joi, 17 septembrie 2015

Dacă-i ordin, cu obiectivitate

De ceva timp, de aproape două secole, Hotnews, alături de alți colegi de unitate, are un obiectiv clar, precis, cuantificabil, căci așa sînt obiectivele, clare, precise, cuantificabile, să poată șeful să vadă dacă le-ai atins sau nu: să-l facă zdrențe pe Ponta.

Şi dă-i şi fă-l zdrenţe. În fiecare zi, cu acribie demnă de o cauză mai bună – dar oare care e o cauză mai bună decît să-l faci zdrenţe pe Ponta, dacă ai primit un asemenea ordin? – Ponta este descris în cele mai apocaliptice culori de către Hotnews. O campanie de presă împotriva lui Ponta fix cum scrie la manual.

Printre multele osîrdii de asociere pe bază de repetiţie, pe principiul “calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămîne”, ordinul pe unitate primit de Hotnews este ca Ponta să fie scos mincinos. Indiferent ce zice pufosul de premier, trebuie neapărat găsit ceva care să nu corespundă cu clima şi ambientul.

Se duce Ponta undeva? N-a fost acolo. Nu se duce Ponta undeva? Groaznic: tocmai am descoperit că a fost acolo. Spune Ponta ceva? Oribil: acum 350 de ani a spus fix invers. Se întîmplă ceva în România? Ponta e de vină, a minţit. Nu se întîmplă ceva în România? V-am spus noi! Ponta e de vină, a minţit.

Vă povesteam şi altădată despre puterea repetiţiei. Calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămîne. Un adevăr cunoscut de veacuri. Nici măcar pe ăsta nu l-am inventat noi. Toate au fost deja descoperite de capitaliştii imperialişti decadenţi în putrefacţie. Noi doar le punem în aplicare.

Şi Hotnews le pune în aplicare. Doamne, ce le mai aplică!

Cea mai recentă aplicaţie – v-am spus: dacă-i ordin, cu plăcere! – este să-l scoată pe Ponta mincinos privind afirmaţia că nu mai avem datorie la FMI.

Vine Ponta şi zice: nu mai avem datorie la FMI. Henţ! Nu-i bun! Cum să spună Ponta ceva de bine? Aşa ceva nu e permis! Neapărat trebuie să intervenim. Cum putem să permitem românilor să citească ceva de bine de Ponta şi să riscăm cumva să înceapă să uite ce le zicem noi, şi anume că e un nemernic şi un mincinos?

Drept pentru care nici nu se uscă bine cerneala pe ecranul calculatoarelor, dragii moşului online, căci şi veni Hotnews şi începu să demonstreze ştiinţific, obiectiv şi impersonal că Ponta minte.

Nu-i adevărat! Ponta minte! Mai avem datorie la FMI. Români, sînteţi manipulaţi de un nemernic mincinos! Vom avea întotdeauna datorie la FMI. Pînă la capătul veacurilor! Ponta e un nemernic! Ponta e un mincinos! Nu se poate aşa ceva! Români, cum de mai înduraţi aşa ceva??

Dat însă că realitatea e de regulă complexă şi necesită explicaţii, iată că lucrurile se complică în dimineaţa asta pentru Hotnews. Vine Isărescu şi zice: nu mai avem datorie la FMI.

Ups. Ce ne facem, fetelor? Dragi colegi de unitate obiectivi din presă, e groasă. E vorba de Isărescu, nu de Oana Zăvoranu. Huston, avem o problemă. Dom’ general, ce linie de acţiune recomandaţi în acest sens?

Măi copii. Măi subalterni. Măi mototoilor. Tot eu să vi le rezolv pe toate?

Sînt două linii de acţiune.

Fie sîntem obiectivi şi logici şi dacă A zice X şi X e fals şi B zice şi el tot X, înseamnă că şi B e un mincinos, şi astfel demonstrăm ştiinţific că şi Isărescu minte la fel ca şi Ponta. Cu consecinţele de rigoare, evident.

Fie ignorăm şi mai impersonal şi mai obiectiv ce a zis Isărescu şi demonstrăm în continuare că România are datorie la FMI şi că Ponta minte. Ponta e un mincinos! Ponta e un nemernic! Uite ce zice Ponta! Click AICI pentru a afla de ce România are datorii la FMI!!

Acuma voi, dragii moşului atomic, care din aceste două linii de acţiune credeţi că va fi urmată de distinşii obiectivi impersonali de la Hotnews?

Oamenii înţelepţi vor răspunde imediat: conform ordinului şi dispoziţiilor de acţiune.

Restul oamenilor vor citi în continuare ştirile pe Hotnews şi vor afla acolo care e realitatea cea mai foarte reală.

LATER EDIT: Între timp, pe seară, au dat dezmințire, exact în corpul articolului unde inițial îl făceau varză pe Ponta. Niște pricepuți. Niște șmecheri de mare clasă. Pe de o parte pur și simplu au aneantizat articolul cu pricina. Pe de altă parte, au scufundat dezmințirea undeva la subsolul paginii lor online, pierdută printre multe alte știri vechi, pe care nu le citește nici dracu. De dimineață, cînd mîncau minciuni cu lingura, era SENZAȚIONAL! și prima știre pe pagină, cap de coloană. Să afle toată lumea cît de nemernic e Ponta. Acum dezmințirea e mică mică mică ascunsă printre alte știri vechi. N-o vede nici dracu. Dacă ar fi făcut Ponta așa ceva, bubuia toată presa deontoloagă de indignare. Așa, nu zice nici unul nici pîs. Niște deontologi. Niște obiectivi. Niște profesioniști.

Niște... :(

. E clar că nu vor avea bunul simț să pună dezmințirea pe prima pagină, între primele știri. Dar, totuși, să vedem partea plină a paharului. E prima dată cînd pufoșii obiectivi și totalmente deontologi bat în retragere. Au făcut-o prea de oaie, n-au mai putut-o da cotită. Trebuie să stăm călare pe ei mai ceva ca pe România Mare, căci sînt fix din același aluat și de aceeași teapă jurnalistică așa cum erau și ăia pe vremuri.

. Niște deontologi... :(

.


.

0 comentarii: