luni, 26 martie 2012

Bîrlad au fost, Bîrlad sînt încǎ

La Birlad, acest tirg domol al Moldovei pe care se intimpla sa il stiu, avind si eu radacini din zona aia, s-a intimplat zilele trecute un egzercitz.

Unii zic un egzercitz de democratzie. Unii zic un egzercitz de manipulare. Altii, mai albastri la suflet si mai negri in cerul creerului, zic ca n-ar fi mare diferenta, ca de fapt tot cam aia e.

Dintr-o data, dulcele nostru tirg al Birladului a devenit centrul lumii care este, axis mundi de la piciorul din stinga spate al camilei intzeleptului din Damasc.

Geopolitica si lupta pentru resurse s-a mutat fix pe malul Bahluiului, KGB-ul sau GRU-ul sau care se ocupa de problema si-au incrucishat manushile peste tara cu CIA-ul sau FBI-ul sau care se ocupa de problema dinspre partea ceastalanta si au facut o mica, dar mare demonstratzie de fortza.

"Vretzi sa luatz gazul de la gura copilashilor noshtri? Vretz sa va extindetz sfera de influentza dincolo de Siret? Au nu stitz voi, dragi consultantzi americani de rit neo-capitalist si feroce, ca Moldova nu e a voastra, nici a urmashilor vostri, nici a lui Stefan cel Mare, ci a Gazpromului si a nepotzilor nepotzilor nostri, la fel cum Rosia Montana nu e a lui Gheorghe, ci a lui Isztvan si a nepotilor lui?

Ce credetz voi, ca putetz sa provocati micro-cutremure fara stiinta si acceptul nostru? Pai mai acestia, hai sa va aratam noi cum se provoaca micro-cutremure, in strada, cu popi cu crucea in frunte!"

Drept pentru care s-a intrunit o preacrestineasca adunare cu ful de popi in cap si cu primar in coada, cu portavoci, boxe, steaguri si alte parafernalii minutios preparate in mod spontan si au demonstrat abitir, dar viguros, impotriva napadirii tarii de toate sleahtele cele occidentale si asupritoare si cotropitoare.

Si daca in Piata Universitatii ingineria sociala a dat rezultate suboptimale, in Birlad in schimb priceperea organizatorica si retorica si agitatorica a fost la inaltimea asteptarilor si pregatirii specifice. Dintr-o data, dulcele tirg unde de regula nu se intimpla nimic s-a umplut de lume. Zice ca 5000, ceea ce este deja mai mult decit s-ar fi asteptat oricine. Lume speriata, lume bagata in lipituri, lume inflamata, lume indignata, lume cu vinisoarele de la git umflate de emotii.

Deci, doamnelor si domnilor, distinsi contribuabili si traitori in umbra marelui urs care libertate ne-a adus, tabla este intinsa, pionii au fost deja desfasuratzi. Ivan nu se lasa. Same old story. The game continues. Hai, noi sa fim sanatosi, ca gaze putem produce oricind, oricum, ca le luam eftin din Siberia.







http://vlad.ursulean.ro/marea-adunare-de-la-barlad/

2 comentarii:

matusalem spunea...

Dap! Cam asa facem:
http://wulffmorgenthaler.com/strip/2009/11/09/
sau asa:
http://wulffmorgenthaler.com/strip/2012/02/13/
sau si asa:
http://wulffmorgenthaler.com/strip/2008/12/05/
??????
Sau mai bine asa:
http://wulffmorgenthaler.com/strip/2012/01/16/

=)) =)) =))

Strajnik spunea...

Eeeee....
Nu va mai plangeti.
Echipa CIA o fo' si mai eficienta.
Marele eveniment barladean a fost boicotat "la meserie" de media meinstream.
Si ce nu se vede, nu se ezista.
Pe ici, pe kolea, pi bloguri obsure, isi dau cu parerea incompetenti ilustri. Si gata?