miercuri, 4 iulie 2012

Niște patetici

Zilele astea toatǎ lumea urlǎ ca din gurǎ de șarpe. Acum patru ani toatǎ lumea urla ca din gurǎ de șarpe. Acum doi ani și trei luni toți urlau de parcǎ i-ar fi apucat șarpele de șale, de scrot, de tot ce aveau în dotare. Acum șapte ani toți urlau ca din gurǎ de șarpe. Acum treișpe ani toți urlau de parcǎ i-ar fi apucat șarpele de...

Sǎ mai continui? Tot timpul toți, aproape toți, cei cu voce și bojoci urlǎ ca din gurǎ de șarpe. Catastrofǎ! Sfîrșitu lumii! Apocalipsa, maicǎ, în trei acte și restul cǎcat pe pereți! Dezastru național! Dictaturǎ! Sǎriți, ne omoarǎ!

Toți, absolut toți, indiferent de tabǎra politicǎ, atunci cînd sînt în dezavantaj urlǎ de parcǎ i-ai omorî. Dai în unu, dai în doi, dai în ceata lui Baboi.

Dînșii - și PSD, cînd Bǎsescu îi belea cu mare belire și necruțǎtoare pricepere, și PNL, cînd Bǎsescu mi ți-i cǎuta la bilețel sau la Patriciu, pe tubulaturǎ, ah ce dureros, și PDL acum cînd roata torturii s-a întors și nasoii de USL-iști mi ți-i belesc la fel de metodic și cu necruțǎtoare pricepere, toți sînt de o ipocrizie jegoasǎ, de o isterie penibilǎ, demnǎ de Școala de Handicapați Politici, de Ticǎloși Corigenți la Materia Pǎcǎleala Publicului Telespectator.

Ce ați, vrea, stimabililor? Ca odatǎ unii ajunși la putere sǎ nu profite de poziția privilegiatǎ și sǎ nu încerce sǎ stoarcǎ rodia de tot sucul ei cel acrișor-gustos? Pǎi nu s-a întîmplat așa de fiecare datǎ?

Ce ați vrea? Ca puterea sǎ stea cu mîinile în sîn, așteptînd rǎbdǎtoare și gentlemenoasǎ sǎ întoarcǎ și celǎlalt obraz: na scuipați și aici, sîntem la putere dar hai conduceți voi țara, cǎ noi sîntem gentlemenoși...

Gentlemenoși au fost papagalii de la PNȚ-CD și i-a halit imediat istoria. History red in tooth and claw. Doar mîrlanii pricepuții necruțǎtorii rǎzbat. Oprișan Mazǎre Flutur vǎ spune ceva? De ce nu faceți spume la gurǎ? Oprescu vǎ spune ceva? De ce nu faceți spume la gurǎ? Cît timp au fost cei care v-au convenit, de ce n-ați fǎcut spume la gurǎ?

Acum v-au încolțit și v-o dau. Instituțional legal constituțional penal și patafizician v-o dau. Asta se numește transfer de putere și se întîmplǎ peste tot în lume. Lui Sarkoszy tocmai i-a crescut ditamai buboiul de dosar penal de corupție imediat ce a pierdut alegerile. Și e Franța, goddamit, cea mai elegantǎ și gentlemenoasǎ și plinǎ de politețuri caraghioase țarǎ a Uniunii Plictisit Europene.

Drept pentru care adevǎrat grǎiesc vouǎ: ce se întîmplǎ e normal, s-a mai întîmplat de vreo cel puțin trei-patru ori în România, dar fie ați uitat voi, fie vǎ e convenabil sǎ nu vǎ aduceți aminte, pateticilor, fǎțarnicilor, ipocriților, famenilor, politrucilor.

Și unii și ceilalți sînteți niște patetici ipocriți, niște sulemenitori și niște fǎțarnici care decupați realitatea de maniera cea mai jenantǎ, crezînd cǎ restul masei de manevrǎ este atît de uitucǎ și de proastǎ încît sǎ confunde realitatea cu maclavaisul pe care ni-l serviți la televizor sau la radio sau în online sau pe ce canale de persuasiune vǎ trǎiți voi traiul.

Este dureros de enervantǎ aceastǎ ipocrizie leșinatǎ, aceste urlete de au nu da au mǎ doare au îmi dai la bubǎ și am fost bolnav cînd eram mic cînd fix aceiași au fǎcut fix același lucru, un lucru normal în fond și la urma urmei în viața politicǎ: unii vin, alții pleacǎ, ah ce dureros.

Ar trebui poate mai degrabǎ sǎ lǎsǎm dracu fǎțǎrnicia și facem ca americanii. Ați cîștigat alegerile? Na poftim: veniți la putere. Pînǎ la femeia de servici? Evident! Pînǎ la femeia de servici. Schimbǎm tot.

Dacǎ tehnocratul PDL-ist sau USL-ist e prost și nu știe sǎ dea cu mǎtura pe scǎri și cu mopul prin centrala nuclearǎ, ghinion de neșansǎ: se cheamǎ cǎ n-au echipǎ.

Încet-încet, se vor forma douǎ echipe: una care dǎ la rame și jefuiește țara. Cealaltǎ care stǎ pe margine și face flotǎri, predǎ cursuri inutile în universitǎțile particulare, pǎcǎlește lumea în sistem privat, nu de stat, mǎnîncǎ din osînzǎ, fuge în Argentina de brațul lung al legii care de fapt nu e lung, ci scurt și selectiv.

Știu, o sǎ fie mai scump, mai ineficient. Haidade! De parcǎ acum ar fi eficient! Și dacǎ n-au oameni sǎ umple toate golurile, ghinion de neșansǎ. Sǎ cumpere. Sǎ împrumute. Sǎ șantajeze. Sǎ-și completeze echipa.

Rugby-ul se joacǎ în 15. N-ai 15 pe teren? Ualeu, ce o sǎ-ți facem, ce o sǎ-ți dǎm cu terenul în cap. Nici 3 luni nu stați la guvernare.

N-aveți oameni sǎ înlocuiți toate funcțiile? Hohoho! O sǎ muriți, bǎ, o sǎ vǎ faceți varzǎ. Huooo! PNȚ-CD-iștilor! La groapa istoriei cu voi!

Drept pentru care mai iau o gurǎ de cafea și vǎ luminez la cap: sǎ fie un sistem de douǎ partide, amîndouǎ la fel de ticǎloase, care sǎ guverneze țara cu schimbul: voi patru sau opt ani, pînǎ se scîrbește lumea de voi. Pe urmǎ voi ǎștilanții tot patru sau opt ani, pînǎ se scîrbește și de voi și își aduce aminte de primii ce glorioși și eleganți și cei mai foarte perfecți erau ei ǎia primii.

Ce mama dracu sînteți așa de ipocriți, mǎi oameni buni? Voi n-ați înțeles cǎ discursul politic și trǎirea partizanǎ sînt cu totul și cu totul diferite de realitate? Fraerilor. Politrucilor. Istericilor. Fǎțarnicilor. Fǎțarnicilor. Fǎțarnicilor!!!

Hai, ușor cu pianul pe scǎri, cǎ o sǎ faceți apoplexie de la cǎldura asta care vǎ mǎnîncǎ mațele...

43 comentarii:

Turnofftheglory spunea...

Bine scris. Si cinic.
Ai dreptate, politica nu e pentru gagici si plangaciosi. Insa sunt niste nuante care de draci sau scarba l-ai ignorat. Unul nu se schimba in USA pana la muierea de servici. Asta e cacat autohton. Aparatul e clar delimitat si iti iei un mare oral daca treci limita. Caci toti au gloante la ei si sunt puzderie de organizatii locale cu acces si vizibilitate.
Halimaua nu e ca imi place Blaga sau Anastase. Pentru mine sunt niste golanasi slabuti prinsi in offside. Ma enervez ca nu se respecta regulile, ca orice se poate incalca, orice lege, regulament sau constitutie. Bagandu-mi capul in politica macar asta am invatat sa citesc legile alea pe care Victoras le calca in picioare. Am iesit din meciul asta. Nu am alonja de mafiot adevarat. Nu stiu sa calc pe cadavre. Nu trebuie sa intretin o impocrizie de vraja si vorbe. Iar rahatul celor doua luni trebuie rezolvat. Urgent. Pentru ca altfel va trebui sa cer aprobare sa ies cu nevasta pe strada. Si nu ai voie Mirel sa ignori o realitate, ne bielorusificam pentru ca opozitia nu prea exista si natiunea se pisa cu bolta pe politica.

Sergiu spunea...

Vreau doar ca cei aflati la putere sa nu incalce legea, sa isi arate puterea dar in limitele legii, ale regulilor general acceptate....sincer, nicio putere pana acum nu a abuzat in halul asta de institutiile statului, in sensul de a le transforma intr-un pres de sters....bineinteles ca toti au calcat pe lege, dar nivelul atins in aceste zile este inimaginabil...dar, stii ce este mai trist....cei aflati azi la putere fac exact ce au promis ca nu vor face, au venit la putere si pentru ca au spus ca ei vor face altfel, ca sunt diferiti (vezi Piata Universitatii)......ah, sa vezi peste un an cand se va trezi gloata....stii ca, abia atunci cand se trezeste, gloata isi aminteste ca de fapt erai si plagiator, ca ai incalcat si legea, ca ai facut numai lucruri rele...si urmeaza o perioada economica atat de proasta...

ionut spunea...

pentru un votant nicu sordan as fi mai trist si nervos pe faptul ca virginul meu politic iese maine in strada cu macovei,preda,boc si restul, sa apere democratia din romania:)

Luke spunea...

Ma dezamagesti, cel mai patetic mi se pare indemnul la resemnare.
DA, toti au transferat puterea, dar important e si cum. N-are rost sa insir aici faptele, sunt convins ca le cunosti.
I-a belit Base? Da, dupa regulile stabilite tot de ei cand ii pregateau culcusul lu' nastase. Doar atat zic: azi schimbam presedintii camerelor, maine regulamentul CC dar le publicam invers in MO.
REGULI...trebuie sa jucam dupa ele pentru ca sunt alte reguli pe care nu le mai controlam si aia nu se uita la cine i-a tras-o la cine, dar cum am fost in stare sa respectam regulile pe care ni le-am impus singuri se va vedea.
Sa fie ca la americani? OK. Dar sa avem intai regulile, doar apoi jucam dupa ele.
Se reduce democratia la rahatu asta schimbare a puterii la 4-8 ani? O fi dar ce propui in afara de resemnare? I-au "crescut" astia dosare la Sarkoszy, te cred pe cuvant. Dar sa ne uitam si unde suntem fata de francezi si alte natii si nu cred ca ei sunt acolo pentru ca au stat cuminti ca ar fi ramas tot feude. Adevaru-i ca si democratia asta, buna/proasta, trebuie cultivata altfel se umple de balarii.

vera spunea...

Ionut - cred ca nu ai dreptate, eu stiu ca nicusor dan iese AZI in strada, la protestul organizat de societatea civila, nu miine, la meetingul lui MRUngureanu.

Tudor spunea...

Cum zice si Luke mai sus, ce ar trebui sa facem, sa ne uitam in pamant si sa asteptam sa treaca tavalugul? Nu multumesc, eu o sa tip de fiecare data cand simt ca ceva nu merge in regula.
Altfel, sunt bune reglementarile CC cand sunt introduse pentru a limita puterea, dar trebuie indepartate imediat cand impiedica "schimbarea".
Cum procedam, suspendam orice presedinte cand cota de popularitate ii coboara la 49%?

Turambar spunea...

Suspenzi orice presedinte care poate fi suspendat in Parlament. Asta forteaza sincronizarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale, scaparea de momentele moarte de coabitare si responsabilizarea presedintelui pentru a nu-si aliena majoritatea parlamentara. si sistemul se regleaza

Anonim spunea...

Ai dreptate. Ce bine a fost cind Iliescu era responsabilizat si nu-si aliena majoritatea parlamentara.
Bine ai venit in clubul idiotilor
utili. Fiind un mesaj care poate fi interpretat ca un atac la persoana esti evident indreptatit sa nu il
lasi sa treaca de moderare.

Anonim spunea...

Nu este o problema tipatul, se tipa peste tot, dar in stil diferit.
Problema este cu schimbatul regulilor. Nici de 2 sau 9 partide nu putem vorbi, doar de grupuri si alea cu viata scurta, conjuncturala. Alteranta la putere a fost un model cu viata atat de scurta ca mai mult poate fi considerat un accident. Impresia mea este ca mai mult tipa moderatorii tv decat politicienii.

ioana spunea...

Draga Mirel, foarte bine scris. Din pacate, ai cititori cu memorie scurta sau foarte scurta. In ultimii opt ani au fost schimbate sau incalcate o groaza de reguli, au fost ignorate o groaza de cutume. Acum amintesc doar numirea procurorilor pe posturi de catre presedinte, nu de catre CSM, cum era pe vremea lui Nastase, si innorarea proportiei parlamentare la CNVM, de exemplu. Din fericire, acum nu sunt in tara, dar cand ma intorc iti voi trimite o lista completa care merita publicata pentru cei cu memoria scurta.
Nimic din ceea ce se intampla acum nu este inedit, ba din contra s-a intampla deja la scara mult mai mare.
Concluzia ta este corecta, iar reactia lor este doar semnul neputintei. Oricum, ori ce li se intampla inca nu pot fi egalati.

Sergiu spunea...

Adica in cazul in care antonescu ar castiga in octombrie si, teoretic vorbind, pdl ar castiga in decembrie, sa inteleg ca pdl va trebui sa treaca la demiterea lui antonescu.....asta inseamna haos...asta inseamna ca presedintele este doar o papusa la dispozitia unor majoritati ad-hoc. Daca pdl l-ar schimba in decembrie pe antonescu cu un pdl -ist, ramanand la exemplul de mai sus, si in iunie se schimba iar majoritatea (prin intelegeri intre partide), noua majoritate il demite iar pe pdl -istul pus in decembrie ? Ceva nu face sens, rationamentul tau nu este in regula...majoritatea de la momentul alegerilor se poate schimba de n ori in 4 ani, prin jocuri intre partide; vom avea n presedinti in patru ani?.....daca nu ar fi respectat reguli, SUA nu ar fi fost ce sunt astazi, s.a.m.d.

KingSnake spunea...

SUA, ca si Germania, are alta supapa pentru schimbarile in "dispozitia" electoratului, faptul ca o parte din Parlament este inlocuit la fiecare 2 ani. In plus in SUA presedintele nu poate sa faca mai nimic fara sustinerea parlamentului si trebuie sa negocieze orice cu majoritatea existenta.

Dragos Bora spunea...

"Ce ați vrea? Ca puterea ... sǎ întoarcǎ și celǎlalt obraz:"

Pe plan international e cam la fel. Pe cel tare, aflat pe pozitii de forta, il doare la basca de legi si tratate...

Americanii s-au dus in Irak c-asa au vrut, la Guantanamo au bagat pe cine au vrut, in Pakistan dau cu dronele fara probleme... Rusii au facut ce-au vrut din Cecenia, China face ce face cu Tibetul, Israelul are arme nucleare dar nu recunoaste, Turcia a dat buzna in Cipru cand a avut chef, Franta l-a scufundat pe Rainbow Warrior, cu Egiptul, Libia si Siria treaba e-n plina desfasurare... S.U.A. sint prietene cu Arabia Saudita unde respectul pentru drepturile omului a atins cote alarmante si asa mult mai departe.

E ceva biologic, atavic, partea leului.

Sergiu spunea...

Catre Iona: Stii tu cate ceva, dar nu prea stii....Presaedintele numeste procurorul general si de la DNA pentru ca asa graieste Constitutia, legea....incearca sa citesti ceva inainte sa iti dai cu parerea...nu de alta, dar pe aici sunt oameni foarte informati, documentati...Si, da, oh da...e inedit...e fara precedent...dar, te rog, mai intai documenteaza-te.....

Turambar spunea...

lol. Ioana stie mai multe decit iti inchipui tu, pateticule mic si bucalat :)

ion spunea...

Total de acord cu tine, exista multi isterici in Romania.

Dar. Daca acum se intampla? Daca in '28-'33 erau mai multi isterici din astia care sa tipe ca din gura de sarpe ca nu il vor pe Hitler? S-ar fi intamplat? Acum o sa se intample? Probabil ca sint prost informat, dar nu prea vad bine tupeul si reaua credinta care este acum acolo sus...

Jeack spunea...

io nu sint de acord.

fly-half spunea...

Nu sunt de acord cu tine, de data asta.
Da, fiecare putere schimba tot, insa nu e normal sa ne resemnam cu asta si sa nu protestam atunci cand sunt schimbati manageri care au facut treaba buna, precum Patapievici, sau chiar cand sunt schimbati niste trogloditi ca Blaga si Anastase insa incalcand legile si regulile, publicand hotararile in ordinea inc are vrea muschiul lor, etc.
In plus, ritmul si voracitatea cu care shimba USL acum, e fara precedent !
Si treburile astea imi amintesc de 2001-2004, cand nu misca nimeni in front impotriva PSD si n-as vrea ca Romania sa ajunga din nou acolo. (daca revenim la cenzura in presa si justitie controlata de partid, atunci chiar ca o sa devin "mai bun", cum ziceai ca sunt cei care au emigrat)

Anonim spunea...

te-ai dat cu rusii. ai uitat darie. ai uitat....

fish

vv spunea...

Mai Mirele. Sa fie asa. Da' sa fie LEGAL. Pe asta se bazeaza democratia, pe domnia legii si nu a bunului plac.

De ce s-au sesizat astia, daca totul e ok? Se plictiseau si s-au gandit ca "hai sa mai dam si noi o declaratie"?


http://www.venice.coe.int/default.asp?L=E

vv spunea...

Uite ce zice Gitenstein:

Dar un lucru va pot spune cu certitudine. Daca se face intr-un mod care ar putea fi considerat manipulator sau prin incalcarea Legii fundamentale sau prin nerespectarea unor reguli pentru ca oamenii sunt nemultumiti de tot acest proces asta ar putea avea un efect foarte serios asupra modului in care sunteti perceputi de catre organizatiile internationale, de SUA dar si de catre pietele financiare care sunt importante pentru voi. Acest lucru va fi judecat de oameni din afara Romaniei intr-un mod care nu va putea fi influentat de romani.


In viata mea nu am vazut un mesaj mai clar de la un ambasador. Poate nu-ti pasa de "patetici".... da' de buzunarul tau iti pasa?

__Vali spunea...

Ah, "nici nu vă imaginaţi cât de repede poate creşte o mustaţă.”!

Anonim spunea...

"Ar trebui poate mai degrabǎ sǎ lǎsǎm dracu fǎțǎrnicia și facem ca americanii. Ați cîștigat alegerile? Na poftim: veniți la putere."
Ce alegeri a castigat USL-ul?

vala spunea...

nici io nu's de acord

futaiu' opozitiei de catre cei de la putere trebe mai cu staif... nu cu toporu' de retardat de antena 3

adica mai cu prezervativ ca suntem un UE in secolul 21

tu chiar crezi ca in orice stat european asa face opozitia odata ajunsa la putere ?

really?

Anonim spunea...

Nene turambar, real-politikul dumitale e cam periculos, da cumva senzatia ca se poate face cam orice in politica si tot e ok.

Nu stiu, zau, dar vremurile sunt cam tulburi. In loc sa dam de un sistem bi-partid, care sa faca rotatia la 4-8 ani, sa nu dam de alte lighioane. Si nu vorbesc doar de Romania, ca situatie e verde spre maroniu in mai toata lumea civilizata. Dumneata gandesti ca linistea asta de acum o sa tina forever, dar bubele tot nu au fost sparte, sunt niste plasturi mari pusi peste bubele asta.

De aia zic, mai usor si cu isteria, dar nici un real-politik ca al matale nu prea e cuser.

Anonim spunea...

Argumentul din articol este valid doar atata timp cat puterea se preia si se exercita in limitele legii. Pentru ca vrem sa traim intr-un stat de drept, nu putem asculta legea doar atunci cand ne convine.

Ca tot pomeneai de SUA, pai in SUA Curtea Suprema da frecvent peste bot celor doua camere legislative, abrogand frecvent legi si proiecte considerate a fi neconstitutionale. Sa se fi intamplat in SUA ce s-a intamplat acum la noi, Ponta si-ar fi terminat subit cariera politica.

Si vad in ultimele zile o parere formulata de mai multi ... cum ca aceste actiuni sunt justificate prin faptul ca si Basescu / guvernul Boc au furat, au incalcat constitutia, s.a.

Serios? Argumente de genul "lasa bah ca si ala a furat, a facut si-a dres" sunt cu adevarat patetice, pentru ca denota resemnare, incultura si poate chiar sentimente de vinovatie, pentru ca pana la urma nu exista roman peste 30 de ani in tara asta incoruptibil si care sa nu fi ocolit vreodata legea.

Ce mi se pare si mi s-a parut dintotdeauna josnic si ilogic pentru noi este resemnarea tipic romaneasca. Din contra, mi se pare ca nu tipam si nu urlam suficient de mult. Mi se pare ca ar trebui sa fim in strada cu zecile de mii si ca aia 200 de oameni ce ies zilele astea isi pierd timpul de pomana. Mi se pare ca revolutia din '89 a fost doar pe jumatate facuta, mi se pare ca nu s-a facut dreptate pentru "golanii" aia calcati in picioare de mineri, mi se pare ca multi dintre politicienii de azi ar trebui sa fie la inchisoare.

Iesirea in strada cand nu se mai poate respira denota ca ai simtul datoriei civice fata de tine, de familia ta, de poporul tau, pentru ca niste oameni de-a lungul anilor si-au dat viata pentru ca tu sa poti scrie exact ce gandesti pe un blog in timp ce-ti sorbi cafeaua.

Anonim spunea...

si totusi o fi schimbare de polarizare... dar cele doua polaritati nu-s la fel !

prima e ca prima e rosie.
a doua e ca prima e cu ilici: ucigas de romani.
a treia e ca prima e cu dinozauri dinozauriferi ce inca calca pamantul scaldat de inchisori comuniste procreand alti zeloti precum pontanacul (care ca si ucenic intr-ale comunismului e mai periculos poate decat tata-mare).

deci cele doua polaritati nu prea sunt la fel in ro.

deci incet cu pianul pe scari sa nu cada peste noi.

din nou.

fly-half spunea...

ah si inca o chestie:
"sǎ fie un sistem de douǎ partide, amîndouǎ la fel de ticǎloase, care sǎ guverneze țara cu schimbul: voi patru sau opt ani, pînǎ se scîrbește lumea de voi. Pe urmǎ voi ǎștilanții tot patru sau opt ani, pînǎ se scîrbește și de voi și își aduce aminte de primii ce glorioși și eleganți și cei mai foarte perfecți erau ei ǎia primii."

Treaba asta cu 2 partide care se schimba din 4 in 4 ani nu e chiar buna uite de ce: In Grecia asta au avut, PASOK si Noua Democratie, partide "de familie" (Papandreou si Karamanlis) care s-au tot schimbat la putere si s-au inteles in culise. Si vedem acum unde a ajuns Grecia.
La noi, scenariul pe care-l au in cap cei de la USL este sa castige cu 80%, apoi, dupa ce vor modifica Constitutia, sa se sparga inapoi in PSD si PNL si sa-si faca unii altora opozitie de fatada, ca sa se succeada la putere.

ZaffCat spunea...

Sintetizand ideea, rusii ar putea sa ne ocupe maine doar pentru ca... pot. E legea naturii ca cel mai puternic sa-l friga pe al mai slab. Nu?
:-)

cinemavictoria spunea...

iar eu abia astept sa-i aud pe toti relaxatii (si pe toti superiorii care nu se simt reprezentati) cam pe la anul pe vremea asta, cand vor avea impozit pe salariu de (cel putin) 30%, iar cursul leu-euro le va cocosa ratele la banca(poate nu ati bagat de seama ce fraza memorabila a scos din putul gandirii ditai ministrul de finante azi: "deprecierea leului poate aduce venituri mai mari la buget")

hl spunea...

Mai, nu stiu ce sa zic…
Este clar ca USL se grabeste ca fata mare la maritat cu preluarea puterii prin orice mijloace….
Legat de ordonanta de azi privind avizul consultativ al CCR la hotararile Parlamentului, practic se face o revenire la legea modificata de Boc in 2010 ca sa-i scape c*r-ul lui Base……deci nu-i nimic nou si surprinzator.
Legat de schimbarea “sefilor” la Senat si Camera Deputatilor la 'limita' legii, ma doare in pix…sincer, Anastase trebuia sa plece de mult si ma bucur ca a fost matrasita….chiar daca regulamentul lui Peste…precizeaza alte rahaturi…
Celelalte schimbari..sunt brutale si par nefiresti, dar asta au facut toti idiotii de politicieni….
In concluzie, nimic nou sub soare… USL a fost un invatacel bun al PDL-ului….asa ca, asa cum PDL a ras 25% din salariile bugetarilor fara niciun criteriu ,au mancat ilegal niste banuti pensionarilor, au promulgata de capul lor 15 legi importatnte fara dezbatere publica, rahatii de USL urmeaza calea…..

Locke spunea...

Eu tot vreau sa secesionez impreuna cu orasul Zimnicea. Cine e cu mine?

Adinel spunea...

Ti-am zis eu ca revin aici cand lucrurile vor fi curat controversate. Eh uite ca au venit si vremurile alea insa noi suntem ok. ;)

Anonim spunea...

"Ca tot pomeneai de SUA, pai in SUA Curtea Suprema da frecvent peste bot celor doua camere legislative..."

da, da, si la noi seful CCR are o boala de ochi certificata medical (pana la contestatia procurorilor, desigur) pentru ca, se stie, Justitia tre' sa fie oarba...

http://www.stiridecluj.ro/social/seful-curtii-constitutionale-are-certificat-de-persoana-cu-handicap-medicii-ii-recomanda-sa-evite-efortul-ocular-mare

impricinatul spunea...

imi place caftul. se vede bine din stal si nu e ca la tenis, doar sa faci ooooh si aaaah cand trece mingiuca milimetric peste net. e ca la Tandarica,frate, tipa copiii din scaune: uite-te in spate,uite-te in spate, da´repede, ca vine the big black wolf si te papa, fugi, fugi!
deci, imi place caftul de-mi plesnesc sinapsele.
da intreb si eu ca prostu: unde e feed-back-ul reglator al caftului, frate? unde e feed-back-ul? lipseste din constitutie? lipseste din regulamente? lipseste din frame-up-ul mental localnic?
io unu vreau si feed-back!

ipo spunea...

Tot cu PNL votezi si toamna asta?

Manwe spunea...

Domnule Turambarr, sunt un patetic care considera ca nerespectarea legii in vazul lumii o faceau niste baieti din "Shichinin no samurai" si acolo neste alti baieti le-au tras-o.
Io sunt un taran patetic care trage la munca campului sa dau bol de orez la la neste alti baieti.
In rest, domnule Turambarr, unii voteaza ca-s patetici si cred ca boii in lucruri, altii sunt sus, nemuritori si reci si mai ales cunosc niste luceferi si atunci isi permit sa fie cinici si superiori.

Manwe spunea...

Sa nu uiti, Darie, parca asa era vorba, nu?
De ce-ai uitat, ma, de ce-ai uitat?

Anonim spunea...

"Doar mîrlanii pricepuții necruțǎtorii rǎzbat."

Nu merge asa, coane Turambare. Drept pedeapsa, te rog sa faci matale urmatoarea flotare logica:

Daca orice marlan poate sa schimbe necrutator regulile jocului si sa faca, cu pricepere, din rugby, krav maga, dupa voie, pai, la ce mai avem nevoie de guverne si parlamente? Dar de sondatori ai opiniei publice?

Anonim spunea...

"pai, la ce mai avem nevoie de guverne si parlamente?"

altul care inca mai crede ca deciziile se iau acolo.

"Dar de sondatori ai opiniei publice?"

pentru ca 'toata lumea e o scena si toti oamenii actori'.

Dragos Bora spunea...

Ma intreb daca avem nevoie de agentiile de rating.

Cine este ele? Ce face ele? Parintii lor stie?

Unknown spunea...

Sa nu uiti Darie ce ai scris aici. Mai mult, in comentariile de pe facebook ai ajuns sa pui in acelasi cos venirea minerilor din '91 si '99 cu "solutia imorala" folosita de Basescu in 2005. Lucrurile astea fac cel mai rau, pentru ca distrug ideea de lege si ordine. Iar cand vin din partea unui om informat ca tine sunt cu atat mai nocive. Ai o mare bila neagra de la mine pentru acest post si comentariile ulterioare.

Dragos Bora spunea...

ideea de lege si ordine...

Chifla săptămânii : Justiția – ” o frază de dânșii inventată ”