joi, 6 decembrie 2007

Miscari pe piata media

Zvonurile de pe piata existente de ceva timp (:wave:, Landorf :) Hi! Did you enjoy it? ) incep sa capete din ce in ce mai bine contur: Antena 1 et co e pe cale sa fie cumparata de RTL.

Zice ca Tolontan ar fi dat-o pe gura primul. Insa in vecinatatea topologic profesional lucrativa imediata se stia. Se cam stia. Se banuia. It was bound to happen. Prietenii stiu de ce...

In coltul celalalt al ringului, Pro TV, alias "am cu ce,ba", a preluat franciza locala MTV. Care, fie vorba intre noi, o cam zguduia romaneste: ratinguri mici, dilutie / defocalizare / prafuire de brand. Probabil ca Pro-ul il va reglamoriza si il va pune pe linia de plutire. Probabil. Inca se joaca. Intr-o piata cainesc concurentiala, cu vreo trei posturi de muzica pop (MTV, UTV, VH1, Kiss) si alte vreo trei de lautarisme Tezaur Folcoric maneloase (Etno, Favorit, Taraf TV, Manele TV), care musca si ele vreo doua puncte de cota de piata.

BTW: si asta cu Pro TV ia MTV la A7, sah la Etno, a zis-o Tolontan, dar preluata din vole de la Vrabiescu.
Si tot BTW, ca veni vorba: ce-o sa faca acum Brandusa? Ii pleaca MTV-ul din portofoliu? Hmmm... Mishule, lasa ca o sa ai de lucru pe OTV :)

Cum ar zice Dostoievski: c'est dur dur d'etre teve. Si stai sa vezi, ca pana pe 1 ianuarie, cand se schimba masuratorul de audienta, de la TNS-AGB la GfK, nici nu mai e mult. Atunci sa vezi, cum zice Eclesiastu, gnashing of teeth and flocks of hair pulled with blood.

Viata e grea, dar dificila. :)


LATER EDIT: Era sa uit: Petreanu la Realitatea, C3-C4. Courtesy of Sutu. Despre contextul anterior, on Hotznews si Tolontan.

0 comentarii: