miercuri, 18 ianuarie 2012

[...] o grecoaică divorțată şi vreo trei copii [...]

Demonstraţiile violente din ultimele zile ne-au atras ironii acide din partea Greciei, ţara unde o manifestaţie care se soldează cu mai puţin de 100 de morţi este considerată o demonstraţie paşnică. Într-o scrisoare deschisă către bucureşteni, ziaristul elen Marcos Necastrates se întreabă retoric ce dracu e în capul nostru: „Păi aia e violenţă la voi? Dar cine organizează protestele la voi, UNICEF-ul?”

Cotidianul atenian „Logos” merge mai departe şi îi acuză pe protestatarii români de complicitate cu jandarmii, pentru că nu au reuşit să distrugă mai nimic centrul capitalei: „Protestatarii români n-au distrus mai nimic prin centrul Bucureştiului, de parcă erau nişte hippioţi gay care nu aveau chef să-şi strice unghiile. Cu greu jandarmii lor au ales câţiva protestatari mai drăguţi şi i-au băgat în nişte dube, probabil ca să-i mai fardeze puţin, că arătau ca dracu. ”

Şi televiziunea naţională din Grecia a difuzat luni un reportaj despre evenimentele de la Bucureşti, însă l-a difuzat în matinalul de la ora 10, în locul desenelor animate. Din reportaj reiese că manifestanţii români au venit la proteste cum te duci la o nuntă, doar că ceva mai paşnic: „În Grecia ies în stradă minim zece mii şi se întorc acasă maxim 8500, asta dacă au noroc! La români abia s-au strâns vreo 1500, ca să ce? Doar ca să scrie PACE cu rujul pe trotuar? Pentru 30 de răniţi şi patru băncuţe rupte erau suficienţi o grecoaică divorțată şi vreo trei copii de şcoală


Times New Roman, via Marius Girlea


.

2 comentarii:

Turambar spunea...

Da, intre timp am aflat pina si eu de unde este de fapt. Am fost bolnav cind eram mic si m-a scapat si doamna educatoare in cap cind ma ducea la pipilica

Ovi spunea...

Sunt de acord in privinta numarului grecilor. Daca ar fi iesit si la noi circa 15-20.000 protestatari in strada atunci da, acela ar fi fost un amplu protest. Insa cu violenta grecilor si tendinta lor de distrugere nu sunt de acord. Grecii ar trebui sa i-a si ei lectii de la altii referitor la bun simt!