sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Mda...

Autorul:
Dupa marele exod, intre zidurile caselor cu bolti si porti inalte au ramas ceilalti, intr-o liniste macabra si fara ritualuri, ceilalti, familii multe si murdare, cu puradei la portile cazute.

Un comentator, pe forum:
Va veni o vreme cind romani vor alungatzi din propria lor tara de catre rromi Tinetzi minte ce va spun nu o sa treaca mai mult de 2 generatii si acest lucru se va intimpla.

De aici: Dan Tapalaga, Sasii de pe strada mea. Un articol nostalgic, despre sasii care nu mai sunt. Si o frica. Demografica.

Voi ce ziceti? Eu, fi'r'ar ea de viatza si de stereotipuri si de sociologie manquee, zau ca o am. Puteti sa'mi spunetzi cum vretzi, stiu ca va veni. Si stiu ca atunci cand se va intampla, nu o sa ne convina. Am vazut ce au patit sarbii in Kosovo. Si sa stiti ca in doua-trei generatii, e foarte posibil sa fie si aici, la noi.

Hai, faceti'ma rasist. Mama voastra...

:(

10 comentarii:

Anonim spunea...

Rarist mic ce eşti! :))) Tu ţi-ai cerut-o :P
Noroc că pe la noi îs mai mulţi unguri, şi nu din ăia de care zici tu :)))

Turambar spunea...

Stai linistita: o sa avetzi. O sa avetzi. Nici romanii, nici ungurii nu mai fac copii sa treaca amarata aia de rata demografica de inlocuire generationala (2,16 copii per familie). Tiganii, in schimb, galore. Deci si acolo sus, la voi, unde se spanzura harta de ameteala nordica, o sa avetzi, prin cotloanele Maramuresului descalecator. O sa fitzi descalecatzi si voi. Cu asupra de masura.

:(

Florin Pîtea spunea...

Ehehei, voinicule Turin Turambar cel stîrpitor de dragoni... Doi copii în familie vei fi făcut domnia ta (să-ţi trăiască şi să vă bucuraţi de ei), dar să te văd, viteazule, cum ai să mai faci 0,16 copii ca să te înscrii în rata cu pricina... :)

Turambar spunea...

:p Din bucatzi, mon cher, din bucatzi...

:p

Dan Selaru spunea...

Pana sa vina rromi peste noi o sa vina indienii veritabili sau chinezii.

Anonim spunea...

pai, voi si cu aromanii stiu foarte bine cum e sa fii minoritar si rasist, in acelasi timp.

Anonim spunea...

Anonim - Cazul meu. Minoritara si rasista. E major raspindit. Legea cererii si a ofertei: cu cit sint majoritarii mai intoleranti, cu atit mai tare se radicalizeaza minoritarii (impotriva majoritatii). Logica MI-NI-MA-LA! Si, desigur, mai joaca si completa lipsa de solidaritate dintre minoritari (ex. ungurii impotriva romilor, etc.)Care vine peste intoleranta fata de majoritari. (Ex. aromanul care uraste romanii si dispretuieste romii. Nice, isn't it? Also, very effective!)

Turambar: cum ziceam alt' dat. Nu rasismul e raspunsul, ci incluziunea. Cum nu poti scapa de dinsii (nici practic, nici 'moral'), mai bine ii educi. Daca poti.

Turambar spunea...

Daca poti, doamna, daca poti. Si daca nu poti, ce faci? Te uiti cum doarme cu calul in sufrageria casei sasilor, nu? Si asculti maneaua din mijlocul strazii, de la miezul noptii, nu? Si te uiti cum taie geanta in 330, nu? Si ignori Dallas-urile de noroi si de furaciune din recoltele celorlalti, nu? Si te bucuri cand francezii le dau o plasa de bani sa se intoarca inapoi, la Romanica, si ei iau banii si se intorc si ii toaca pe chefuri si pe urma se duc inapoi la fraerii de franceji, nu?

Doamna, doamna... Lucrurile e complexe si rele si violente si uneori diferite de corectitudinea politica.

Mama noastra de gadjo...

Anonim spunea...

vera,
mai nasol e cind minoritarii sint rasisti contra altor minoritari, asa cum e cazul statisticianului nostru, care sa da sociolog.

Turambar spunea...

Si de unde lula mea ai scos'o, stimate anonim de rit necunoscut, ca sunt minoritar? Ca m'a nascut mama cel mai telegean cu putinta, si nu sint nici ungur, nici tigan, nici german, nici australian, nici coreean, nici tatar, nici panamez. Sunt roman, ba anonimule ba.

Sugea'mi'atzi de dobitoci...

:/