Astǎzi la orele 18:00 trecute fix, în Sala Senatului de la Universitatea Româno-Americanǎ (Bd. Expoziției nr. 1B, lîngǎ Spitalul CFR 2, în zona Casa Scînteii / Pavilionul Expozițional), distinsul cîrcotolog și cunoscutul economolog de rit matematic cu preferințǎ pentru argint Dan Șelaru va prezenta conferința “Sfârşitul complexităţii. Perspectiva unui matematician asupra crizei”.
În urma acestei conferințe vi se vor întîmpla urmǎtoarele lucruri:
- vǎ va lua durerea de creer, pentru cǎ vi se va face capul calendar cu matematicǎ, multǎ matematicǎ. The pain. The horror...
- veți cǎdea în depresie pentru cǎ veți fi convinși cǎ din aceastǎ crizǎ nu vom ieși decît cu greu, adicǎ niciodatǎ, din motive de densitate a surselor de energie folosite în momentul de fațǎ. The pain. The horror...
- veți cunoaște persoane interesante, dacǎ nu cumva le cunoașteți deja. Personalitǎți accentuate, creere luminate, bloggeri și alți economiști. The pain. The horror...
- (pe surse, neconfirmat încǎ) veți avea posibilitatea sǎ mîncați fursecuri. Dat fiind însǎ cǎ e foarte probabil ca fursecurile sǎ fie fǎcute de însuși Dan cu mînuțele alea dooǎ ale lui de matematician care nu prea le știe cu cuptorul și cu aluatul, cred cǎ și aceastǎ componentǎ se încadreazǎ tot la categoria “The pain. The horror...”
Drept pentru care vǎ anunț, sǎ nu ziceț cǎ nu v-am spus.
PS: Pe principiul “intrǎ cine vrea, scapǎ cine poate”, vǎ sfǎtuiesc sǎ veniți totuși cu fursecurile Dvs. de acasǎ, ale voastre, proaspete, sǎnǎtoase, pline de vitamine, sǎ fiți siguri cǎ nu veți fi otrǎviți de mîini de matematician totalmente teoretic în bucǎtǎrie.
:)
.
Și BMW sunt speciali…
Acum 5 ore
4 comentarii:
Nu e teoretic, stiu sa fac si tocanitza
Stiu teoriile lui Dan Selaru, sunt vechi de ceva vreme. El pleaca de la presupunerea ca "resursele sunt limitate, deci daca consumul e exponential, we are all in deep shit, o sa murim, apocalipsa, the horror!".
Which is fine, and makes sense.
Ceea ce nu ia el in considerare, ca posibilitate, este ca si inventivitatea speciei umane (as a whole) s-ar putea sa fie tot neliniara. In trecut ne luminam cu ulei de balena... cu putin timp inainte sa omoram toate balenele, s-a descoperit ca putem folosi hidrocarburi.
Sigur, solutia de azi nu e economic viabila pe termen lung (nici macar pe termen mediu), dar deja sunt destule proiecete care promit... de la LIFE la americani, ITER la europeni (care pare inca departe de productie, da, dar... who knows), pana la LENR-ul lui Rossi, de ce nu. Si alte surprize pot sa apara.
Da, daca nu evoluam, "we are doomed". Da' nu am vazut nimic in teoriile lu' Dan Selaru care sa demonstreze ca nu putem evolua. Am vazut doar scepticism ("OMG, nu putem continua asa la nesfarsit!!". Sure, nu putem. Cine zice ca o sa o facem?)
Fursecurile nu ies bine fara unt din Norvegia.
Eu am zis-o si pe blog-ul lui Dan Selaru (pana a decis sa ma atace la persoana si sa spuna ca el n-are nevoie sa studieze economie) - problemele actuale au fost intelese acum 90 de ani, de un nene suedez pe nume Gustav Cassel.
Dar cand suntem auto-suficienti si ne inchipuim c-am descoperit apa calda ... n-o sa fim niciodata in stare sa punem diagnostice corecte.
Dupa cum i-am mai zis - modelele lui nu sunt predictive - si, ca atare, invalide.
De ce lucrurile mergeau ok in 1928, si in 1932 totul era dezastru ?
De ce in 2006 lucrurile erau bine, si in 2009 nu ?
Trimiteți un comentariu