Da, facem. Da, aproape am facut.
Da, colegiu cu colegiu. Bob cu bob. In curand pe micile ecrane, inclusiv simulare. Cine intra si cine nu. Cine traieste si cine si'o fura.
Da, l'am dat la client. In seara asta.
Da, suna telefoanele. Cum s'a dus vorba, cum au inceput sa sune.
Nu, nu spunem. La nimeni. Doar la client.
Vreti sondaje? Faceti'va. Sau comandati si platiti, ca sa va bucurati de ele. Ca acum o luna va tot frecam la cap: hai sa le facem din timp, ca azi maine se face noiembrie...
Anyway, si asa nu avetzi voi incredere in sondaje. Ca suntem si facem si dregem.
Si de'aia veniti aici la mine pe blog, poate poate mai scapa Turambar ceva. Nu sa vedeti ce poze am mai pus.
Mama voastra... :(
PS: Nu, Lavinia Sandru nu intra. Nici in cele mai erotice vise de circ ale sale...
ABCul politic, cu Ernu și Rogozanu
Acum 5 ore
30 comentarii:
In nemernicia mea, ca un caine turbat, recunosc ca vizitez acest blog mai ales pentru sondaje.
Sunt multe postari care dovedesc astutie si sensibilitate, dar pentru publicul din care fac si eu parte probabil ele sunt mai putin interesante.
Oricum, nu am sa va injur atunci cand dati un sondaj in care partidul meu favorit iese sifonat, nu de alta, dar nu trebuie invinovatit aducatorul de vesti proaste.
Dixi et salvavi animam meam.
Ba s-avem pardon, cand vad sondaje in feed nu intru nici d'al dreaq :)
(Psssssssst : am un pariu cu unu ca nu ia PNL nici 10% in s3/d6, iau banu'? ) :)
in s3 acum facem. dar cred ca s'ar putea sa il castigi :)
Mor! Mă pasionează sondajomodelismul la nebunie. Mai ales acum, cu uninominalul (aşa prost cum e, are şi sistemul ăsta avantajele lui - e mai pasionant şi interesant la nivel de sondaje).
Trebuie să recunosc că n-am idee cam care sutn scorurile. Dacă la partide îmi dau seama cam cum merge treaba, nu-mi dau seama ce influenţă (în procente) au numele candidaţilor (dacă au vreuo influenţă). Deci, au sau n-au? Scorurile sunt în trendul localelor sau numele candidaţilor şi cele 6 luni care au trecut au adus anumite schimbări? Nu vreau cifre, doar un semn. Ca în reclama cu Gates şi Seinfeld. Deci, domnule Gates, un semn, ceva?
Ma turambar, recunosc spasit, daca nu faceai sondaje, nu ma uitam nici la poze. Asa, citesc si comentariile despre rugby, poate-poate oi mai afla ceva interesant... ;)
Io sunt in in D16/S7... iese Talpes? Sau Topescu? (greu de crezut) Sau Campurean? sau e "too tight to call"? Si in acest din urma caz, cam cine ar avea o sansa ceva mai mare? Nu vreau procente, vreau parerea ta personala :)
Da' la deputati cum e? Pls. nu-mi pune ca se alege la mine Talpes + Sergiu Andon, ca pot sa merg sa ma impusc :(
Din ce este acolo pe lista, as prefera cred Topescu + Dudu Ionescu.... da' parca nu-mi vine a crede ca am eu bafta asta.
Pai ati facut in Bucuresti, dar nu in S3 ?!...Cum vine asta?!...Inseamna ca nu puteti avea un raport pdl/psd-pc pe Bucuresti....Spune-ne, macar, cine pierde, cine castiga la uninominal in Bucuresti...psd sau pd-l ? Udrea intra ?...eu cred ca nu va lua mai mult de 25%...
Cum puteti stii cine intra, cine iese, daca, nefacand sondaj in S3 nu va puteti raporta la intrega circumscriptie electorala Bucuresti ?...da cred ca udrea nu intra...cel mai interesant meci mi se pare cel din sectorul 4 dintre razvan ionescu (care desi no name, a muncit mult in ultimele doua saptamani ca sa se faca cunoscut in zona) si voiculescu care are o notorietate foarte mare....pdl are votul politic care l-ar ajuta pe ionescu...de asta e lupta foarte interesanta...dar voiculescu poate intra ca ar avea un rezultat mai bun decat ceilalti candidati ai aliantei din bucuresti....
nici vorba. pozili si restul ma entereseaza.
nici vorba. pozili si restul ma entereseaza.
It's a work in progress. Avem 20 din 28. Azi mai facem 2. Pana la sfarsitul saptamanii, le terminam, inclusiv sectorul 3 de care distinsul anonim vorbeste cu atata patima metodologica. Atunci vom putea vorbi de situatia pe tot Bucurestiul, inclusiv o simulare cine intra si cine nu.
Insa deja incepe sa apara o imagine concludenta.
Pe scurt: colegiu cu colegiu, bataliile sunt in multe cazuri dezechilibrate, ajungandu'se in unele situatii sa iasa chiar si din distribuirea directa, aia cu 50% (modulo marja de eroare, evident).
Insa per ansamblu, rezultatul procentual per total Bucuresti (cat avem pana acum, 20 din 28, dar deja ne putem face o idee) se suprapune satisfacator peste scorul obtinut din votul politic, generic.
Deci, ca sa iti raspund la intrebare, Bleen: da, numele candidatului conteaza al dracului de mult, ca si contracandidatii sai. Insa per ansamblu se reconstituie tot poza aia mare, generica, de vot politic. A quilt of patches, mate.
Sorry, nu va pot raspunde la nici una dintre intrebarile punctuale. Mai aveti rabdare 11 zile si veti vedea cine iese... :)
Sau comandati un sondaj, ca tot vad ca va intereseaza in mod deosebit, si aflati.
Mai curiosi mici si totalmente dezinteresatzi... :)
eu vin pentru o tzatza pe zi, nu pentru sondaje ;) se reia seria dupa alegeri, sper !
Apreciez foarte mult munca pe care o faci si modul foarte captivant in care ne tii la curent cu desfasurarea acesteia...fara a combate concluziile tale, cred, totusi, ca, indiferent de colegiu, votul politic va prevala in cele din urma...aminteste-ti de primari...unii au ponit de la 55-60% si au ajuns la 30-35%...votul politic cred ca se vede cand alegatorul intra in cabina si vede siglele de partid, atunci constientizeaza mai bine mizele...S3 este cel mai mare din Bucuresti si va aduce un aport de 22-24% din voturile pe Bucuresti...vor fi masiv pdl-iste (peste 50% in toate colegiile)....crezi ca se va mentine si in aceste conditii votul politic pe Bucuresti ?...pe cine pare ca favorizeaza sistemul uninominal in Bucuresti (fie si intr-o mica masura ) psd sau pdl ?
Spune-mi macar ca Udrea nu sta prea bine ca sa ma simt si eu bine....
Cat de mare este esantionul/colegiul de deputat?
In ce sector se dau bataliile cele mai stranse si unde sunt bataliile cele mai dezechilibrate...evident fara nume de candidati sau de partide...
Udrea? Nu spun nimic. Sa'mi dea telefon ea, personal, sa'i sarut manushitzele shi sa'i pup tzatzishoarele (metaforic vorbind, of course; sunt un domn, ce sondaju' meu) si atunci o sa'i comunic personal cum sta...
:) :p
In ce sector? Cat de mare e esantionul per CD? Nu v'am spus frate sa va comandati sondaj, si atunci va spun si metodologie, si rezultate, si ce latime are strada, si cine iese, si cine pierde, si cati tigani sunt in Telega?
:)
Te-am intrebat ca sa stiu cat e de incredere sondajul tau.
Fii sigur ca Udrea are o gramada de sondaje in colegiul ei...deci, nu se punea problema sa fiu un interpus....ma interesa pentru linistea mea...
Pentru o marja de eroare de 3% ti-ar trebui un esantion cam de 350/colegiu CD.Inmultit cu 28 colegii ...9800. N-as prea crede ca ai sondat atatia.Prin media ni se dau sondaje la nivel national cu max 1800.
Bai turambarr, facem asa: ia tu 3 intrebari de la cititori, raspunde la ele, da' distorsioneaza unul din raspunsuri. Asa, ai si cititorii multumiti, si "pseudo-clientii" nemultumiti (ca nu stiu exact care e ala fals, deci nu prea stiu mai nimic; pe cand, "cititorii obisnuiti" oricum nu te cred, asa ca nu conteaza daca sunt date reale sau false :P ).
Acu' serios vorbind, te inteleg... da' macar ai putea sa-i spui sufletului meu, daca astia controversati (Voiculescu, Udrea, Talpes, [care or mai fi -> cu observatia ca in PSD doar Voiculescu intra in categoria asta, restul sunt pur si simplu 'psedisti, deci controversati prin definitie'] - deci, ziceam, poti sa ne zici la astia, care varianta se aplica:
A. Iau semnificativ
mai multe voturi decat partidul
B. In general iau mai mult decat partidul.
C. cam 50-50... i.e, nu e tendinta clara
D. In general iau mai putin decat partidul
E. Iau semnificativ mai putine voturi decat partidul.
Hai, ca asta nu intereseaza decat pe "cititorii obisnuiti", nu are cum sa le foloseasca la "candidati", e prea vaga/generala informatia.
@ Adi: Vezi ca ai gresit calculele. La un esantion de 350 ai o marja de eroare de 5.3%. Pentru o marja de 3% iti trebuie un volum de 1100 de cazuri.
Si stai tu linistit, nu mai muri de grija noastra: am facut mai mult de 10,000 pe Bucuresti. Si mai facem...
@ veve: repet: nu spun date din acest sondaj. Vrei date? doo variante: comanda sondaj sau intreaba clientul :)
La sondajul CCSB publicat la sfarsitul lui octombrie ai sondat 1107 persoane LA NIVEL NATIONAL cu o marja de eroare de 3%. Cum dreaq pentru UN COLEGIU DE DEPUTAT iti trebuie tot acelasi volum ca sa vii in aceeasi marja de eroare?!
O sa afli acest secret esoteric cand te vei initia in tainele statisticii. Un curs 101, la orice facultate de stiinte sociale / ase / cibernetica / matematica. Chiar si pe Internet.
Aouleu: nu ai facut facultatea? Nu stii ce e aia probabilitate? Si vrei rezultate la sondaje? Si iti dai cu presupusul la mine pe blog? Tz tz tz. Ce tupeu!
Da' bacu'? Bacu' macar, ala tzi l'ai dat?
:rofl:
Ha ha ha, ia iute in cine s-a reincarnat Kolmogorov.Nu obisnuiesc sa umblu cu tabele ale repartitiilor normale sau Hi patrat, in buzunar, dar o sa studiez problema.
Mai demult ti-am pus o intrebare in postul legat de definitia notiunii de tangenta si nu ai raspuns.Vezi daca n-ai terminat Facultatea de matematica si te-ai dat pe mana sociologilor!
Pai bine mai turambarr, zi si mie cine e clientul macar :)
Hai, ca un scurt A/B/C/D/E nu ajuta pe nimeni dintre potentialii tai clienti, zau.
Sau macar explica si tu pentru noi astia care n-am facut sociologia, de ce raspunsul la intrebarea aia poate fi "daunator biznisului tau" :)
@ Adi: e mult mai simplu, nu'tz trebuie tabele de distributii. O aproximare foarte buna a formulei marjei de eroare e 1 pe radical din n.
Adicalea:
- 1 pe radical din 100 = 1 pe 10 = 10%
- 1 pe radical din 400 inseamna 1 pe 20, adica 5%.
- 1 pe radical din 625 inseamna 1 pe 25, adica 4%.
- 1 pe radical din 900 = 1 pe 30, adica 3.3%
Calcule simple. Daca iti amintesti patratele numerelor mai acatarii (10, 20, 25, 30), iese repede socoteala.
@ VeVe: Raspunsul la intrebarea aia? Simplu: pentru ca m'a rugat clientul sa nu mai spui si la altzii. Si e chestie de onoare, de bani, de obraz si de taiat urechi...
:) :p
Io cre'ca volumul esantionului mai depinde si de volumul populatiei sondate ca doar in China sau la Telega nu s-or face tot pe 1100.
Coeficientul de ajustare la volumul universului este
k = 1 - n / N.
Unde n = volum esantion. N = volum univers cercetat.
Cand n e suficient de mic fata de volumul total al universului cercetat, cum ar fi de exemplu 1000 de interviuri la o populatie de 20 de milioane, nu se pune. E acelasi lucru daca faci sondaj in Bucuresti ( 2 milioane), intr-un judet (5 ... 800 mii), intr-un oras mediu spre mare (150 - 200 mii), in Romania (20 milioane) sau in China (1,2 miliarde). Tot aia e. In Telega e adevarat: raportul 1000 (esantion) la 8000 (total populatie) e semnificativ. In rest insa...
Auzi, dar repet din nou inca o data pentru a doua oara intrebarea: de ce nu citesti tu niste cursuri de statistica, sa nu mai ma freci la cap? Ca tot ai timp sa pui la indoiala tot soiul de chestii. Daca tot ai timp, macar fa si tu ceva constructiv: invatza statistica si teoria probabilitatilor...
:blink:
macar atat spune-ne: clientu e tot antena 3? :)
Nu, nu e Antena 3. Cu Antena 3 facem Exit Poll-ul.
Da-mi un link catre o carte serioasa despre teoria sondajelor care sa contina obsesiv(pentru unii)
cuvintele definitie,lema, demonstratie, teorema, demonstratie, corolar, demonstratie.
Trimiteți un comentariu