat de... Urmat de SM (adica de suspans major)
La S5, daca nu stii cine este pe locul 2, e rau de tot. Inseamna ca nu stii. :)

(PS: Bodu, bre, Bodu. Na, sa dormi linistit. Surpriza insa, neplacuta pentru Marean, vine din alta parte: dintr-o parte la fel de populizda si de pomanagista, care ii ia lui 8 puncte procentuale, sa-l faca de rusine si sa-l bage in turul II, sa il muste haita de caini turbati din organizatia proprie si personala, in frunte cu conducatorul de osti kagebist :) )

Anonim spunea...

De ce nu ne spui si scorurile de la CGMB. Ne-ar ajuta sa intelegem si mai bine trendurile in contextul clarificarii votului.
Sa fie PDL - 39-40 %, PSD - 27-28%, PNL - 14-15 ? Ar insemna ca PDL este pe trend ascendent, iar PSD se afla pe trend descenden...Oricum, din cate stiu eu, timpul in ultimele 2 saptamani de campanie curge mai repede...adica evolutiile trendurilor sunt mai "abrupte". Pe cand sa asteptam urmatoarea "fotografie"? Si inca ceva: Poteras e stationar sau descendent ? Vanghelie este descendent abrupt ? Cred ca Bodu are o crestere rapida...Piedone e in scadere sau in crestere ? Stiu ca sunt cam multe intrebari, dar numai tu ne poti "lumina", caci ai acces la cercetarile sociologice si cred ca ai pregatire de specialitate. Hai spune-ne...mergi pana la capat...

Anonim spunea...

Inca ceva...
Din sondajul CURS nepublicat, facut pe teren, procentele lui Blaga sunt cu 2-3% peste sondajele realizate telefonic, in aceeasi perioada de sondare. Ce zici de asta? Cred ca sondajul pe teren ii "prinde", intr- mai mare masura, si pe cei care sunt electorat activ (la serviciu, cu afaceri pe teren, avocati, etc). Deci cred ca ar trebui sa avem in vedere si acest lucru, in analizele noastre. Oricum, partidele de dreapta au obtinut in Bucuresti, cu pana la 4-5% mai mult decat le dadeau sondajele... Vom vedea...e pasionant...

Turambar spunea...

Curiosilor :)

Uite aici
http://turambarr.blogspot.com/2008/05/alegeri-locale-bucuresti-sectoare.html

Inclusiv pe sectoare, inclusiv pe partide.

Da, ai ghicit bine: PD-L pe trend ascendent, inclusiv candidatii sai. Se vede ca
a) se apropie alegerile si, incetul cu incetul, votantii PD-L intra in disciplina de vot, la fel cum fac UDMR-istii
b) incep sa isi faca efectul sustinerile / interventiile lui Basescu

In rest, raspunsuri punctuale:
- Poteras este in oscilare.
- Vanghelie este in scadere, insa nu abrupta. Continui sa cred ca va castiga. Si asta nu datorita lui, ci din cauza lui Bodu :)
- Piedone e in scadere, insa nu abrupta, si are de unde sa scada :). Inca e posibil sa ia din turul I si, chiar daca va intra in turul II, cred ca va castiga fara probleme (uita-te cate voturi are Mihalache - si aia nu se vor duce la Silaghi)

Teren vs telefon? Aia cu publicul activ e la fel de greu de gasit si pe teren, si pe telefon. In plus, calibram / ponderam dupa structurile oficiale si care ies din teren, in privinta educatiei si a ocupatiei. Therefore sa stii ca sondajele telefonice nu sunt atat de biasate pe cat si-ar dori detractorii nostri. Stii tu: Adrian Nastase si forumistii care sunt platiti sa faca spume la gura cand stapanilor lor nu le convin rezultatele sondajelor

Txs for dropping by and for seeking information. Thou begger thou thief. Thou scoundrel thou anonymous soul :) :) :)


:)

Amona spunea...

Turambar,
sunt forumisti platiti sa "faca spume la guraaaa"??? Nastase isi imagineaza ca aceasta "chestie" va avea efect??!!!???! Daca e asa, e semn ca s-a tampit de tot decand il cerceteaza DNA si decand se chinuie sa nu ajunga pe mana justitiei...

Anonim spunea...

Sondajul Gallup e platit de Oprescu, iar ccsb de Blaga! Foc de impartiale! De ce am cadea lati in fata lor? Mi-a soptit mie o pasarica din alta ograda ca niste cifre mai aproape de realitate sint astea: Oprescu 31, Gusa 12, Blaga 10,5, Diaconescu 10, Orban 9... Aspru, nu? Ramane de vazut in teren. Nu mai e mult. Trendurile pe care le dai nu se verifica la cifrele astea, si sint chiar curios pe unde scot camasa sondajele mai sus pomenite, daca se confirma varianta ciripitorului de mai sus.

Turambar spunea...

Tzeasta,

Acelasi comentariu ca si in alta parte: imi miroase a campanie electorala facuta pe blogu meu si, vorba lu Subiectiv, pe mine nu m-a intrebat nimeni si mai ales nu m-a platit nimeni, sa-mi cumpar si eu niste scobitori din ce rahata mancati voi pe forumuri.

Therefore, o data merge. Second time kaput. Cu rima cu tot.

Cool off. Noi facem sondaje, nu manipulare. Manipularea o faci tu, coane.

Mama voastra de naimitzi... :(

Anonim spunea...

Just testing... Whow, don't be so pissed off... Noblesse oblige. Got you. Oricum, multam pentru zisa toleranta, chiar si asa, cu albie de porci. Keep your blog clean from shit, haha. Double check your smell, but don't let them breathe, breathe in the air... Stay cool, I did't want to to break your perfect circle. Mother will keep you you cosy and warm...

Turambar spunea...

:) Cand spui Gusa 12 si Blaga 10.5, clar nu mai e naivitate :)

Anonim spunea...

Bine că recunoşti, hahahaha! Gura păcătosului... :))))

BucurestiRomania spunea...

BUNA! Ma numesc Laura ,am ajuns pe blogul tau cautand cuvantul "Bucuresti" si m-am gandit sa-ti scriu .Am facut un blog despre Bucuresti , noutati, stiri sociale, mondene,muzica noua etc..
Sunt la inceput cu blogul si m-am gandit sa te rog daca ma poti adauga in blog roll sau oriunde poti tu pe site .
Un link cat de mic ma ajuta foarte mult.Multumesc!
Laura www.bucurestiromania.ro