luni, 24 ianuarie 2011

Nu-mi lua sectorul dacă pleci, mai lasă-mă să creeed în eeeel

Deși încă mai este de lucru la el (astăzi terminăm componenta de culegere a datelor, va fi gata miercuri),

deși sînt doar rezultate provizorii, doar pe 847 de cazuri, iar analiza este pe date brute, neponderate, deci cifrele finale e posibil să fie ușor diferite, iaca acolo două-trei-cinci procente în sus și-n jos,

nu m-am putut abține să nu arunc o privire peste date.

Iar ce am descoperit e fooooarte interesant.

Cel mai recent sondaj pe București începe să ne indice că bucureștenii nu sînt deloc încîntați de ideea desființării sectoarelor. În schimb, părerile sînt împărțite la adresa jud. Ilfov.

Vin vremi interesante, mai ales dacă se va organiza referendum.

:wink:

PS: Vă mai aduceți aminte ultima dată cînd s-a chemat lumea la vot pentru referendum, fără să se țină cont de rezultatele sondajelor?

Atît vă zic: nasol de cei pe care îi doare la bască de cifre, căci a lor va fi împărăția consecințelor politice neplăcute.





20 comentarii:

Anca spunea...

Mvaaai di mini, nu vor bucurestenii sa concentreze intreaga ave..., pardon, putere in mana lu' Leana Cocos??? Pffff..., magarii dracu'! =)) Undi-s vremurili cand umblau cainii cu un singur colac in coada, a dictatura econoama? :))))

Traian spunea...

mno, si ce te mira ? e de ajuns sa-i intrebi pe bucuresteni doar atat " Vreti ce vrea Udrea ? "
Iti zic fara cea mai mica apasare iese : 80% - NU

Turambar spunea...

Problema este ce ne facem cind acelasi lucru il vrea si Oprescu, cel care sta cel mai foarte stralucitor in Bucuresti si care este foarte, dar foooarte probabil sa iasa din nou primar.

Daca iese stralucitorul si incepe in stinga si-n dreapta sa spuna: vreau sa desfiintez sectoarele? Ori se da lumea dupe el, si se schimba scufita publica, ori se supara lumea pe el si incep lucrurile sa fie interesante la alegerile de anul viitor.

Mda. Nu e doar Udrea in aceasta ecuatie de inginerie sociala, mai circotasilor.

:wink:

Anca spunea...

Ei, lojique ca nu-i doar madamesa, da' ea dadu tonu' -- evident, avem un stoc nelimitat de natafleti care pot inalta valu'. :))

Sigur, un de-alde Oprescu n-ar fi greu de potolit, cu atat mai mult daca se pune problema de candidat unic din partea PSD-ACD, sa zicem -- chiar se poate gasi candidat de luat fatza Opreasca. :)) (Exista optiune deja, de altfel. :D)

Anca spunea...

P.S.: A, uitasem sa amintesc si ca nu toate populismele lui Oprescu schimba sezoanele intre emisfere -- ultima data cand le lua gatu' la toti nemernicii daca-i faceam un bine electoral memorabil a sfarsit la concentratie 3%. =))

Lalaith spunea...

Fratele meu negru, da' spune-mi si mie ce dreac a apucat-o pe Nuti, ca nu inteleg.
Adica, nu zau, doctoru' oricum va castiga capitala. Care-i schepsisu' sa i-o dea pe toata? Stiu ca "independentii" mai nou s-au dat cu PDL-ul, da' asta parca era un alt soi de "independent".

Turambar spunea...

@ Anca: Nu, Anca, nu se poate gasi. Believe me... :wink: Nici DD, nici Piedone. Nada de nasa, senora. Oprescu is hir to stay :wink:

@ Lalaith: eu cred ca e o impleteala de nevoie de sistematizare a acestui oras fragmentat (oricit de paradoxal suna, sa stii ca totusi oamenii politici se mai gindesc si la interesul public uneori) si de negociere / compromis cu de'alde Oprescu.

Anca spunea...

Se poate, trust me, se poate! :)
Nu-i de dorit sa se ajunga la solutia aia, dar se poate. (Nope, nu despre Crin vorbesc. :D)

Turambar spunea...

Da, Anca, am auzit si varianta cu scosul dosarelor si legatul. Fumata.

Si varianta cu Mircea Diaconu. Nu merge. Si varianta cu Calin Tariceanu. Nu merge nici aia.

E cam greu, domnitza balae... :(

Anca spunea...

Absolut nici o legatura cu ceea ce am eu in vedere. Dar ZERO. :)

Sam spunea...

Cu ce ne mai mandrim daca nu mai avem sectoare? :P

Intr-o nota mai serioasa, desfiintarea sectoarelor o sa aiba are implicatii majore in economie si in juridic

Nea Costache spunea...

Asta este o gaselnita a ministresei Udrea! Cum se si vede primareasa de capitala, gsndeste ca nu i-ar sta rau sa stea pe un musuroi mai mare de banet!

Lalaith spunea...

Honestly, nu cred ca Udrea se vede primareasa. O fi blonda, da' nu e chiar atat de proasta. Iar daca ACD-PSD ar avea un potential candidat "eligibil", cu atat mai puitn s-ar grabi sa le faca acest cadou.

Mai degraba e cum zice Turin, desi imi vine destul de greu sa inteleg interesul public de aici.

transildania spunea...

Am si eu o nelamurire:

Si in Bucuresti exista mereu doar doua optiuni, poate cele mai proaste?
Ori lasam totul cum e si cu sectoarele astea taiate aleatoriu de catre comunisti pe vremea lui pazvante, pri concentram toata puterea in mana unui singur om si catorva consilieri?

Turambar spunea...

Care-ar fi varianta ta, mai buna decit ambele?

vv spunea...

Adevarul e ca am putea sa facem o solutie de mijloc: 3 sectoare + primaria generala.
Sectorul 1 (nordul bucurestiului, la care adaugam Cotroceni, Unirii, Victoriei, Universitatii) il dam lu' Chiliman.
Sectorul 2 (Ferentari, Rahova, bucati mari din Colentina, alte periferii ale Bucurestiului) il dam lu Vanghelie
Sectorul 3 (restul) il dam lu' Poteras.

Asa, multumim pe toata lumea: si PNL, si PSD, si PDL, ba chiar si independentii.

ADRIAN spunea...

Foarte interesant, abia astept intrebarile in primul rand. Oare cati dintre Bucuresteni stiu ca in urma cu peste 140 de ani orasul, atat cat era el atunci, era impartit in sectoare numite "vapsea" sau "coloare" asa cum apareau pe harta - rosu, verde, albastru, negru si galben? Cati stiu de cand dateaza primariile de sectoare si cu ce se ocupau ele in vremurile civilizate? cati dintre ei ar intelege scopul reorganizarii administrative? cati ar sti sa identifice in legislatie ce anume imbie la unificare si ce anume imbie la pastrarea descentralizarii? da' asa-i la noi politica, se discuta despre forma fara sa intelegem fondul. iar Oprescu nu cred ca e deloc in masura sa ne explice caci el nu e decat un Ceausescu 3, un demolator si un promotor al "urbanismului" primitiv, cu un surpinzator comportament badaranesc pentru educatia pe care o are in spate ...
ce zice Nuti cred ca nici n-are rost sa dezbatem pentru ca ne dam seama de la inceput ca e smen!
na ... c-am scris cu patima :))

Turambar spunea...

@ VV: :p

@ Adrian: de ce scrii, bre, cu patima? Patimasule :p

Turambar spunea...

@ Adrian: PS: uite, eu de ex stiam despre istoria cu sectoarele colorate

ADRIAN spunea...

:)) si eu stiam, probabil si inca vreo 5 altii pe langa noi, dar nu in detalii de functionare. de genul plasarii proprietatilor in subdiviziunile sectoarelor care erau ocoalele si care aduceau permisivitati sau restrictii distincte atunci cand iti faceau un gard de exemplu. si comisarii erau repartizati in ocoale dar nu stiu cum functiona intim mecanismul administrativ. pe de alta parte e interesant sa dai peste registrul sedintelor de consiliu comunal si sa vezi ca prin 1895-1896 membrii consiliului se intalneau in sedinte pe la 9 seara ca sa ia decizii pentru comuna (azi pompos municipiu)... Cateodata discutau si numai in prezenta a 5 dintre membri, de parca era cvorumul Anastase! asta cred ca stiam numai eu si cu inca vreo 2 din cei 5 dinainte ;)
si noi doi plus inca vreo 5 cat insemnam pana la urma din punct de vedere statistic in fata gloatei de Bucuresteni care abia asteapta primavara sa incinga un gratar cu un mic in parcarea de langa batatorul de covoare :)) ?