miercuri, 14 martie 2012

Noi vrem potop!

Damn it! De ce nu vine inundațiile? De ce nu avem și noi motiv de ratinguri mari, catastrofoase? De ce nu pleacǎ reporterii noștri în cizme de cauciuc, bravi eroi ai unor vremi mǎrețe, sǎ transmitǎ ei de pe marginea Bǎlții Brǎilei, unde știm cu toții cǎ e inundație tot anul, de pe marginea torentului înspumat de munte, care cristalin își joacǎ PET-urile în soare, la vale?

Eu vreau sǎ vie inundațiile! Cum îndrǎznește zǎpada asta mocofancǎ sǎ se topeascǎ treptat? Ce tupeu pe capul ei de nesimțitǎ solidǎ în devenire lichido-gazoasǎ! De ce nu se iau mǎsuri adecvate de provocare a inundațiilor?

De ce sîntem liniștiți și discutǎm despre MRU și Gîdea? De ce nu trǎim intens, pǎtimaș, la marginea catastrofei lichide? Sǎ cîrcotim cǎ bǎștinașii beau în pragul crîșmei în timp ce bravii jandarmi, în temporarǎ pauzǎ de bǎtut protestatari, fac mușchi mutînd sacii de nisip dintr-o parte în alta?

De ce e viața asta atît de tristǎ, de ternǎ, de cenușie? De ce strǎlucește soarele pe cer? De ce vine primǎvara?

Ar trebui sǎ se trimitǎ reporterii în teren, sǎ se facǎ o vehemențǎ organizatǎ, metodicǎ, fiecare reporter și reporterițǎ cu microfon și țîțe sǎ se isterizeze în fața camerelor:

Dragi telespectatori, NICI AZI NU S-A ÎNTÎMPLAT NIMIC! ESTE INTOLERABIL, DRAGI TELESPECTATORI! NICI AZI N-A TRECUT NICI O APǍ PE AICI! NICI AZI NU S-AU TOPIT CASTASTROFAL ZǍPEZILE! UITAȚI-VǍ LA CASELE ASTEA CUM STAU ELE ÎN PICIOARE, NEAFECTATE DE APǍ ȘI DE CUTREMUR!

Și apoi, cu o bruscǎ schimbare de registru stilistic și de frecvențe, întorcîndu-se spre baba de servici care așteaptǎ rǎbdǎtoare lîngǎ purtǎtoarea de microfon șî țîțe:

Mǎicuțǎ Eufrosino, cum de rǎbdați așa ceva? Cum rezistați unor asemenea vremuri? Aveți ce mînca? Nu v-a luat apa nici azi nimic din curte?

Aaaargh! Vreau inundații! Vreau normalitate! Vreau sǎ mǎ uit la televizor, sǎ simt cǎ trǎiesc monstruos și cǎ sufǎr inutil!

Aaaargh. Aaaargh! AAAAARGH! AAAARGHHH!!!!




.


7 comentarii:

ZaffCat spunea...

Domnul Palada, la mine va strambati? :-)

Turambar spunea...

:) :p

Elisa spunea...

"din pacate nu a murit" zise o stirista :D

Strajnik spunea...

Ghinion...
Apocalipsa lui Oprescu(pen' care a organizat si o conferinta di presa) intirzie. Poate la anu'...
PS Favoritele tau, Florescu, a inceput sa se dea pe sticla. Cu timiditate, pe moment, la be 1 teveu. Care l-o surprins in fruntea unui calendar ortodox distribuit moka in parohia sector 6.Dupa poza din deschiderea calendarului, pare a fi un romales cu scolarizat. Dupe vorbe, licentiat in drept.

Turambar spunea...

Nu e favoritul meu. E clientul meu. Am multi clienti. Nici un favorit :(

Anonim spunea...

coane, ai uitat sa adaugi clasicul motto "Basescu e de vina!"

:))

nu-i bai, il adauga hantenistii, ca e oricum in fisa postului.

dracu

Strajnik spunea...

Bahto del o del.
Sporirea numarului de "boroboate" ar putea spori vizibilitatea kleentului tau. Solutia Talmacean ar fi o varianta(eftina si eficienta).
Dupa cum se poate trece la "next level". O liturghie, ceva....