vineri, 19 decembrie 2008

Functzioneaza, functzioneaza

S'au pornit pe amarata de Monica si au inceput sa i'o dea. Din toate partzile, din toate pozitziile, cu toate munitziile disponibile. Daca'i ordin, cu placere. Nu'i asha, mai robespierrenilor?

Pana acum trei - patru zile nici dracu nu shtia cine e, cu ce se mananca, ce face si cat de frumoasa, de urata, de priceputa sau de dansatoare la bara este. Si brusc, soudain, suddenly shi dintr'o data, o tornada de lichide seminale atent directzionate a inceput sa ploo peste capul fatucii.

Tz tz tz. Ce lume, dom'le. Ce caractere. Ce comenzi si ce manere shi ce parghii shi ce leviere... :(

12 comentarii:

Belle de Jour spunea...

?
Sau semnul ala de mirare (mare).
Sau nu zic nimic ca acusi schimbi foaia.
Desi, la o "analiza" mai atenta, nu e prima "luare de pozitie" (rumegus, grr!!!) de factura asta [cauciuc, si mai rau...:(] pe blogul in/din cauza. Atat: Sa vedem cine, ce si cum mai comenteaza postul de fata [rautate, evident]
Globulete. :)

Turambar spunea...

E randul meu sa zic ? si ! si :blink:

Sa moara pisica electrocutata cu apa sfintzita daca intzeleg unde vrei sa batzi, ce vrei sa spui shi ce senzatzii de endorfina vrei sa ne creezi in creer.

:blink: again. Pls tradu'ne, bella doamna, in limbaj de proza prozaica, fara intorlocatzii ori apropouri suptile. Zi'le pe bune / Sa ne faci sa gandim cu spume.

:)

Dan Selaru spunea...

Cine-i Monica? Ca doar nu Macovei? Si no stiu decat pe Columbeanu.

Belle de Jour spunea...

Hmm….Turambarr are chef de conversatie. Cam asa ceva. Mda...
Treapta unu: Lasa pisicile ca le supui unei extinctii totale si definitive. Ele nu au nici o/nicio (depinde de regula gramaticala uzitata si acceptata, nu?!) ca sunt asa cum sunt. Uite, de obicei este destul de greu sa saluti o pisica, nu? In fata ta cand vezi o pisica care este bine-crescuta si care te saluta stau cateva alternative-acum, la ora asta, eu gasesc trei:
1. Salutul respectuos, care tine mai ales de respect. E tipul de salut verbal de care are parte o pisica in ....alt spatiu..pe alte meridiane si paralele....Unul in care daca pisica spune "Thank you" i se raspunde cu "You are wellcome" si atat. Lipseste total contactul fizic, pisica este un interlocutor egal ”You” este si “Dvs” si “Tu” in limba perfidului Albion, nu?!
2. Salutul "tovarasesc", unde pisicii tinde sa i se stranga laba "camaradereste" si care ar avea o “continuare” un toc-toc pe umeri/spate sau alte parti ale corpului pisicesc. Eh...un contact fizic cat de cat acolo tot e. Tine de pozitionare, de spatiu, tu esti superior ca ii acorzi ei privilegiul de a fi contra-salutata de catre tine,etc. De obicei e insotit de “Tu” [tutuiala ca reflex specific la noi, ahh!] si “Dvs” este uitat [tot nu il merita].
3. Salutul “familiar”, la care pisicii, care spune "Thank you",i se raspunde cu expresii variate si zglobii ("fato", "duduie”, “pisicuto” etc.) dar in care se mentine (cat de cat) o distanta fizica destul de mare [cel putin la inceput]. Lipsa unui contact fizic mai direct este insa compensata din plin de cea afectiva. E tipul de contra-salut la care deja pisica ar trebui sa toarca incontinuu pentru ca ii faci un loc foarte aproape de tine [Nu prea mult, dar totusi !]. Normal, tot cu un “Tu” sonor-citibil/decodificabil ca “aia”.
Pe scurt si repede inainte-treapta doi: Sa zicem ca acum o saptamana subsemnata [neimportanta in viata de zi cu zi] era in apropierea unui monument istoric – o biserica in reconstituire. Pierdeam timpul pentru ca ajunsesem prea devreme la o intalnire. Nu eram singura, eram, normal cu un “dansul”. Data fiind specificitatea/caraterul deosebit al cladirii acolo a aparut, in acelasi timp cu noi, si un al doilea “dansul”: Intelectual subtire, de inalta "clasa". Au aparut astfel si discutiile “elevate”: amintirea ultimelor carti citite, a ultimelor conferinte frecventate, a viitoarelor carti, a viitoarelor conferinte ...etc etc. Dar, caci exista un dar. Cel de-al doilea “dansul” este catalogat deseori de intelectualitatea “ subtire “ un Guermantes de-a dreptul. Opinii, judecati etc. Dar se prea poate ca acest lucru sa nu fie de ajuns pentru ca eu sa il “citesc” ca un “vrais” Guermantes. Motivul : normal, contra-saltul :)
Si mai pe scurt – treapta trei. Si acum si in urma cu ceva timp Turambarr arata o stranie “sensibilitate de gen” fata de femeile din campul asta politic - eminamente masculin si masculinizat/masculinizant. Un aspect putin cunoscut pana acum si, evident, extrem de putin explicabil. Legat de cazul din post-si nu numai : Din pacate va fi un linsaj de durata si prea putini vor avea atitudinea de a zice:"Ho! Stop mai! Numai asta puteti sa spuneti! Alte lucruri decat decolteu, picioare, silueta, aia aia nu gasiti sa discutati?!” samd. Chestie de ...”salut”. Revenind la ...moutoanele noastre: Motivul pentru atitudinea asta “sweet-sour” (tate vs. posturi de tipul asta) ii apartine lui Turambar. Intrebarea logica care deriva ar fi: De ce este “activata” atitudinea numai in raport cu viata politica si nu apare in legatura si cu alte domenii?
Okie dokie. Scris destul....
Am zis...asteptam reactiile altora :)

Anonim spunea...

Am o curiozitate: Ati incercat sa comparati rezultatele exit -poll cu rezultatele centralizate doar de la sectiile de votare unde s-a realizat exit-poll -ul ? Ar fi interesant....

Indelible Bonobo spunea...

eu as compara, dar habar n-am cine-i monica. n-o cunosc decat pe oana, care-i prajitura.

Constantin Gheorghe spunea...

Nu aş zice că se bucură de un tratament special.Nu ştiu tu cum o vezi, dar parcă nu e genul care să admire un placaj făcut ca la mama lui. Iar filmuleţul ăla cu discursul ei din Parlament e umor în stare pură!
Sigur, nu e confortabil să fii femeie în politica românească, dar unele se străduiesc din greu să-şi facă viaţa şi mai grea. Doamna cu pricina, spre exemplu. Şi lasă că urmează la aparat Roberta Anastase. Să ascută cineva lama ghilotinei!

Anonim spunea...

Turambar, unlike others, eu ma bucur de postul tau.
Nu am avut rabdare sa citesc lunga explicatiune, dar, in ce o priveste pe Monica RI, o cunosc din anul 2000, am lucrat cu ea ca tinara sperantza a PD-ului si sint dispusa sa pariez ca porcariile care circula, de la marele ziarist securist Ivanciuc, la agitata si aspida lilica, la modest informatul de provincie Petria, sint facaturi. Ma mira doar cit sint de putin inspirate.

Da, aseara au luat-o si pe Roberta in focuri, mai ales amicul tau ciutac. La un nivel vomitiv. Mai erau 2 agitati la nu stiu care antena x, care ziceau, dimpreuna cu ciutacu: da de ce nu ne-a zis Roberta asta ce are ea de gind sa faca, in calitate de presedinta a Camerei? si de ce nu ne-a ANUNTZAT ca vrea sa devina Presedinta Camerei? Ezit daca sa consider aceasta chestie ca bancul secolului sau ca prostia fara frontiere. Nemaivorbind cit de intens ne anuntzase Olteanu in 2004 ca vrea a fie Presedintele Camerei si cu cit sirg ne-a prezentata care sint intentziile lui in aceasta calitate. Dar, deh, el e de-al vostru - 'barbat'. Daca ma gindesc mai bine, cred ca mila e sentimentu pe care ar trebui sa-l am fatza de acesti amaritzi, care cred ca sint analisti politici. Nu mila, JALE! Da' nu pot, ca prea sint antipatici si rudimentari.
Hai sa traiesti, baiatule! Sa ai parte!

Anonim spunea...

And don't fret: stiu ca nu poti sa-mi raspunzi. Stiu si de ce. It sometimes sucks.

Turambar spunea...

I'm not freting. I'm sleeping and translating some bloody PowerPoint from Romanian to English and watching some Hannah Montana impromptu show and listening to some good ol' The The and enjoying a fresh boust of Western-mania.

M'a shucarit pur shi simplu cainoshenia brusc data drumul din lantz. Mi s'a intamplat sa ma vad cu Monica Ritzi de cateva ori, nu de multe, dar suficient incat sa-mi fac cat de cat o parere despre ea si sa stiu ca nu este nici proasta, nici rau intentionata. Nu e periutza, e simpla constatare. Monica, keep walking, femeie... :)

Anonim spunea...

Se zice ca atunci cand a fost anuntata ca trebuie sa paraseasca celula si sa plece spre locul executiei , Marie Antoinette ar fi spus : ,, Doar un minut , domnule calau !'' (nu de frica ci pentru ca nu dorea sa apara in public neingrijita, aceste cuvinte fiind folosite cand cineva este ironizat in legatura cu o situatie neplacuta , cu efecte iminente , pe care desi a prevazut-o , nu a facut nimic pana atunci).

Anonim spunea...

Chiar povesteam ieri cu o prietenă că din tot guvernul ăsta plin de baroni şi de oameni contestaţi de-a lungul timpului, mai mult s-a făcut mişto de femeile ajunse pe prima scenă a politicii. Şi nu pentru că au făcut nu ştiu ce chestii pentru care ar merita puse la zid, ci pentru că sunt femei. Eu nu am văzut argumente, decât miştocăreală ieftină.

Am zis io că mă înscriu într-o organizaţie feministă, deşi, când am bătut apropouri pe blog, a fost primită cu mare reticenţă vestea asta :)))