sâmbătă, 24 mai 2008

Alegeri locale Bucuresti - sectoare

La cererea publicului dornic de sondaje, si dat fiind ca deja a inceput sportul de ghiceala (txs, Pavel, txs Subiectiv :) ), va ofer si rezultatele sondajului pe sectoare.

Concluzii?

  • Sectorul 1: Va fi o lupta pe sange si pe carne rupta intre Chiliman si Murgeanu, in contextul in care Murgeanu vine bine din urma, ca si restul PD-L-ului (acum 2 saptamani era pe la 22%). Predictia lui Turambar: Murgeanu, dar va fi al dracului de strans.
  • Sectorul 2: No history. Ontanu poate sa plece linistit in Hawai. Predictia lui Turambar: certitudine: Ontanu.
  • Sectorul 3: ashijderea. Stim de ce :) Auzitzi, bre? Sa venitzi sa va taiem belete la intrare la noi in sectorul cel mai cel. Predictia lui Turambar: ca va luam banii daca vreti sa va mutati in sectorul nostru. Negoita.
  • Sectorul 4: Dupa o prestatie mai mult decat jenabila, Inimaroiu se retrage cu coada intre picioare, lasand locul haiducului de Piedone. Daca Piedone castiga din primul tur, asta este. Daca insa (si e o probabilitate destul de insemnata) sa intre in turul II, vom vedea o alta lupta pe viata si pe moarte cu Silaghi. Predictia lui Turambar: Piedone.
  • Sectorul 5: Marian trebuie sa se duca repede sa-i dea un cap in gura candidatului PNG-ist care, imprumutand tacticile lui Vanghelie de pachete si pomeni, i-a luat acestuia de la gura 8 puncte pretioase, fix cat ii trebuia lui Vanghelie sa iasa castigator din primul tur. Astfel, PNG-istul il face de rusine si ii creaza mari probleme in organizatie. Predictia lui Turambar: Vanghelie, insa cu coada intre picioare, doar in turul II
  • Sectorul 6: Nu stim inca daca va mai fi turul II. Poteras, in ciuda injuraturilor pe care si le ia de la cetatenii revoltati si de la forumistii naimiti :), conduce clar. Darabont vine clar din urma, insa nu cred ca va reusi sa acopere diferenta. Predictia lui Turambar: zosolino, o sa o mai trageti inca 4 ani cu Poteras si o sa veniti la noi sa ne rugati sa va dam pasapoarte de Sector 3 :) :P
The rest is silence. And more polls to come.

Enjoy / pana joi / sau pana mai apoi / cand venim cu date noi :)

Sectorul 1 & Sectorul 2



Sectorul 3 & Sectorul 4



Sectorul 5 & Sectorul 6



Primaria Generala



Consiliul General (partide)

49 comentarii:

Anonim spunea...

Sectorashul 3 rulez!!!

Unknown spunea...

daca ai dreptate, iti dau o bere. dar uite ce cred eu:

1: chiliman in turul 2
2: probabil ontanu
3: clar
4: n-are cum sa castige piedone
5: probabil vanghelie in turul 2
6: poteras in turul 2, cel mai probabil

am zis! :D

franzen spunea...

pariuri, pariuri :D
eu sper ca sectorul 5 o sa se destepte totusi pana la turul 2 si o sa-l voteze pe ala mic cu capul chel. la sectorul 4 si eu cred ca o sa iasa piedone, numai pentru faptul ca oamenii aia au avut cel mai slab primar de sector din bucuresti in ultimul mandat, iar pd-l si psd si-au trimis niste catastrofe de candidati.
nu ca m-ar interesa foarte mult toate astea, pentru ca eu locuiesc in Negoita City :D
de-abia astept sa-i vad fatza pe 1 iunie securistului ala de giugula care scade factura si ramane cu... amintiri frumoase dupa aceasta campanie electorala.

Turambar spunea...

LOL. Si eu locuiesc tot in Sectorul 3, in Negoitza City. Therefore, ne doare la basca. Asa ca celorlalti putem sa le spunem, cu barbia mandra'n sus: Cand avetzi de gand sa ieshiti din satele voastre de celelalte sectoare, sa trecetzi pe la noi, sa va taiem belete de intrare. Daca suntetzi cumintzi, poate va dam si pasapoarte de Sector 3, de lume cilivizata

:)

@ Mihnea: e posibil si Chiliman. La sect 1 chiar este foarte strans. Too Close To Call, cum zic americanii din Mizil. La sect 4 te inseli insa amarnic. O sa vezi... :(

The rest is silence. Pofta buna! Ma duc la masa :)

Anonim spunea...

Pe cand urmatoarea "fotografie" de parcurs a candidatilor ?

Turambar spunea...

Luni. Pe urma miercuri. Pe urma vineri.

Pe urma duminica :)

franzen spunea...

stiu ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare: sociolog. daca nu, macar spin-doctor.
ah, stai, ca m-am facut deja mare.

in alta ordine de idei, stiu pe ce blog o sa-mi petrec zilele de 1 si 15 iunie. in sutu n-am incredere, ca el primeste cifrele de la hrebenciuc :D

Turambar spunea...

Aha. Deci esti deja mare. Deci esti deja sociolog.

Deci deja doare.

:)

franzen spunea...

Nope. Din pacate pentru mine si din fericire pentru nobila stiinta a sociologiei (sau invers), m-am facut filosof. Dar manifest o suspecta dependenta de sondaje si grafice, iar in ziua alegerilor sunt nerabdator ca un copil in ajunul Craciunului. Odata m-am dus observator la alegeri numai ca sa ma joc si eu de-a numaratul voturilor :D

Anonim spunea...

O intrebare: raspunsurile erau prompted sau unprompted?

Turambar spunea...

Prompted, evident. Cu nume si apartenenta politica, in asa fel incat sa simulam cat mai bine situatia de vot. Cu lista de nume randomizata, sa nu generam efecte de lista (auzi, dom' Chelcea? Ne tinem de buchea metodologiei)

Comme on, bre! Stim meserie. Credeam ca ti-ai dat seama deja despre acest amanunt nesemnificativ ... :)

Anonim spunea...

Nu da la fata, ca nici eu nu am dat (:-))

Nu stiu cum se fac sondajele politice, nici cum arata un prompted pe telefon (:-))

Sunt insa cateva lucruri care mi se par ciudate rau pe sectoare. Evident, faptul ca mie mi se par ciudate, nu inseamna ca nu sunt si pe bune.

Turambar spunea...

Neah... Aia nu a fost fatza. Ala a fost ficatu'. De'aia doare mai tare decat ar trebui.

:) :rofl:

Care din ele tzi se par ciudate? Spune, sa elucidam misterul Elodiei electorale. Let me guess: Chiliman si Piedone. Sau Poteras prea sus?

Comme on: spune. Nu tzine in tine icterul cel negru, datator de frisoane :)

Anonim spunea...

Candidatii PNL la sectoarele 2 si 4 versus 3.
Au 2% si 4%, vs 7%. Plus faptul ca de la 2 la 6 candidatii PNL sunt mult sub media partidului din Consiliul General.
Daca la Orban as avea ceva explicatii de ce e sub media partidului, la sectoare nu imi pot explica diferenta asta.
Restul observatiilor (catalogabile ca fiind ciudate) fie ma mira, fie sunt in marja de eroare asa ca nu le comentez.

Amona spunea...

Turambar,
Pleaseeeee, poate ai si sondaje ale partidelor in teritoriu...Chiar m-ar interesa o avanpremiera la parlamentare..Ce zici..se poate rezolva cumva?

Turambar spunea...

@ Amona: sorry, surioaro. Chiar nu am. Nu ca nu as vrea sau ca nu pot (de multe ori chiar nu putem sa comunicam datele cercetarilor, date fiind clauzele de confidentialitate; acum este o exceptie, since e un produs destinat media, deci comunicarii). Insa acum chiar nu avem pe toata tara. Care e nebunul, fie dintre clientii politici, fie dintre institute, sa prapadeasca timp, bani si resurse umane sa faca un sondaj la nivel national, cand acum e nevoie de toate resursele pentru cele la niveluri de localitate?

Rabdare. :)

@ Mihnea: He. He he. Mai bine intreaba-i pe blambe... Pardon: pe cei cu pricepere limitata de la PNL Bucuresti ce-a fost in capul lor de mari strategi de carpa cand au pus niste candidati slabi, dand semnale evidente catre electorat ca arunca manusa si ca se declara batuti inainte sa inceapa lupta. Banu nu e prima data cand ne iese in sondaj la limita de jos a vizibilitatii. Ceilalti, nu stie nici matusa lor proprie despre ei. Daramite noi, mandri liberali care ii votam din respect si inertie, nu din bucurie :)

Serios acum. Si-au facut-o cu mana lor, punand niste candidati slabi. Concluzia este ca lumea prezinta o disciplina cat de cat de vot in privinta partidului, insa la nivelul candidatilor spune politicos "Nu, mersi! Sunt altii mai buni in galantar" si ii aleg pe aia.

Vezi tu, nici lumea nu mai e ce-a fost. Se mai sofisticheaza si electoratul asta, ca doar suntem in Bucuresti, nu in Mizil.

Sau in Cluj...

(stai sa vezi acum rotten tomatoes de la ardelenii mandri :) :p )

Anonim spunea...

daca alocati voturile dupa cum aloci tu numele, e clar (:-))

Adica Bertzi e aia celebra de ia de trei ori cat Dinca? Iar candidatii din galantarele sectoarelor nu sunt tocmai trufandale. Vom trai si vom vedea. Multumesc pentru date si explicatii.

Mihai, nu Mihnea

Turambar spunea...

Scuze, Mihai, te-am confundat cu Mihnea (DigitalLights). Dau o bere :)

Who's Bertzi? Who's Dinca? Vezi: amandoi necunoscuti. Therefore rezultatul nu tine de ei, ci de contextul de sector.

In Sectorul 3, la Negoitza si la Turambar pe moshie :), e o afinitate / simpatie mai mare pentru CDR / ADA. Therefore, PNL-ul ia mai bine.

In Sectorul 2, la nashparliii proletari de la Obor :), PNG-istul care da pomana se dovedeste mai palatabin decat mama lor de liberali care este nasoi.

Therefore, nu candidatul conteaza, amandoi in cazul de fata fiind pamant de flori, ci electoratul. Parerea mea...

Bafta la Blagilizare. :)

Turambar spunea...

typo: palatabin ==> * palatabil. Adica unu care vine dintr-un palat abil / de cristale plin / in care cu mare chin / gaseshti pelin. Cristalin.

:)

Anonim spunea...

Pentru cetatenii din Negoitza Land or Negoitza City:
Credeti ca Negoitza va fi la fel de eficient daca PG va fi Oprescu sau orice altceva decit PD-L? Am inteles ca o parte din succes i se datoreaza Nasului Videanu. :)

Anonim spunea...

Nţţţ...
A. (ot Negoitza Land)

Anonim spunea...

Din afisajul electoral al lui Silaghi inteleg ca vine Negoita la sectorul 4 sa faca curat.

Anonim spunea...

Eu înţelesesem că S. învaţă să numere: ajunsese deja la 4! e ceva

A.

Anonim spunea...

Ne invata pe noi ;))
Mai nou are niste afise cu 4X4 ;)

Anonim spunea...

dear Marian,
nu îmi place că te încăpăţânezi (lol): nu trebuie ca mai întâi să înveţe el număratu', după care să treacă la noi ? (mă rog, voi, hihihi, 'coz I belong to the Negoitza-Land)
O fi aflat cât fack 4x4? nu importă, bine că are cu ce să circule!
În fond, venisem aici doar să văd mult lăudatele sondaje, trenduri mai ales, cică alea contează.
A.

Turambar spunea...

Trenduri pe sectoare de'abia saptamana viitoare, ca la astea e mai greu sa se adune materie prima utila (volum de esantion).

La intrebarea "Negoita eficient fara sprijin de la PG?", raspunsul, din pacate, este "probabil nu". Nu cred ca va mai fi la fel de eficient, pentru ca, intr-adevar, a primit mai multi bani decat ceilalti. Asta nu inseamna ca se va descurca cocosator de prost, precum Inimaroiu, de'o pilda, ci ca va incepe sa aiba ceva probleme de bugetare.

Dar stai ca inca nu a castigat Oprescu. Va fi un tur II foarte strans, in care orice e posibil.

Life is a bitch and then we go to vote. :)

Anonim spunea...

If I go ... please, adică tu şi eu, mai apoi şi el şi ea .... instead of "noi". Hihihi, orgoliul (sau libertatea), spune-i cum vrei
A.
p.s. aştept trendurile. De parcă m-ar şi interesa!
Când ai chef de filme, am să revin

Turambar spunea...

Vreau asha: o baie de The Simpsons. Sa'mi spal creeru.

Pe urma some good ol' funky violence, versiunea Film Noir.

Pe urma sa mai vad o data All That Jazz.

Dar asta dupe Exit Poll. Pana atunci, sa ma bucur daca o sa am timp sa vedem ultimele 30 de min din Sunetul Muzicii, impreuna cu toate fetele din familie (in afara de mine, bineintzeles :p ). Ne'am uitat pana acum, in doo reprize, la cea mai mare parte a sa, si a fost un moment Kodak: bliss si fericire. Primul film adevarat, de'ala lung, pe care l'a vazut Marta. Si Andra s'a uitat si cere "aia cu copii si fetite care canta Do Re Mi"

:)

Anonim spunea...

All That Jazz.
Mă duc să-l văd chiar acum, ţi-o iau înainte.
p.s. Salutări (best of all) fetelor tale

Anonim spunea...

Spune-mi Domne' si mie de ce-ai pus la sondaje data de 17 Mai inainte de cea de 16 ?

Turambar spunea...

@ Anonimu cu All That Jazz: damn. We hatez you. Las' ca trec ele astea trei saptamani. Sa vezi trai neneaca.

@ Anonimu cu 17 inainte de 16: De dobitoc, mon cher. Acum am vazut si eu. Mersi pt agerimea de privire. Trebuie therefore sa refac tabelele si graficele (ele, in sine, nu sunt greu de reparat; mai greu o sa fie cu uploadatul din nou - tedious boring job).

Inseamna, la o prima privire, ca liniile de trend se aseaza si mai bine. Ma rog, greseala nu e mare ca 17 si 16 sunt practic una in alta.

Well... Atunci se ecsplica si mai bine acel 30 neponderat pe care tocmai mi l-a rasnit SPSS-ul...

:) :D

Anonim spunea...

din start sondajul la sectorul 2 e gresit pt ca de exemplu, de la PRM nu candideaza cine ziceti voi, iar 2 mi-e tare greu sa cred ca gigi are 10% :)) dar totusi...cine stie...fuck ontanu ;)

Turambar spunea...

lol. ba din contra: din start sondajul la sectorul 2 e corect. Nici nu mai era nevoie sa fac sondajul, daca stau mai bine sa ma gandesc... :)

lol again. deshteptzii lu peshte / cu mintea'ntre deshte.

Anonim spunea...

Si la Capitala? Eu inca nu pot sa cred ca Oprescu e asa sus in sondaje...nu cred ca va iesi el. Dar daca ma insel? hmmm

La sectoare, nu stiu daca vor iesi din primul sau al doilea tur, dar fac si eu niste pariuri (aceleasi ca si tine, Turambar;)) pe: Chiliman (la 1), Ontanu (la 2), Negoita (la 3), Piedone (la 4), Vanghelie (la 5), Poteras (la 6).

Mai e putin..

Turambar spunea...

La Capitala lupta e stransa, Diana. Oprescu detine primul loc in sondaje, cu aprox. 37-38%, un loc confortabil. Insa Blaga vine tare din urma, se apropie de 30%. Therefore prefiguram o finala stransa. In momentul de fata turul II il da invingator pe Oprescu. Insa sa ne amintim ca au mai fost situatii in care Oprescu a condus, ca sa piarda.

Pe de alta parte, insa, nici Blaga nu este Basescu. Therefore suspans si unghii roase. Too Close To Call.

Txs for dropping by, Diana :)

Anonim spunea...

@Turambar: Cu multa placere! :)
M-ai provocat, sa stii. Ca cetatean de vaza al Sectorului 1, am simtit nevoia sa scriu si eu pe tema:)
http://www.inpolitics.ro/Blog/DianaDragomir/art/21582/In-sondaje-sa-ne-batem--ep-Sectorul-1.html

Anonim spunea...

O completare: la sectorul 2, din partea PRM e Danut Saulea si la PC este Alexandru Atanasescu. Nu ca ar schimba in vreun fel datele problemei.

Anonim spunea...

Problema e: daca Negoita si Poteras ies din primul tur, mai ies oamenii din aceste sectoare sa voteze in turul 2?

Anonim spunea...

Nu cred ca Oprescu mai are atatia sustinatori! E intr-o contiua scadere potrivit mai multor sondaje comandate de cei de la PD-L si PNL dar care inca n-au fost date publicitatii din diferite motive. Singurul candidat care se mentine si chiar creste printr-un comportament adecvat unui candidat la primaria generala. Ceialalti, prin toate aceste certuri nu fac altceva decat sa ne arate ca vor doar bani si putere cu disperare.

Turambar spunea...

Ai uitat sa ne spui care este "singurul candidat care se mentine si chiar creste". Sa stim si noi al cui esti... :)

Pe pariu ca se intoarce?

:) :rofl:

Anonim spunea...

se schimba total situatia la sectorul 2, vei vedea, deoarece aceste sondaje sunt facute la inceputul lunii mai, adica cand nici nu a inceput campania bine....vom vedea :) eu nu vreau sa ma impac cu ideea ca iese hontanu :)))

Turambar spunea...

Anonymule AKA Gogule,

Dumneata nu intzelegi ce se intampla in propozitzie, nu? Sondajul nostru pe sectoare e facut intre 15 si 20 mai. Unde vezi tu "inceputul lunii mai" pe aici, prin fraza?

Mai baiete cu plete. Vezi ca-mi miroase a campanie electorala facuta pe blogu meu si atunci, vorba lu Subiectiv, tai comentarii. Sterg, Fanica. Ard, Gigele. Tai, rup si delete.

Cool off.

Anonim spunea...

Sondaj nou
http://www.ziua.ro/news.php?id=7006&data=2008-05-26

^^ spunea...

Da, da. Foarte profesionist. La 2 din partea PRM candideaza Saulea si la 3 Buzea, nu invers.

Si d unde are Anca Petrescu 6% la 1? :))

Turambar spunea...

Intr-adevar, am inversat candidatii PRM intre S2 si S3. Alte diferente fata de realitatea oficiala BEC: Inimaroiu nu este indep, ci de la P Verde, iar vestiul indep Bogdan Bozea nu mai catindeaza.

Toate, modificari cu un impact substantial, cocosator, daramator si hotarator asupra rezultatelor alegerilor. Ontzane, incepi sa tremuri in indispensabili: nu il ai adversar pe Buzea, ci pe Saulea. Auzi, bre Ontzane bre? Saulea, bre. Negoitza, start packing things: te batzi cu Buzea. Buzea care vine sa-ti ia 15 puncte procentuale.

Mda. Sunt un om serios, ce naiba. Ar trebui sa incetez cu astfel de explicatii non-stiintifice care reek of irony. Dar, dupa cum spunea John Malkovitch inainte sa moara in Razboiul Stelelor: It was beyond my control.

Joke aside, Anca Petrescu e din alta liga decat Buzestii si Sauleshtii. A mai candidat, s-a tot dat pe televizor. Are o imagine conturata. Therefore e plauzibil scorul.

Fer your information, in cel mai recent val de Tracking Poll toate aceste Buzisme si Saulisme au fost corectare, lucru care creste vertiginos validitatea stiintifica a rezultatelor obtinute. Alea pe care le-am promis si nu le-am dat.

Alas. In nemernicia mea, ca un caine turbat. Buzea, vino bre Buzea incoa sa bem de necaz.

:)

Anonim spunea...

bre, turambare, bre :)

nu conteaza cat au scorul, conteaza la imaginea de ansamblu a sondajului si implicit la impresia de profesionalism p care o lasa...


E ca si cum confunzi baicoii cu onestii. Cei ce locuiesc acolo or sa te priveasca stramb (putin conteaza) dar la fel si toti profii si cei pasionati de geografie (si deja parca mai mult conteaza) ...


Ce zici? :)

Hai sa bem, cum zici tu, si cu buzestii si cu saulestii, da dai tu de baut daca la anca petrescu n-o sa aiba cu 5 procente peste ei! :)

p.s. theodora bertzi is who?! ... nobody...
atunci tre s-o luam cu noi la bere!

Turambar spunea...

Da, ai dreptate.

Bem o bere dupa. Adu'o si pe Theodora Bertzi. Sa'si planga amarul procentelor pe umarul nostru... :)

Anonim spunea...

Ruptură in echipa PD-L pentru Bucuresti. Primarul Sectorului 3, democrat-liberalul Liviu Negoită i-a retras sprijinul politic colegului său de partid, Radu Silaghi, candidat pentru functia de primar al Sectorului 4.
Negoită este supărat, conform surselor citate, că asocierea cu Silaghi ii aduce deservicii de imagine si ii creează dificultăti in relatia cu propriul electorat. "Tu ai in cap numai functii si scandaluri si vrei să te sustin?", i-ar fi reprosat Negoită lui Silaghi.
Radu Silaghi a fost contestat de o mare parte dintre liderii centrali ai partidului. De altfel, Liviu Negoită si-a manifestat incă de la acel moment, alături de Adriean Videanu, Vasile Blaga si Theodor Stolojan, dezacordul cu privire la nominalizarea lui Silaghi, considerandu-l "nereprezentativ pentru PD-L in această confruntare si nepotrivit pentru functia de primar".

Turambar spunea...

Recitesc acum, la o luna dupa evenimente, cu nostalgie si cu haz. Toata patima pentru niste nume de doi bani, pentru inversiuni intre necunoscuti. Of of, mai Doamne care nu egzishti... Rau mai face oamenii la betzie shi la votare.

Hai sa traim! Inchin acest pahar de coniac VSOP (da; am trecut pe coniac meanwhile) intru cinstea isteriei trecute, a tineretilor pierdute si a nervilor facutzi pe moment. Furtuna intr-un pahar de substantza gelatinoasa de provenientza nazala.

A, era sa uit: sondajele noastre au fost bune. Au prefigurat cum trebuie candidatii. Au scos in evidenta tendintele corecte. Doar detractorii au mancat cacat mai mult decat trebuia. Traiasca logica probabilistica si probitatea profesionala neatinsa de afilierile de actionariat.

Cum ar zice omu de shtiintza, cu bisturiu insangerat in mana: sugea-mi-atzi... :)