sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Ma men

Hiz ma men. Hi rulz. Hi rulz big taim. Hi da greitast evar peintar in da uorld. Ai lav him. Ui lav him oll, oans ui discavar 'im.

Dig 'im, diudz. Dig 'im big taim.











2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.musee-picasso.fr/homes/home_id23982_u1l2.htm
Vazut. Opinie personala: bun mai ales la “valorificare” (bursa, cotatii opere, vandut arta etc etc) si ca desenator plus tehnica (strict asta-nu “o las jos ca nu macan”). Inegal dar inovator.
Chestia cu “cel mai mare” nu tine la pictura sau la arta (“nu macan”)! Nu faci ierarhie ca nu ai ce sa ierarhizezi-nu dai note, nu pui scale, nu ceri “in ce masura sunteti de acord...” etc ca nu ai cum. “La pittura è cosa mentale”-clar pentru mine. Nu ma leg de alte arte vizuale (plastice sau decorative, atentie la diferenta, da?!) si nu vorbesc de alte continente.
http://www.ibiblio.org/wm/paint/
Strict europocentric si strict pe pictura de sevalet-pe panza si cu ulei-(Deci nu o amestec cu desen-creion, carbune- arta murala, acuarela, guasa, colaj etc):
In ceea ce priveste cubismul-prefer Braque (Nu e la fel de bun desenator ca Picasso dar e cu mult mai bun la culoare).
Pe perioada moderna-oscilatii: Bonnard, Klee, Malevici, Pollock, Vasarely (Multi. Zici de “nebunie” intr-un post? Intra pe Wikki sa vezi ce e pe aici la “Modern Art”) etc
“Art does not reproduce the visible, it makes visible”-tot europocentric.
Legat de raspunsul anterior, pe la nord de acolo ii avem pe altii (“ei” dar si “ele”):
http://www.imdb.com/title/tt0120679/
Decadent oarecum-ca si cei din Argentina (Ceva legat de si derivat din “Lunfardo” de ce nu pui? Nu atat doar vizual cat si auditiv plus ca...sporesti “corola de minuni” a lumii avand in vedere ca tot iti place Saura...si doar sti de unde a plcat asa ceva...).
Oricum, sanatate in continuare-ceaiuri si rabdare. Trece...cu buline.
[Spor la trafic, rating etc] Si imi esti dator cu ...un miel...
Bye

Turambar spunea...

Lunfardo? Hmmm. Tocmai am dat un ochi si, intr-adevar, suna great. O sa aprofundez si o sa pun. Txs for the tip, Belea de Zi :)

"Chestia cu “cel mai mare” nu tine la pictura sau la arta "

He he he. La mine tzine. In ierarhiile mele personale si subiective, Picasso e primu (yup yup yup), urmat de Caravaggio si de restu. Iar la muzica, e mai simplu: Brel si restu.

Stiu: suna simplist. Just another booring list lover. :shrug: I don't care. I just love Picasso. Unul din momentele mari ale vietii mele, de chatarsis navalnic, a fost cand eram la Guggenheim si, satul de o expozitie cu chinezarii, am dat coltzu (metaphorically speaking, of course) in expozitiile permanente si, dupa un colt, am dat nas in nas cu "La repasseuse". Mi s-au inmuiat picioarele, m-au trecut fiori prin tot corpul, efectic, fizic, mantuitor, si am inmarmurit. Eram la 2 metri de unul din tablourile mele preferate.

O experienta pe care imi doresc din tot sufletul sa o mai traiesc, macar inca o data in viata.

Frida? Vorbind de film, mi s-a parut cam trairist. Ca si cum ai fute vreo trei patru linii de vopsea acrilica, atomica, peste un Turner. Nu merge.

Vorbind de pictura ei, in sine, imi place, dar nu ma da pe spate. Iar trairismele ei socialiste, cu atat mai putin. Am o ura prea mare pe comunism incat sa simt simpatii pentru vreunii care au cochetat cu ratacirea asta intelectuala, in orice fel. Biete cozi de topor sovietice.

Buuun. Later. Ma duc sa caut lunfardo. Once again, txs for the tip.

"Nu esti barbat cu adevarat pana nu faci un om si nu omori un om" (un gaucho ideal si imposibil si trist, din aia de-ai lui Borges)