miercuri, 6 octombrie 2021

Nu vă mai crede nimeni

Vedeți? De-aia nu vă mai crede nici naiba. Pentru că în mod constant prostiți lumea. Una ziceți azi, alta ziceți mîine. Cine să vă mai creadă?

Ați început prin a susține că “e o simplă gripă”. Pentru că erați disperați să faceți alegeri anticipate. Nu v-a ieșit. Ați dat rasol.

Pe urmă, dacă tot ați dat rasol, ați schimbat la 180. Din prea prea în foarte foarte. De la a ignora la a clama marea catastrofă. Să fugim, ne mănîncă.

Dintr-o dată, de la nimic, ați dat la maxim. Ați luat măsuri absolut aberante, milițienești, cretine. Ați creat o isterie galactică. Ați zis că măștile nu contează, pentru că nu aveați măști. Pe urmă, hodoronc-tronc, s-a modificat schimbarea. Nu se mai putea fără mască nici cînd mergeai singur la veceu. Ați pus la toți botniță. Doar voi prin guvern aveați voie să chefuiți ca niște nesimțiți fără mască și fără distanțare socială. Orban, îți mai aduci aminte, deontologule?

Ați făcut ditamai scandalul cu izoletele, pe urmă n-ați mai folosit nici o izoletă. O grămadă de bani tocați degeaba. Ați speriat lumea în asemenea hal, i-ați băgat pe toți în lipituri, i-ați făcut pe oameni să intre în asemenea fibrilații, încît ajunsesem să dăm cu spirt pînă și pe roșii castraveți brînză și pe celelalte cumpărături. Ziceai că e Ebola, așa ne-ați speriat atunci.

Ați închis piețele. Dar supermarketurile, unde Covidul se vîntură mai abitir, le-ați lăsat deschise. Deh, pentru români ciumă, pentru multinaționale mumă.

Ați închis școlile, v-ați bătut joc de copii și de viitorul lor. Doi ani de zile pierduți. Jumătate de liceu s-a dus pe apa sîmbetei. S-a dus naibii educația acestei generații.

Ați închis bisericile. Ați închis pînă și cimitirele, nemernicilor, de nu mai putea lumea să se ducă să pună o lumînare la morminte. Ați încuiat ușile cimitirelor și ați pus pază armată, ticăloșilor. V-ați bătut joc de morți, i-ați băgat în saci de plastic, să nu-i mai vadă familia nici măcar în coșciug. N-ați mai lăsat lumea la înmormîntări.

Ați creat o imensă isterie galactică. I-ați băgat pe toți în lipituri. Și de îndată ce se trecea de 3 la mie, pușcărie curată. Mai țineți minte, bre cetățeni bre? Doar pentru 3 la mie.

Și pe urmă a venit vara, și gata. Iar s-a schimbat modificarea. Ați clamat relaxarea. Chef lăutari salvatorii patriei. Hai la mare. Hai să ieșim din coteț.

Și pe urmă a venit toamna, și ați luat-o de la capăt. Dar nu înainte de a face ditamai alegerile în plin val, cu ditamai vînturarea de lume. Acolo nu se mai punea nici un fel de covid. Pentru că alea vă conveneau vouă, dintr-o dată nu mai era nici un fel de covid, nici un fel de restricții. Fix o lună, cît să faceți voi alegerile.

Și pe urmă, că v-ați văzut cu voturile în traistă, după ce ați furat la urne de-ați rupt (alo, Clotilde? cum stai cu sacii ăia de voturi? Nici acuma nu te-a căutat miliția), ați dat-o din nou în isterie, toamna trecută. Și iar ați închis tot.

Și cu vaccinurile ați jucat aceeași alba-neagra de toată jena. Ați adus mai întîi vaccinurile cu armata și cu ditamai avioanele speciale și cu ditamai frigorificele și cu hipercostume de scafandri, de ziceai că lucrați cu azot lichid și cu uraniu. Mamă, ce mai spectacol grețos.

Și pe urmă, la cîteva luni, henț. Iar s-a modificat schimbarea. Erați în stare să vaccinați lumea și în piscină. Nici o ladă frigorifică. Nici o protecție. Nimic. Vaccin și mici, în plină vară. Nu mai era nevoie de nici un fel de costum de scafandru.

Și pe urmă ați zis că a trecut pandemia. Și ne-ați dat liber din coteț, să ne bucurăm de o amărîtă de libertate chinuită, la bulgari și la greci.

Și pe urmă ați făcut Untold și congresul PNL. Din nou în plin val de pandemie. Cu un președinte care umbla fără mască în interior. Voi aveați voie. La voi nu se pune încălcarea legii.

Și acuma, deși orașele mari sînt spre 12 la mie, deci de cel puțin patru ori mai mult decît era nivelul de hiperprimejdie de anul trecut, ăla vestitul de 3 la mie, dintr-o dată a dat moliciunea peste voi. Și nu mai puneți nici imnul la megafoanele mașinilor de miliție. Nu ne mai încuiați nici în casă. Nu mai închideți nici școlile. Nu mai faceți nici un fel de isterie. Căci oricum nu vă mai crede nimeni.

O să ajungeți să cereți îndurare de la oameni. În public. În gura mare. Și tare m-aș bucura să nu vă ierte nimeni. Deși oamenii sînt blegi și proști și uită repede. Și o să vă ierte, nemernicilor. Pentru toți morții. Pentru toată bătaia de joc. Pentru toate școlile închise degeaba. Pentru toate restricțiile absolut aberante. Pentru toată isteria cretină și absolut, dar absolut inutilă.

Ce vă mai place să vă mai bateți joc de oameni.

Și voi vreți să vă mai creadă cineva? Nu vă mai crede nimeni.

Concluzia e simplă. Românii merită tot ce e mai bun. Ghinion.





.

6 comentarii:

Carmen spunea...

Excelent comentariu.....nu inteleg poporul asta....

Unknown spunea...

👍Bine spus!

Unknown spunea...

Sa nu uitam prelungirea valabilitatii vaccinurilor la galantar, din pix! Cand se face asa la alimentara, vine DSP si o inchide cu amenzi de te indoaie!

Anonim spunea...

Este un virus din categoria celor gripale de aceea apare toamna. Simplu! Ca este sau nu atat de periculos, mai ramane de studiat.

Shiro Bushi ( Samuraiul Alb) spunea...

Maitre, nu crezi că dacă inlocuiesti " Baroane " cu "ARAFAT " , textul lui Arghezi este la fix?

Anonim spunea...

Ma uit si rad . Ma uit . Vorba Dv : "pt ca meritati "
In sufletul populimii nu e jale , pt ca nu intelege ce se intampla. Intelegerea populimii (# rezistului , feisbucilistului) e un cocktail exuberant din cea a conului Leonida , a jupanului Dumitrache si a Ipingescului .
Exista 2 vesti , una rea: sant prosti . Dar si o veste buna : nu-si dau seama de asta
Mircea