duminică, 9 noiembrie 2008

Asa mor NKVDistii

Генрих Григорьевич Ягода
Sef NKVD: 1934 - 1936
Moare: 1938. Impuscat.

Николай́ Иванович Ежов
Sef NKVD: 1936 - 1938
Moare: 1940. Impuscat.

Лаврентий Павлович Берия
Sef NKVD: 1938 - 1953
Moare: 1953. Impuscat.


According to a witness, just before the execution Yezhov was ordered to undress himself and then was beaten by guards at the order of Beria, the new NKVD Chief, just as Yezhov had ordered the guards to beat his predecessor Yagoda before his execution only two years prior. Yezhov reportedly had to be carried bodily into the execution chamber, hiccuping and weeping uncontrollably.


Beria and all the other defendants were sentenced to death. When the death sentence was passed, according to Moskalenko's later account, Beria begged on his knees for mercy, but he and the other six defendants were immediately executed by firing squad on 23 December 1953. [4] Apparently his body was cremated.




8 comentarii:

Anonim spunea...

si Patrocle al nostru a avut fotografi din astia, competenti...

Dan Selaru spunea...

Pai daca l-au parjolit cum vrei sa mai apara in poze?

Anonim spunea...

Chestia iti da fiori reci pe coloana vertebrala, dar si oarecare multzamire sufleteasca, nu? Ca au avut ce meritau, desi not for the right reason. Poetic justice ar fi fost ca lantzul sa continue, si IVS sa fie dezonorat, batut si impuscat de NSH si tot asa, pina la Mishenka, caruia ar trebui sa-i multumim zilnic pentru mintea si sufletul lui de perestroikar.

Turambar spunea...

Fiori reci? Multumire sufleteasca? In chestii de'astea, doamna, cartea ne invatza ca emotzia este secundara si de multe ori detrimentala pentru eficienta actiunii. Shoot now. Grieve later.

Who controls the past, controls the future; who controls the present, controls the past.

Anonim spunea...

Bine. I stand corrected. Desi chiar cred ca ii datoram lui Gorbi, ca ar mai fi durat niste ani.
Iar ca tu nu ai sentimente fatza de chestiile astea, a d'autres!!!! P.S. Nu stiu ce te grozavesti asa, ca stim cu totii ca esti sociolog (grafice, sondaje, chestii fara sentiment, adica), ca joci rugby (pilier stinga?), adica iron man, pe scurt, sentimente la dta numai cu dispensa.

Lehamite, iata un cuvint ilustrativ pt. acest moment (geanta furata la Viena, cu bolintin, pasaport, bani tone, alte acte si ochelari si iramplasabile, + prieten tocmai declarat seropozitiv+ zaza-care-se-lasa-de-fumat). Macar tu...cu fetele si cu pestii din acvariul cel nou.

Turambar spunea...

Sincer imi pare rau de ceea ce ti s'a intamplat. Cum naiba ti'au furat'o? Ashijderea fata de prietenul seropozitiv. Sa speram ca minunile progresului medical ii vor lungi speranta de viata. Cat despre Zaza: ce e rau sa te lasi de fumat?

Pilier stanga? Nope. Nu o sa ma bag in vecii vecilor in gramada. E o pozitie puternic specializata, care o invetzi din frageda pruncie, de pe la 14-15 ani, si pe care ori o stii, ori itzi rupi gatul. La modul cel mai real si non-alegoric cu putinta.

Eu joc aripa stanga. Chiar daca am 90 de kile. Sunt unul din aia mai pusti si mai sprinteni din echipa aia de old boys. Si sa stii ca in ultimul timp mi'am dat un pic drumul la picioare, fairly decent pentru un amator iremediabil de 35 de ani.

:hugs: :chin up: :hope: :friends:

Anonim spunea...

Intr-un magazin pe MariaHilferstrasse, nu le-ar mai muri multi inainte.

Merci de vorba buna.

Zaza nu vrea, ci TREBUIE sa se lase de tutun. Ceea ce ma deprima, ca are 30 de ani. Deci, da? deprima majora, ascult Norah Jones si amin sa vad stirile (la 7, apoi 8, acum 9, ca mi-e o scirba...Taxistul de azi mi-a zis ca nu voteaza, ca vrea sa-l omoare pe Iliescu si sa puna o bomba la parlament, cind sint aia totzi acolo. Puteam io sa-l veshtejesc? Nu puteam; avea dreptate).

Turambar spunea...

Daca e pe MariaHilferStrasse, e foarte probabil sa fi avut parte de'o mana patriota, romaneasca. Din pacate... :(

Barbia sus, doamna. Life is a beach and then we dye.

:/