E bine. Adica e bun si Internetul la ceva.
Cititi aici. Si ganditi-va ca sunt multi.
Vreau sa spun: ca suntem multi.
Ne vedem la recensamant, peste doi ani, da? Sa vedem cati suntem...
:) :rofl:
***
Oare civilizatia antica greco-romana isi are si ea originea in Biblie? Si daca nu, se poate spune ca grecii si romanii antici nu coborasera inca din copaci, asa cum s-ar intelege din citatul lui Tutea?
Oare Platon sau Aristotel au fost niste imbecili pentru ca au creat sisteme epistemologice bazate pe ratiune, observatie si experiment, nu pe dogme religioase neverificabile?
Oare Marcus Aurelius, Seneca sau Demostene erau niste indivizi lipsiti de morala pentru ca nu au auzit in viata lor de Biblie, Decalog sau de credintele unor ciobani barbari si ignoranti din deserturile Orientului? Sau de fapt morala nu are nici o legatura cu credinta sau cu dogmele vreunei religii?
Oare Renasterea culturala, artistica si stiintifica a Europei Occidentale in secolele XV-XVII s-a produs datorita influentei Bisericii sau tocmai impotriva influentei Bisericii, in contextul creat de inventarea tiparului care a permis difuzarea cunostintelor pe o scara larga, precum si redescoperirea si reevaluarea mostenirii culturale a Antichitatii, condamnate de Biserica crestina la secole de uitare tocmai pentru ca nu corespundea cu dogmele ei?
Oare nu Biserica l-a condamnat la ardere pe rug pe Giordano Bruno si l-a inchis pentru tot restul vietii pe Galileo Galilei pentru ca acestia au indraznit sa sustina ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu ca Pamantul ar fi fix ("Eppur si muove" - "Si totusi se misca", se incapatana Galilei sa sustina in fata inchizitorilor Bisericii), cum afirmau, fara nici un fel de dovezi, dogmele Bisericii?
Oare descoperirile recente din domeniul geneticii nu au demonstrat selectia naturala si evolutia speciilor, contrazicand in mod clar si neechivoc povestea Genezei si alte aberatii din Biblie pe care Biserica inca le mai baga in cap adultilor naivi si copiilor obligati sa studieze religia la scoala din clasa I pana intr-a XII-a in loc sa invete in acesti 12 ANI ceva care chiar sa le foloseasca in viata?
Omenirea a progresat doar atunci cand a incercat sa se elibereze de sub influenta religiilor si a Bisericilor de orice fel si sa demonstreze ca dogmele religioase sunt false.
Biserica nu a avut niciodata interesul ca oamenii sa se destepte si sa-i puna la indoiala dogmele prin care si-a asigurat mereu dominatia si controlul asupra societatii. Cine ar fi finantat constructiile faraonice, aparatul birocratic si privilegiile unei institutii care nu serveste nici unui scop si nu aduce nici un beneficiu societatii in cazul in care majoritatea oamenilor ar fi fost constienta de falsitatea dogmelor sale si ar fi decis sa o desfiinteze?
E incredibil ca inca mai risipim bani si energie pentru a mentine o institutie care ne ameninta ca daca nu facem ciocul mic si nu ne supunem capriciilor ei, un nene barbos care zic ei ca traieste in cer dar despre a carui existenta nimeni nu a fost capabil sa aduca vreodata o dovada, ne va pedepsi.
Cat de prosti putem fi! Si cat de tare isi bate joc Biserica de prostia noastra!
Și BMW sunt speciali…
Acum o oră
12 comentarii:
Biserica este institutia care se ocupa cu magnetizarea busolelor. :)
Puneti mana pe legea de conservare a energiei. Si pe dragu' de oameni, si va garantez eu ca ramaneti ocupati pana la ultima reactie de oxidare.
Taica, n-am decat o mica observatie de facut la textul de mai sus: scrie-l domnule cu bold, ca italicu ala mi-a teminat ochelarii.
Altfel, e cam ce gandesc eu, da mai structurat si mai bine pus in pagina.
Netu asta e mare de tot, loc pentru toata lumea, dar ce bloguri fanatice am gasit, nu prea ai ocazia sa intalnesti in viata de zi cu zi.
Daca talibanismul ar deveni o religie, astia ar fi talibanii talibanilor.
Pari foarte sigur de faptul ca in formulare va fi inscris "ateu" sau "agnostic" (de exempplu). Si de faptul ca operatorii vor lasa necompletat sau vor respecta dorinta recenzatilor. Daca astia din urma vor avea asa ceva...
religia bat-o vina. cate energii demne de o cauza mai buna descatuseaza ea in mirobolantul spatiu virtual..:)
Ma gandesc ca la recensamant la rubrica respectiva sa ma declar Cavaler Jedi. Oare ce fata face operatorul?
Pana la recensamantul cel atoategraitor poate reusesti sa diseci intr-un national increderea in institutia "biserica" sau poate chiar sa detalezi practica religioasa. Ca asa cum acum sunt unii bat campii cu 80% persoane cu duhovnic (ca iese din sondaje ca au incredere in biserica) si 60% tiitori de posturi ortodoxe ... nu m-ar mira ca daca va inmultiti :) sa fiti considerati apostoli ai lui Giordano Bruno :(
Am vazut, ieri, AGORA...
6 oameni in sala, la Auchan, in Titan, la ora 14:15.
Am vazut filmul cu lacrimi in ochi...
Turambar,
Iata cifrele despre care am vorbit cu ceva timp in urma:
Total voturi valabil exprimate:
10.481.568 - 146.876 (strainatate) = 10.334.692 (valabil exprimate doar pe teritoriul Romaniei).
Urban:
5.730.749 (55,45% din voturi la nivel national), din care:
Basescu: 2.927.586 (51,09%);
Geoana: 2.803.163 (48,91%);
Rural:
4.603.943 (44,55% din voturi la nivel national),din care:
Basescu: 2.232.391 (48,48%);
Geoana: 2.371.552 (51,52%);
Astept cu interes datele socio-demografice, corectate cu cifrele BEC.
Si astept cu interes Politikon- ul....
Statistics comics:
http://www.phdcomics.com/comics.php?f=1271
Enjoy!
topitop
Niciodata nu m-am considerat un mare credincios,mai ales ca imi plac explicatiile logice si demonstrate,dar mereu am crezut ca este cineva acolo sus care are grija de mine.
"Fără ştiinţă, progresul nu este altceva decât un mit. Unor cititori ai acestei cărţi, această observaţie pare să le fi produs o panică morală. Sigur, întreabă ei, nimeni nu poate pune la îndoială importanţa crucială a credinţei la societăţile liberale? La fel ca victorienii tremurând de teamă că şi-ar putea pierde credinţa, aceşti umanişti se agaţă de firul subţire al speranţei progresiste. În prezent, credincioşii sunt mai neconformişti. Împişi spre marginea unei culturi în care ştiinţa pretinde autoritate asupra a tot ceea ce înseamnă cunoaştere umană, ei au fost nevoiţi să-şi cultive capacitatea de a se îndoi. Prin contrast, credincioşii laici încorsetaţi de înţelepciunea convenţională a acelor vremuri, se află sun influenţa dogmelor necercetate."(John Gray, Câini de paie, Ed. Humanitas, 2009, p. 9)
US anti-abortion gunman: 'I shot doctor to save lives'
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8486794.stm
[...] Mr Roeder told the court on Thursday that he had long thought about killing Dr Tiller, saying he considered chopping off the doctor's hands, sneaking into his home to kill him or driving a car into him. [...]
Trimiteți un comentariu