miercuri, 9 noiembrie 2016

Pădurea nebună se răsbună

Zilele astea e o adevărată întrecere socialistă în a demoniza oamenii săraci, amărîți, bătrîni. Oameni cu puține resurse. Cu puțină carte, cu puțini bani, cu puțin noroc în viață. Cu puține zile rămase. E una din marile falii ale acestei lumi, dintre haves și have nots. Dintre cei ce au și cei ce nu au. Dintre îmbuibați și amărîți, cum ar spune oamenii nasoi.

E o modă în rîndul celor care au, care au glagorie, bani, slujbe faine, mașini și haine, case și bucurii, vacanțe în străinătate și asigurări private de viață și de sănătate, e o modă în rîndul clasei de mijloc, a elitei, a formatorilor de opinie să facă mișto de ăia mulți și proști și amărîți și să întărîte tinerii împotriva bătrînilor, orășenii împotriva țăranilor, ardelenii împotriva vasluienilor și teleormănenilor.

Teleorman, un cuvînt care a ajuns ocară în gura tinerilor frumoși și sălbateci. Uite acum că Teleormanul a votat. A votat un Teleorman cît un continent întreg. Teleormanul din Oklahoma. Teleormanul din Kentucky. Teleormanul din Utah Wyoming Idaho Alabama Arkansas Indiana Louisiana Missouri. Dar mai ales și mai ales Teleormanul din Pennsylvania, din Florida, din Ohio, din Michigan.

Un Teleorman mare cît o lume. Un Teleorman care tace și face. Care bagă capul în pămînt, nu răspunde la sondaje, dar votează. Care vine vine vine, calcă totul în picioare, brexituiește trumpuluiește peseduiește și spune simplu: noi vrem pămînt. Și mai ales și mai ales, să nu dea Dumnezeu cel sfânt, să vrem noi sânge, nu pământ!

Hai, să nu uitați să votați cu Cioloș și cu Nicușor Dan și mai ales și mai ales cu Clotilde. Să nu uitați. Clotilde, aia care vă vrea tot binele de pe lume, cît nu puteți voi duce. Și mai ales să nu vă mirați cînd o să vedeți ce-o să mai vină Teleormanul peste voi. Azi e 9 noiembrie. Țineți minte data asta. 11/9, un soi de 9/11. Și mai țineți minte o dată: 12/11. Peste o lună. Să vedeți 11 decembrie cum o să fie. Teleorman. Teleorman everywhere.

De ce? Pentru că sînteți tineri și proști și sălbateci și frumoși și naivi și ticăloși și nu credeți că ceilalți din jurul vostru sînt tot oameni. Două mîini două picioare. Cu aceleași drepturi ca și voi. Și pentru că în superbia voastră de tineri frumoși și proști îi disprețuiți, o să vină Teleormanul peste voi. Proștilor.

.

2 comentarii:

Marius Frînculeasă, Nehoiu, Buzău spunea...

Felicitări maestre! Mi-a plăcut cum ați făcut-o pe Clotilde să transpire la RTV. Am și eu o păsărică. Nu votez la parlamentare dacă nu-mi promite cineva că va milita pentru legiferarea pierderii mandatului în situația în care parlamentarul părăsește formațiunea pe a cărei listă a fost ales. Nu votez la parlamentare dacă nu am garanția că votul meu este respectat. Imediat după stabilirea configurației parlamentare începe migrația și configurația rezultată în urma votului se modifică. Nu mi se pare în regulă. Dacă formațiunile care au trecut pragul electoral nu sunt în stare să facă o alianță care să fie majoritară și să propună executivul atunci se vor întoarce la votul poporului, singurul în măsură să decidă cine îi va reprezenta. Tema este veche dar merită readusă în discuție. Aștept chiar un referendum pentru modificarea Constituției care să elimine nefericitul cuvânt „imperativ” de care se agață traseiștii. Ce ziceți? Mă faceți să merg la vot pe 11 decembrie?

ADRIAN spunea...

Mie tocmai asta nu mi-a placut, vorbitul peste interlocutor, apasat si insinuant. Ma asteptam la ceva mai elevat dar poate ca asta este formatul publicului tinta. In plus, marotele astea cu Soros, Putin, chinezii, masonii, evreii, ungurii, mi se par extrem de plictisitoare si neproductive pentru ca dirijeaza dezbaterile in gauri negre si lipsite de substanta. Daca ar fi cineva care ar si spune cum sa facem un gheseft cu Putin, chinezii, evreii si ungurii atunci m-as trezi din amorteala. Si poate sa si explice cine umbla cu Soros in gura de ce-o fi asa rau sa-i golim buzunarele, care poate, care se indeasa. Si cum fac aia de-au luat finantari de la Soros sa-i pompeze astuia bani inapoi in buzunar ca sa ma indignez si eu in cunostinta de cauza.