vineri, 1 octombrie 2010

Legea inevitabilitatii entropice



Acesta a fost casa unui zeu. A unui imparat. A unui stralucitor.

Aceasta este casa norilor si a vintului acum.

Stiti legea inevitabilitatzii entropice?

A fost formulata de oamenii de stiinta aramaici acum 3500 de ani. Enuntul ei e simplu: deshertaciune a deshertaciunilor, totul este deshertaciune.

Doamnelor si domnilor: templul lui Hadrian. Zeul. Imparatul. Stralucitorul. Cum intri in Ephessus, dupa ce treci de biblioteca, pe stinga. Casa aia fara usi, dar care nu are ferestre, in schimb ii lipseste acoperisul. Nu se poate sa nu o vedeti. E plina de zei agatzati de streasina, cu capul in jos, precum liliecii, pusi la uscat.

Hai, bucurati-va ca inca sinteti in viata. Efemerilor.

:(

7 comentarii:

Anca spunea...

Iara-ncepi, verishuare? Ma lucrezi subliminal, nemilostenie umblatoare ce esti, drept e?! Cum al'fel sa-mi exxxplic incheierea aia? =))

0Z spunea...

only dust moves... set in motion eons ago...

http://www.youtube.com/watch?v=djdoqouf6AY

Lanternativa spunea...

Pentru mine nu-i o problema ca-s efemer. Stii ce cred eu ca e cumva deprimant - daca imi pot permite, Sir? Aia erau mari, dar erau altii si mai mari ca ei: zeii si toata bucataria de liliozei. Si a ramas ceva. Ceva Frumos. Noi suntem cei mai mari, si dupa noi nu mai ramane nimic. Poate doar niste cochilii de bombe...

impricinatul spunea...

big bang.
expand, expand, expand!
suge, suge, suge!
big crunch.
punkt.

Sorina spunea...

Imi place postarea. Indeamna la meditatie.

Turambar spunea...

@ Sorina: Shi mie imi place postarea. Indeamna la depresie si la cintat la vene cu arcushul de tabla.

@ Impricinatul: Fizikantule. Numa' big-banguri si suck suck suck avetzi in cap, voi doctorii ashtia.

:rofl:

@ Lanternativa: Lasa, lasa, ca nu-i dracu chiar atit de negru si depresia chiar atit de contemporana. Si noi lasam ceva in urma. Ai fost in New York, sa admiri maretzele ruine ale viitorului? Daca nu, itz spun eu: they're mighty impressive. The temples of greed for the gods of nothingness. Great way of spending your fate, mate.

:) ZDragomir: Txs for the tip. Uite'acu mi-ai facut pofta sa shterg prafu prin casa. Te pupa nevasta-mea, ca mi-ai dat o pornire de responsabilitate casnica.

@ Anca: Shssht. Nu dispera. Toate trece si toate curge.

:) :friends:

Anca spunea...

Da, batrane, uneori nici macar nu curge lin, uneori explodeaza, se face bucati si asa ramane -- dupa ce in prealabil citisem stirea in forma de titlu negru si atat, dupa masa am aflat ca unul dintre soldatii morti in Afganistan e un fost coleg mai din tinerete. Care intamplator, cand nu era pe front, locuia la mai putin de 10 metri from my house. Life's a great fuck and only some are lucky to achieve orgasm in the process. :)