vineri, 28 noiembrie 2008

O strategie interesanta

Sosesc noaptea tarziu acasa. Din obisnuinta, verific cutia postala, sa vad ce materiale electorale au mai indesat azi in ea. Surpriza: unul de la UDMR. 'Opa! Ce faci, Frantz, pe meleagurile noastre, ca esti cam departe de Odorheiu Secuiesc?

Pe urma stau si ma gandesc. Prin minte imi fulgera doua chestii:
a) ce spunea L. in seara asta, dupa ce vorbise chiar cu o prietena de la UDMR: vezi ca al 28'lea colegiu pe Bucuresti, ala de merge la redistribuirea nationala, au negociat ungurii sa il ia ei. E deja aranjat. O sa fie al lor.

'Opa...

b) ce spun unii pe forumuri, si din cand in cand mai apare spontan si prin focus grupuri, si chiar si prieteni am auzit spunand: da'i ma dracului pe toti, ca toti sunt niste nenorociti. O sa ma duc la vot si de'al dracului o sa pun stampila pe UDMR!

'Opa...

Ceva, ceva e pe undeva pe aici, printre aceste lucruri care se interconecteaza. Materiale promotionale pentru un candidat (UDMR, SEN6) altminteri fara nici o sansa. Negociere UDMR ca vor un loc la Bucuresti. Lehamitea votantilor si sictirul si fronda care se pot concretiza in vot de blam. Unii se vor duce si vor baga hartii albe in urna. Altii vor vota, de'ai dracului, cu UDMR in inima Bucurestiului. La fel cum au votat tinerii cu PRM in 2000: mama lor, sa le aratam noi lor. La fel cum, mai recent, erau tentati sa voteze cu PNG.

Un altfel de sucar, mai stilat, mai spalat, care se muleaza pe imaginea de politicieni cu bun simt, de tehnicieni onesti a celor de la UDMR.

Si care se muleaza, evident, si pe paharele de apa pe care Ciocu Mic le'a schimbat cu Bideu.

Hmmm.... Food for thought, mates. Food for thought.

:/

3 comentarii:

Anonim spunea...

esti paranoic buei :).
si eu cred in psihologia asta al votatului de-al dracului, dar e valabila orice alegere neinspirata, nu doar udmr. sunt multe nume acolo care nu-ti spun nimica sau chiar te amuza rezonata lor, deci le poti alege la bascalie daca iti propui asta.

pe scurt, cred ca votatul pe contra duce in mai multe locuri, nu doar in udmr.

mackerelfish spunea...

zic să nu mă sperii :(

Anonim spunea...

io am votat cu nationalitatile conlocuitoare, altii decit ozosep.

tot asa, ca sa nu-mi arunc votul.