joi, 3 ianuarie 2008

Ale zilei

Petrolul a ajuns in premiera la 100 dolari barilul. Era si cazul, nu? Trebuie sa manance si gura la rusii aia ceva, de cand vor chinezii sa intre in lumea cu benzina. Mama lor de rushi. Mama lor de chinezi. Mama lor de arabi. Mama lor de soferi. (Mai au vreunii mama, sa-i iau si pe aia la impins vagoane? Hmmm... Lemme think...)

Bucurestiul este blocat de zapada. Si in acest caz e normal, nu? Iarna nu-i ca vara, traficul e futut, si oricat de mult timp trece, tot virgini suntem intr-ale pregatirii. Mama voastra de Prigoana si de Rasub si de alte lipitori intr-ale banului public. Auzi tu: au dat amenzi de 10 milioane per societate. Pai asta nu este nici shpaga la ospatar la restaurantul unde se discuta dealul, bre...

Insa stati linistiti: si la sud de Dunare, la prietenii nostri cu ceafa groasa si cu aroma de gogoshari Made in UE, e la fel: Sofia blocata, primarul face spume la gura, si tot degeaba. In plus, vreo 1300 de romanashi de-ai nostri, inclusiv Serban, Jul, Andreea, Gabi plus trei copii, are stuck in the middle of GogosharLand. Intre timp, nu mai sunt 1300, ci doar 600. Pe restul i-a inghitit zapada, sau bau-baul de la vama.

Dar asta nu-i nimic: televiziunile s-au batut in rating, dar degeaba. Jurnalul National si Gazeta Sporturilor umbla barfa ca se vinde la italieni. Mama voastra de 7 Plus, nici cu sarmaua in gat nu va potoliti. Craiu se jura ca nu, Jurnalul dezminte. Ma rog, ce ati vrea sa zica? Fugitzi!! Ne mananca... Vin italienii...

LOL

Ca de obicei, the day is saved by Superman: romanii din strainatate au trimis in 2007 vreo 7 miliarde de euroi. Adica vreo aproape 7% din PIBul scumpei noastre patrii, Republica Consumerista Romania. Suntem un soi de Yugoslavie sau Spanie a anilor 80, sau Italie a anilor 60. Rupti in cur, muncim afara, si cu capul, si cu curul, si cu brandul, si cu mana, si trimitem bani in tara sa construim case kitsch. Life is a bitch and then we die.

Din fericire, nu toate lucrurile sunt de bine. Dan Tapalaga ne spune ce shobolani nashpa suntem, shi cum o sa votam noi ca nishte shobolani nashpa. Sau nu. Noroc ca am vazut zilele trecute Ratatouille, ca altminteri chiar incepeam sa-mi ling labutzele shi sa ma gandesc la urna de vot. De bot. De tot.

Intre timp, in alta parte a emisferei mele infloreshte un gand: vreau sa ma duc sa vad un meci din Turneul celor 6 Natiuni. To rugby or to rot.

I don't intend to rot. Cred ca Franta - Irlanda will suit my cravings.

I've told you: I don't intend to rot. Not yet.

The rest is silence. Ah, viata ferice, plina de zbucium. Ah, Romanie! ah, isterie!

LOL again



Floare-a lumilor, val verde cu lucori de petre rare,
Mări pe care vase d-aur port piper şi scorţişoare,
Părînd piepteni trecuţi molcom printr-un păr împarfumat,
Strop de rouă-n care ceriul e cu nouri mestecat,
O, Levant, în cari zefirul umfle-ai sei obraji de zeu,
Cu simţiri aprinse umpli neguros sufletul meu!

O, Levant, Levant ferice, cum nu simţi a mea turbare,
Cum nu vede al tău ochiu cu văpăi de chihlimbare
Noaptea turbure din peptu-mi, zbuciumul ce am în sîn,
De cînd sunt deştept pe lume, de cînd ştiu că sunt român!
Cum n-am ochii mii, ca Argus, ca cu mii de lăcrimioare
Să jelesc ticăloşită a poporului meu stare,
Preste care lupi şi pardosi s-au făcut stăpîni deplin
Zgîriind cu gheare lunge al Valahiei drag sîn!

0 comentarii: