Sa moara pisica epuizata de penuria de substante nutritive provocata de efortul cognitiv necesar pentru internalizarea sapientzial-fenomenologica a frazei urmatoare, stiu ca sunt rautacios, dar zau daca ma pot aptzine:
"Testul peremptoriu al nivelului de competență științifică a studiilor de tip exit-poll rezidă deopotrivă în calitatea predicțiilor formulate, dar și în capacitatea acestora de a contracara injoncțiunile unui sistem instituțional cu tare cronicizate."
INSOMAR, Exit Polluri ratate (mai la coada, ultima fraza de pe ultima pagina)
Ahaaaa. Binentzeles. Cum sa nu. Deesiguuur... Evident. Cum de nu m-am gandit? Logic, nu?
:slap:
Waw. Stai sa-mi revin din perplexitate. Repet: sa moara pisica confuzata, dar eu ma declar apsolutamente depasit de aceasta avalansa de complicaciune, din aceasta budinca de neologisme gomoase. Ce inseamna "peremptoriu"? Damn it. Stai sa ma duc la DEX Online... Aha! Got it! Pai nu era mai simplu sa spuna "indubitabil, inexorabil si inoxidabil"? Un pic de poezie aliterativa nu strica niciodata.
Sau ce vrea sa spuna cu "injonctiunile"? Are cumva de-a face cu jonctiunile pe care le fac armatele atunci cand inconjoara inamicu? Pac pac, you're dead, Hitler?
Tz tz tz. Sociologii astia, ce clompicat si intorlocat vorbeshte ei. Ce nasoi. Ce chinuie ei saracele litere si cuvinte si concepte si abstractii fonetice. Promit sa nu ma fac sociolog, oricat de tentant ar fi. Mai bine citesc Winnetou pana la pensie...
:rofl:
PS: hei, don't get me wrong: in rest, numai de bine. Sunt eu un nemernic care rasuceste cutitul critic in rana concurentzei, dar nici chiar asha. Ce spun colegii aia nasoi de la concurentza prin materialul ala este OK. Quite OK. Cu ecsceptzia concluziilor, care tare banuiesc eu cine le-a scris, ca-i recunosc stilul pomposo-gaunoso-inutil. Adica 12 pagini din 13 sunt de citit, iar a 13a de ras.
Ups. Am pronuntzat cumva din tastatura "tare"? "Tare" ca adjectiv sau "tare" ca subst. pl. fem.? Stai sa ma duc la DEX onl...
:rofl: again
Alegeri prezidențiale live text
Acum 7 ore
10 comentarii:
Reaţi ai dracu cu dubitativitatea voastra incognoscibila pentru palmasu echipotential mediocru ca mine. Am zis şi nu m+am luat de meandre.
lasa ca era mai tare patinajul tau sociologic cu don profesor (joke :))))))Pieleanu referitor la maretul concept de coacere pe teflon???? (citez din memorie)o fi un capitol din Lévi-Strauss-TEFAL-Crud si Gatit??
mai ramane ala cu pusul pastei de dinti pe clanta
Cu tristetea sociologului de cursa scurta si pendulanta
al matale Bogdan M
E peremptoriu cine a scris textele alea odioase. Nu il mai baga la "gramada" cu sociologii ca e din alta poveste si se sperie copii si fug.
What de frakk!
Astia au parcurs meandrele concretului?
:) Deci unii dintre voi stie despre ce e vorba si se intristeshte in consecintza
:wink:
Mate, orice material care vorbeste despre ratari merita citit pentru fond chiar daca forma e "dupa cires".
Nu c-as avea indoieli ca ai citit bine fondul, dar pt ca si tu si ei aveti ezitari "de forma" ... imi permit eu sa exprim ipoteza in cuvinte comune:
Oricat de mult s-ar mari acuratetea exitpollurilor (si a masurarilor in general) vorbim doar de apropoerea de realitate. Exista insa riscul ca realitatea sa difere la randul ei de "cifrele oficiale" ... ceea ce este subiectul unui alt tip de ratari.
E o premisa care cred ca trebuie sa fie in mintea oricarui privitor la sondaje, indiferent de domeniu: "Realitatea" pe care o masor are vreo relevanta directa in comportament?
Eu personal nefiind foarte implicat in masurare politica as tinde sa spun ca trebuie sa incerci sa masori (sa valorizezi) doar lucrurile care inseamna ceva in comportament. Ex: degeaba-i masor pe cei care recunosc sigla unei publicatii daca vrea sa prezic atasamentul fata de acel brand. Ex2: degeaba stiu ca publicul larg ar prefera ca ciocolata sa nu ingrase daca oricum ei nu iau in considerare ca ar cumpara ciocolata care nu ingrasa.
Insa particular pe exitpolluri cred ca "sondorii" ar trebui sa insiste (si sa ceara sprijinul public) pe "tarele institutionale" care pot ace ca realitatea masurata sa difere de rezultate oficiale:
- acuratetea listelor electorale (mai ales privind emigratia dar nu numai)
- transparenta votului in zonele institutionalizate (cazarmi, puscarii etc)
- urmarirea cazurilor de frauda, si sanctionarea lor, respectiv proceduri pentru diminuarea posibilitatii de fraudare.
Si cred ca toate astea trebuie facute permanent nu doar pentru a explica discrepantele de la un sondaj sau altul.
Mda. La grele cazne ne pui tu sa ne inhamam pe caldura si pe prafu asta, mai Cristi mai. Nu mai bine bem noi o bere rece si facem sondaje despre calitatea aerului din Muntii Carpati?
:blink:
Joke aside:
1. Acuratetea listelor electorale / Emigratia. Ce spui tu, Ioane? Cine? Unde? Cand? Cum? Nu aud. Spune mai tare, ca ma tzin unii si ma leaga de urechi.
He. He he. N-o sa vezi chestia asta jamais, aia cu listele electorale, pentru ca acolo este painea si cutitul, patul germinativ pe care se concocteaza frauda electorala (acest concept otravit pe care nici colegii de la Insomar, nici tu nu indraznitzi sa-l spunetzi cu gura plina, in cuvinte explicite, simple si clare ca doo catu... ca doua petale).
In privinta emigratiei e posibil sa se revizuiasca datele oficiale cat de cat la urmatorul Recensamant, care unii zic ca se va intampla la termen, in 2012, altii ca va fi adus la cifre rotunde, in 2010. Dar dupa cum se misca lucrurile si zvonurile, e clar ca nu va fi in 2010. Nu sunt bani, nu e interes sa se recalculeze volumele oficiale de votanti aferente unui scaun parlamentar. Deci ramane 2012, da?
Transparenta in zonele institutionalizate: Si aici la fel de greu.
Urmarirea cazurilor de frauda si sanctionarea lor: Da, da, cum sa nu. Si marmota invelea ciocolata in buletine de vot.
Stiu: sunt prapastios si negativist. Adica realist, Cristi, realist...
:(
Scrie in Lege (aia electorala) ca pana in 2012 AEP trebuie sa finalizeze Registrul Electoral. Adica marea baza de date unde se afla inscrisi toti cetatenii. Adica mama tuturor masurilor anti-frauda, a metodelor alternative de vot si, cu voia dvs. ultimele pe lista, a esantioanelor probabiliste.
Ei, ce credeti, va respecta onor AEP legea?
Nope. Si chiar daca o va respecta, atunci
a) nu vom avea acces la ea
sau
a bis) vom avea acces la o varianta pieptanata in stil otravit
sau
b) va fi oricum varza :)
Cred ca variantele a, a bis si b sunt corecte. :)
Salutari Ovidiu. Acuma serios, e nevoie de mai mult de AEP ca registrul ala sa fie in regula.
Trimiteți un comentariu