vineri, 9 mai 2014

7 teme fundamentale pentru România

În urmă cu cîteva luni, am fost invitat să contribui la un volum colectiv de eseuri despre lucrurile cu adevărat importante: despre starea și mai ales despre viitorul României.

"7 teme fundamentale pentru România. 2014".

Într-un timp neașteptat de scurt și în condiții grafice neașteptat de bune, datorită eforturilor coordonatorilor volumului și editorilor de la Rao, a ieșit un volum neașteptat de bun. Datorită textelor noastre, evident. Cum ar zice sociologul auto-referențial: mulți, dar modești :).

Drept pentru care ieri după-amiază am avut onoarea să particip la lansarea volumului, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare, acolo unde ne întîlnim de obicei pentru a discuta despre aceste teme.

A fost un eveniment ce poate fi definit astral de către cei cu simțul astralității.

Restul dintre noi, ăștia plictisitori de raționali și dedați la gustul științei complexității, iară nu la teoriile conspirației, îl putem defini ca un semn că ceva încet-încet se coace în societatea românească, o nevoie de limpezire și de normalizare și de construcție și de ieșire din logica bîzdîcului și a încrîncenării și a conflictului care ne-a otrăvit atîta timp.

Oameni cu idei diferite și de multe ori din tabere politice diferite au găsit înțelepciunea necesară de a se așeza la aceeași masă și de a se asculta fără să sară unul la gîtul altuia, ca în talk-showurile de tristă amintire. Și, mai apoi, după ce s-au ascultat fără (prea multă) patimă, de a pune pe hîrtie cele ce îi preocupă.

A ieșit un volum consistent, atît ca dimensiuni, cît și din punct de vedere al conținutului. 59 de autori în căutarea rostului și sorții României. Vă recomand să-l căutați și să-l citiți.

A fost să fie, cum ar spune astralul rațional. Să fie într-un ceas bun!



.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Şi tu acum!

Că ai cititori din Nepal şi din Myanmar, asta nu-i "eveniment astral"? :P