marți, 22 noiembrie 2011

Ipocriți din toate țǎrile, luați-i acasǎ!

Dacǎ pe ǎștia avem voie sǎ-i omorîm,



și o facem cu plǎcere, cu scîrbǎ, cu forțǎ, cu perseverențǎ, peste tot pe unde îi prindem,

iar de-ǎștia mîncǎm în fiecare zi, sau aproape în fiecare zi,








atunci dragi miloși, dragi ipocriți, pe ǎștia de ce nu avem voie?



Care e diferența? Eu vǎd una singurǎ, și nu îndeajuns de convingǎtoare: sǎ nu scape ǎștia de sub control:



Țț țț țțțț. Prea multǎ antropomorfizare stricǎ, dragi iubitori de carcalaci și de piept de pui și de scǎricicǎ de porc bine rumenitǎ...

19 comentarii:

matusalem spunea...

Gandacii ii exterminam din invidie. Se stie ca ei vor fi singurii supravietuitori ai apocalipsei. :lol:

Cainii nu vrem sa-i omoram dintr-o carenta educationala. Ca nu suntem obisnuiti sa-i mancam.

Mai bine i-am exporta pe pietele asiatice. IMPOSIBIL sa nu se fi gandit vre-un smecher la asa ceva... :lol:

DMZ spunea...

@ matusalem Daca gandaci supravietuiesc apocalipsei ma intreb oare ce contine Raid daca ii poate omora?

Turambar spunea...

Ce contine Raid? Pai de ceva nu trebuie sa moara si Apocalipsa aia, nu?

matusalem spunea...

@DMZ
Esenta de apocalipsa? =))

Anonim spunea...

Daca tu ai ajuns sa compari cateii cu gandacii, de ce sa nu comparam si oamenii cu cateii? Daca esti de acord cu eutanasia pentru catei, de ce nu si pentru oameni?! Sa eutanasiem toti oamenii fara casa! Nu pot sa fiu de acord cu eutanasia pentru oameni si astfel prin extensie nici pentru catei! Oricum comparand cateii cu gandacii, ai expus similaritati dintre oameni si gandaci.

Anonim spunea...

De ce mancam ? De ce mergem la serviciu ? De ce ? De ce? Adevarul este ca romanilor le mai trebuia o noua poveste care sa ii faca sa uite de neajunsuri si cum povestea cu Geoana e plictisitoare, preotul decapitat este prea banal, de ce sa nu le "umblam" putin la sentimente. Sunt curios cat costa o fiola din serul aducator de somn vesnic, cu cat este platit un "siringar" si restul "stafului" necesar intregului proces de eutanasiere, nu de alta dar cred ca mai ieftin ar fii ca in loc sa fie eutanasiati sa fie stransi in adaposturi. Pot fii triati cei bolnavi de cei sanatosi,sterilizati toti si asa stopezi inmultirea. Din punctul meu de vedere ( doar al meu ) pedofilii sa fie si ei eutanasiati! De ce sunt eliberati dupa 10 ani?? mancare la puscarie mai buna decat au unii dintre noi, se investesc o groaza de bani in reeducarea lor, reeducare pe care ei o folosesc tot in scopuri ilegale. Nu e cumva afacere, cum a fost cu extinctorul la auto? Dar... popor de lasi, barbari am fost si vom ramane,indiferent in cate U.E. vom intra !!

kilroy spunea...

Anonim, mai si respira!

kilroy spunea...

Revenind la gandaci, cica se consuma in peste 100 de tari. Citeam ca o ferma de gandaci din Thailanda scoate cam 1000 $ pe luna. Doar ganditi-va la oportunitati ;-)

Turambar spunea...

@ Kilroy: lasa-l, ca e varza :)

@ Anonim: Nu mi-ai raspuns la intrebarea "cind ai mincat ultima data friptura de pui?" "dar de porc?" "cind ai omorit ultima data un carcalac in bucatarie?" Sa inteleg ca esti budist si dormi cu purecii, esti frate cu serpii si var cu gindacii, de-i lasi sa colcaie pe tine noaptea prin pat? In acest caz, jos palaria. Altminteri insa, afla stimabile ca in lumea asta de tarani mitocani care sintem, carnivori si cuceritori ai lumii, exista o diferenta ontologica fundamentala in capul nostru: cea dintre oameni si animale. Legile oamenilor nu se aplica asupra animalelor. Le taiem, le mincam, le punem sa traga in jug, le exploatam, chestii care incet-incet au ajuns sa nu fie facute asupra oamenilor. Se numeste "civilizatie", daca nu stiai, si face diferenta dintre un canibal dintr-un trib arhaic si un om post-epoca de piatra ori de bronz.

In consecinta, inghite cu gilme ori de cite ori maninci piept de pui la KFC sau uita-te in oglinda, da-ti doo palme de rusine ca esti ipocrit cu tine insuti si cu noi si bea incet, ca-i rece.

Anonim spunea...

@Sunt vegetarian. Mai ai vreun argument?
Ah, te excita moartea, vrei sa vezi sange, sa tragi in piept damful dulceag de cadavru, sa auzi urletele canilor in agonie, asta era? Atunci bine, sa fii d-ta sanatos

Turambar spunea...

@ Anonim: Sint sanatos, stai linistit. Si nu, nu-mi place singele. Suferinta imi repugna. Dar maninc carne si de pui, si de porc, si de oaie, si stiu ca maninc animale moarte si nu ma rostogolesc pe jos de remuscari pt animalele moarte care intra in mine. That's life.

Nu mi-ai raspuns de carcalaci si de sobolani. Ii accepti si pe aceia cu aceeasi seninatate in mediul tau ambiant? Daca iti colcaie gindacii pe masa din bucatarie, ii inviti la salata? Daca iti rontaie sobolanii fasolea din debara, tu ce faci?

In general, ma excita femeile. Uneori ma excita si un placaj bine facut. Asta da violenta. Nu ma excita ciinii morti. Dar ma enerveaza ciinii vii care imi strica fengshuiul si imi pun in pericol sanatatea - prin cacatul pe care il respir, prin amenintarea pe care o reprezinta cind ma duc seara in piata, cind merg prin parc cu copiii. Si nu accept ca pentru niste naivi ori blambeci de iubitori de pace universala sa imi fie afectata calitatea vietii. Life is tough, mate. Get used.

Nimeni... spunea...

Bea-mă, Francesca!

Nevermind spunea...

@anonim

Ai pantofi de piele?

QED

kilroy spunea...

@Nevermind: Are sandale vegetale. ;-)

Anonim spunea...

A dracului ipocrizie, cum se strecoara ea peste tot... Pai draga domnule sociolog indignat, dupa ce-i omorim pe toti, ce facem? Ne ascutim topoarele pentru transele urmatoare? Ca nu vad si nu aud pe nimeni dintre voi, astia, care plangeti dupa calitatea vietii, sa se indigneze macar in treacat in privinta celor care arunca animalele care ii incurca, de obicei pe o strada dintr-un oras, nici prea apropiat, sa nu se intoarca bestia acasa, dar nici prea indepartat, sa nu piarda mai mult de o jumatate de zi cu rezolvarea problemei. Dar, stati putin, legile oamenilor, civilizatie, diferente ontologice fundamentale, mda, asa e, my bad...

DMZ spunea...

Nenea Anonim, tu nu iubesti animalele tu le urasti. Eu iubesc iubesc animalele. Iubesc pieptul de pui la gratar, cotletul de porc la gratar, tocana de iepure, pastrama de oaie si multe altele.
Tu ai vrea doar sa le chinui pe bietele animale sa traiasca la oras, care nu e mediul lor natural, nu au hrana, nu au teren de vanatoare ca pana la urma caini sunt animale carnivore. Tu esti un om fara suflet care urasti si oamenii si animalele si ai vrea sa le torturezi cu o felie de paine pe zi.
Mai bine mananca niste varza si niste fasole dar ai grija sa nu le faci rau celor din jurul tau.

Anonim spunea...

Draga Turambar, scurt pe doi:

1. Caini nu mananc. Chestie de prejudecata, stiu, dar asta e.
2. Cainii maidanezi nu incearca sa-mi intre in casa. Soarecii, sobolanii si gandacii, da - altfel, daca ar sta doar pe strada, n-as avea nimic cu ei.

Ce nu mananc si nu-mi incalca teritoriul, prefer sa nu omor. De lene - de ce sa-mi bat eu capul daca am facut bine sau rau fiind responsabila pt o ucidere inutila.

Cat despre rahatii de pe trotuar - majoritatea sunt ai cainilor cu stapan. Maidanezii prefera pamantul moale, ca asa le zice instinctul.

Toate cele bune,
Mihaela B

Turambar spunea...

Draga Mihaela, mersi pt raspunsuri. Ma bucur ca aduci aceste subiecte in discutie de maniera analitica. Sa le luam pe rind.

1. Nici eu nu maninc ciini, ba chiar am si unul, la curte acasa la Telega. Vroiam doar sa va arat ca sinteti de acord cu omorirea altor animale si nu faceti atita tam-tam moral si metafizic la adresa porcilor, de exemplu, desi ei genetic sint mai apropiati decit noi decit ciinii

2. Buuun. Drept in miezul problemei. Problema de utilitate. Pai draga Mihaela, afla ca acesti ciini vagabonzi sint un deranj, cel putin pt unii dintre noi. Tu poate nu ai copii. Dar noi avem. Si locurile de joaca ale acestora au devenit teritorii ale ciinilor pe care si le apara cum stiu ei: cu coltii. Tu poate nu te plimbi prin parc, sau pe alei. Dar noi ne plimbam, si la fel avem de-a face cu haite de ciini care considera locul acela ca fiind teritoriul lor - ciinii sint teritoriali, da? Tu poate nu-ti faci cumparaturile, dar noi ni le facem si in fata supermarketului sau a macelariei stau liota, cu privirea umeda. Si daca dai sa treci printre ei, uneori se lasa cu mmrrr. E dreptul lor, nu-i asa, sa stea acolo, cine esti tu de te bagi in fata la coada?

Nici mie nu-mi plac uciderile inutile. Dar acestea, din pacate, sint utile. Nu vreau sa omor vrabiute, desi si alea fac tot soiul de rahati (sau ciorile - apropos: ai vazut haitele de ciori pe geam, seara la asfintit?). Dar ciinii care pun in pericol integritatea fizica a copiilor mei si uneori si a mea si a sotiei mele, anytime.

3. Rahatii de pe trotuar? Serios? Doar aia de apartament? Cei maidanezi au dezvoltat ei asa o pricepere sa faca caca la punga? Si ce daca fac pe pamintul moale? Afla ca eu merg si pe acolo, ca-mi place natura. Si lasind gluma la o parte, pot sa faca oriunde, rahatul are aceeasi soarta: se usuca, se marunteste, se transforma in praf si ne intra in plamini. Tone de cacat de ciine, fie el de apartament fie de maidanez. Ori despre responsabilitatea celor de apartament avem pe cine sa frecam la cap: pe milosii care chinuie ciinii in apartament. Dar maidanezii?

Citi maidanezi ai luat sa cresti in apartament?

Toate cele bune.

Turambar

boemul spunea...

@ anonim
dacă eşti vegetarian, du-te şi dezbate problema cu un jainist.
pentru ăla vei fi un criminal :)

o friptură de Grivei la băiatu, vă rog!