vineri, 2 decembrie 2011

God of the neurons

Asta ca sa nu va mai amagiti atit si sa stiti cum va pacaliti, cum sinteti pacaliti. Cum se aplica pina si in acest caz dictonul care de regula il stim asociat cu babardeala: Everything is in the head.


8 comentarii:

Ontelus Dan Gabriel spunea...

,,Everything is in the head." Asta nu anuleaza temeiul metafizic-teologic: ,,De ce exista mai degraba ceva decat nimic?" Sensul lumii materiale, vizibile este dincolo de aceasta. Ceea ce nu se vede este mai important decat ceea ce se vede... Chiar daca, pentru ratiune si pentru bunul-simt, ,,aceasta stare de lucruri este intolerabila, ea nu mai poate dura!"(Caragiale)
P.S. Mi-a placut filmul!

godless1859 spunea...

De ce exista mai degraba ceva decat nimic?"

De ce ar exista un Dumnezeu, mai degraba decat nimic?

Nechayev spunea...

> De ce ar exista un Dumnezeu, mai degraba decat nimic?

de ce nu? [asa numitul "brici al lui occam" este, ca si god, "in the neurons"]

o realitate in care nu exista nimic... una in care exista orice [inclusiv god sau traian basescu]... totul e "decat" in neuroni.

Turambar spunea...

@ Ontelus Dan Gabriel:

"temeiul metafizic-teologic" Seriooos?


"Sensul lumii materiale, vizibile este dincolo de aceasta" Seriooos? [expletive deleted] :)

Te amagesti, Onteluse

Ontelus Dan Gabriel spunea...

Dincolo de credinta, problema ramane, strict logic-rational: ,,De ce exista mai degraba ceva decat nimic?"
Va respect asa cum sunteti.

vera spunea...

Trecind peste pronuntzia bizara, pompoasa si major defectuaosa a domnului, de ma-ntreb ce natzie o fi dinsu, vin de tentreb (nu ma mai enervez cu Ontelusha, fericitzi cei saraci) citzi crezi tu ca sint in stare sa intzeleaga, accepte si sa act upon this understanding of a larger scheme of life? Si sa se adapteze constient?
Vaxalbina.

Ontelus Dan Gabriel spunea...

Filmul are rostul sau si exprima bine paradigma cognitiv-mentalista la putere astazi, dar decat sa suparam si sa uram, nu este mai bine sa iubim si sa construim, in pofida tuturor evidentelor?...
,,Sa fie pace in lume!"

Mihai spunea...

Daca acest filmulet demonstreaza ceva atunci acel lucru e ca poti foarte usor sa manipulezi oamenii cu ajutorul youtube.

Orice povestioara de adormit copiii spusa cu un aer stiintific va deveni o revelatie pentru o puzderie de internauti care nu stiu prea multe despre domeniul descris (sistemul nervos uman in cazul de fata).

A se vedea cum autorii evita pe cat posibil oferirea detaliilor, accentul cade pe "ideea (povestea) generala", cu alte cuvinte ce trebuie tu sa intalegi dupa ce ai vazut clipul.

Nu ti se dau elementele necesare pentru a putea trage de unul singur o concluzie, ti se ofera concluzia de-a gata. De ce sa digeri elementele de unul singur cand iti putem oferi de-a gata hrana digerata ?

Din pacate, asta este unul dintre nedoritele side-efects ale Internetului (nedorite de unii, dorite de altii).

Numai bine !