Unul e ceva-ceva mai clar. Un galben portocaliu auriu, usor maroniu. Culoarea mierii poliflore.
Celalalt este ceva-ceva mai intunecat la culoare. Bate un pic inspre stejar, sau inspre lemnul de cires. Ar cam fi si cazul: a stat in butoi de porto la maturare. Culoarea mierii de brad, pentru cei care stiu cum arata asta.
Primul are un damf mai accentuat de alcool, cand invarti paharul si il mirosi. La fel, ar cam fi si cazul: e Quarter Cask, e Non-Chill Filtered, facut dupa tehnologia veche si scos la ceva mai mult de cele 40 de grade cu care suntem obisnuiti.
Celalalt, in schimb, miroase mai dulce. Cam asta ar fi principala deosebire intre ele: unul ceva mai tare si cu mai mult nas de iod. Celalalt un pic mai dulce, mai untos, mai cremos. Parca si cu ceva mai mult fum in el.
Doamnelor si domnilor, in seara asta le'am pus sa se bata intre ele: un pahar in stanga, unul in dreapta. Nu mult, cat sa dea gust serii.
Laphroaig Quarter Cask, in stanga. Mai deschis la culoare, cu mai mult iod si alcool in sange. Lagavulin 1991, Distiller's Edition, in dreapta. Mai inchis la culoare, mai afumat, mai dulce si mai rotund.
Nu cine stie ce: sunt whisky-uri mult mai galonate decat acestea. Dar de aici incolo incepe masurarea. They're the stick that measure greatness, mates.
Hail to recession, and to Scotland, and to barley-generated happiness, oblivion and relief...
:)
Cu Crin, iese Georgescu președinte fluierând
Acum 2 ore
4 comentarii:
English whisky bottled for first time in a century
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8405783.stm
:) Cine stie, cunoaste
February 5, 2010, 12:20 PM
Shackleton’s Whisky Dug Up in Antarctica
Richard Paterson, a master blender for Whyte & Mackay, which supplied the Shackleton expedition with 25 crates of Mackinlay’s “Rare and Old” whisky, described the unearthing of the bottles as “a gift from the heavens for whisky lovers,” [...]
http://thelede.blogs.nytimes.com/2010/02/05/shackletons-whisky-left-near-pole-dug-up/
:) Un motiv in plus sa mergem spre Polul Nord
Trimiteți un comentariu