joi, 18 decembrie 2008

Cand te duce mintea

Intrebarea este, stimatzi indo-europeni de rit anti-semit: de ce, frate, le bubuie mintea evreilor atat de tare? Ai, aud? Tz tz tz... Mama lor de evrei, carora le merge capul si mintea si telectul telectual.

Concluzia, stimatzi indo-europeni de rit peremisto-conspiratzional? Pai concluzia este ca lumea se imparte in doua: popoarele care pun pretz pe educatzie si creativitate si restul fraierilor, care fac rating la OTV si la Stirile de la Ora 5.

Punetzi in prima galeata americanii, evreii, frantzujii, britanicii, englejii, japonejii si altzi stralucitori de'ashtia de natzii nemernico-imperioalisto-conspiratzionale, pe care le injuratzi cu osardie cand va intra apa in pantofi, ca nu'i pus asfaltul cum trebuie si se fac baltzi pe strada. Si lasatzi un loc si pentru noi, in galeata cealalta. Acolo unde nu intra apa in bocanci, ca stam in casa si ne uitam la OTV.

Cioc Boc Poloboc Apa sfanta in ghioc Se aduna intr-un scoc.

// cu exceptia particulei fonetice "Boc", chiar sunt cuvinte dintr-un descantec de babe solomonare //

======

De aici: Soseaua care genereaza electricitate din deplasarea masinilor


Oamenii de stiinta israelieni au dezvoltat o metoda de folosire a deplasarii masinilor pe sosea pentru generarea electricitatii. In plus, ei au anuntat ca vor inaugura luna viitoare doua astfel de sosele generatoare de energie, informeaza Daily Mail.

Expertii spun ca masinile care se deplaseaza pe o distanta de un kilometru de asfalt pot genera peste 640 de kilowati, energie suficienta pentru alimentarea a 12 automobile mici. Pe masura ce vehiculele merg pe sosea, ele preseaza niste cristale piezoelectrice care produc o cantitate mica de energie.

Daca mii de astfel de cristale sunt puse pe suprafata soselei, pot fi produse cantitati enorme de energie. Curentul electric creat poate fi transferat in reteaua electrica nationala sau poate fi folosit pentru incalzire si iluminat.

Compania isreliana, Innowattech, care conduce aceasta cercetare, va dezvolta prima sosea generatoare de energie in numai cateva saptamani. Compania intentioneaza sa aplice acest sistem si pentru caile ferate.

In august, cercetatorii americani au aratat ca asfaltul poate fi o sursa omniprezenta si ieftina de electricitate si apa calda cand absoarbe caldura generata de soare. Expertii au efectuat experimente cu diferite compozitii de asfalt si au descoperit ca adaugarea unor compusi cu o conductibilitate termica mare poate mari capacitatea de absorbtie a caldurii si au ajuns in final la concluzia ca asfaltul poate fi intr-adevar o sursa verde de energie.


10 comentarii:

Anonim spunea...

raspunsul e atit de simplu: unu' care n-are se gindeste cum sa faca rost (exceptind metoda romanesca: furtul).
romanii nu mai sint invatati sa gindeasca. se limiteaza la instincte primare si la cele citeva reflexe invatate (pina in liceu cel mult) si gata. in rest se uita in jur cum sa fure. de la vladica la opinca.
de citi romani ai auzit ca mai studiaza dupa facultate, de citi studenti stii ca invata si nu copiaza?

fish

Dan Selaru spunea...

Domnule anonim este fals. Sistemul e aberant, nu romanii. Si ei au taNpitii lor ca si noi. Diferenta e ca pe conducatorii nostri nu-i preocupa decat taNpitii. Pe ai lor invers.

Anonim spunea...

"Domnule" Dan Selaru
va aflati intr-o regretabila eroare. Sistemul e aberant (de acord) dar numai "taNpitii" il urmeaza acolo unde e gresit.
"Sistemul" in romania (nu merita litera mare, nu e o greseala) te invatza sa te "descurci", sa te "fofilezi", sa dai un "tun" sau o shpaga.
Asta nu inseamna ca trebuie sa-l urmezi ad-literam.

Referitor la "taNpitii" lor, sint mai putini.

fish (asta e semnatura in caz in care nu ati remarcat-o anterior)

Anonim spunea...

Ca si un gentil cumsecade am studiat diletant aceast mister. O posibila teorie este ca au iq-ul dopat de catre gene culturist, in special Der Ashkenazi Juden.

Si pentru ca sunt un goim cu mouse inserez si un link care poate confirma sau nu :http://www.sdjewishjournal.com/stories/oct05_2.html

Anonim spunea...

adiadrian - ce e aia 'iq DOPAT cu GENE CULTURIST"? Explicatzi, please.

armamortală spunea...

Oamenii de ştiinţă israelieni sunt sublimi dar lipsesc cu desăvârşire.

Anonim spunea...

bre, turambare!
te-ai tzakanit!
la ce ai nevoie, bre, de corent electric? pai, tu nu stii, tata, ca buleftrica nu-i buna decat ca sa-ti trimita dujmanii vraji pe fir?
ce dreacu, ba... n-ai seu, ceara, branza, ranza, ca sa-ti faci lumanari cu iele? buleftrica vrei tu, bah?!

Turambar spunea...

Tz tz tz. Ce tzi'e shi cu doftorii ashtia. Huo! Solomonarilor! Vrajitorilor din Ankh-Morporkh! La operat la lumina de lampi cu gaz cu voi...

:rofl:

Anonim spunea...

Te rog să dileşti urgent acest post. Da, urgent, auzi? Dai idei cui nu trebuie. Păi dacă ne apucăm să punem cristale care fac curent electric în şosele o să asfaltăm doar 100 de metri de autostradă pe mandat, şi bucata aia se va aprinde doar cînd va păşi pe acolo vreo ministră. Ţing!

Turambar spunea...

Ups. Ai si tu dreptate? Cum sterg postul? Ca nu am cristale in podea, si nu am electricitate, si nu pot sa sterg, ca dau la manivela, sa faca dinamul curent :)